Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 6 Januari 2018, 13:27:07
175 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Borstimplantaat zorgt voor groter risico op lymfeklierkanker
Vrouwen met borstimplantaten blijken een hoger risico op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker te lopen. Dat blijkt uit onderzoek van het VUmc en Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Het onderzoek - waar ook Maastricht UMC+ en Medisch Spectrum Twente aan hebben meegewerkt - is donderdag gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Jama Oncology.

Voor het eerst hebben plastisch chirurgen, pathologen, hematologen en epidemiologen in kaart gebracht hoe groot het risico op non-Hodgkin lymfoom (een zeldzame en vaak goed behandelbare vorm van lymfeklierkanker) is voor vrouwen met een implantaat.

Waarschuwen
De onderzoekers ontdekten dat vrouwen met een borstprothese een ruim 400 keer grotere kans hebben om deze vorm van kanker te krijgen dan vrouwen zonder. Het is de bedoeling dat plastisch chirurgen vrouwen op dit risico gaan wijzen. Het is nog niet bekend of de uitkomsten van het onderzoek tot wijzigingen in wet- en regelgeving kunnen leiden.

In Nederland hebben zo'n 200.000 vrouwen tussen de 20 en 70 jaar een borstimplantaat. Zo'n 20 25 procent kiest hiervoor vanwege een reconstructie na borstkanker, ongeveer 75 procent om cosmetische redenen.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.