Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 5 December 2017, 11:32:13
103 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Nieuwe staking op basisscholen gaat definitief door
minister verwerpt ultimatumDe staking op basisscholen gaat volgende week dinsdag definitief door. De actievoerende leraren hadden onderwijsminister Arie Slob als ultimatum gesteld uiterlijk vandaag met 680 miljoen euro voor betere salarissen over de brug te komen. Daar is hij niet op ingegaan.

PO Front (met PO in Actie, PO Raad en vakbonden) kondigde eerder al een nieuwe staking aan als minister Slob niet op de eisen zou ingaan. Daarom gaan volgende week dinsdag de deuren van basisscholen opnieuw de hele dag op slot.

Het is nog onduidelijk hoe massaal leraren en scholen deze ronde de barricaden op gaan. Sectororganisatie PO Raad heeft de schoolbesturen niet geadviseerd mee te doen en salarissen door te betalen. Bij de vorige staking op 5 oktober was dat nog wel het geval. Toen bleef ongeveer 90 procent van de scholen dicht en kreeg het gros van de leraren het salaris gewoon doorbetaald.

Er komt geen grootse demonstratie zoals op 5 oktober in het Haagse Zuiderpark. Vakbond CNV Onderwijs draait een onderwijsfilm in 28 bioscopen door het hele land. Stakende leraren moeten daarnaartoe komen als ze aanspraak willen maken op de stakingskas. Niet-leden betalen 10 euro voor een kaartje.
1,4 miljard

De actievoerende leraren en scholen hebben aangegeven door te gaan totdat ze er 1,4 miljard euro bij krijgen. Tot nu toe kunnen ze rekenen op 720 miljoen euro. Omdat de Tweede Kamer morgen en overmorgen de onderwijsbegroting bespreekt, had PO Front de minister tot vandaag gegeven dat bedrag verder aan te vullen.

Hoewel de leraren op meer geld hadden gehoopt, wisten ze al eerder dat het onwaarschijnlijk was dat het zou komen. Minister Slob is er glashelder over dat er - bovenop de al toegezegde miljoenen - geen extra geld beschikbaar is. ,,Dat komt omdat ik mijn verbondenheid heb uitgesproken voor bedragen die in het regeerakkoord staan", zei hij vorige week tijdens een ontmoeting met boze leraren in de Afas Live.

Volgens Slob krijgen de leraren al een fors bedrag, terwijl andere sectoren helemaal niets krijgen. Dat de basisschoolleraren opnieuw gaan staken, doet daar niks aan af. De bewindsman heeft de boze lareren wel aangeboden mee te praten over de besteding van het beschikbare extra geld.

Toch zijn de leraren en scholen niet van plan op te geven. Na volgende week dinsdag volgt in het nieuwe jaar een kettingactie. Elke maand gaan scholen in een andere regio een dag dicht. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.