Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 5 December 2017, 11:30:20
104 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Vrienden en bekenden zoeken naar vermiste Remon in Leeuwarden
De zoektocht naar de sinds vrijdag vermiste Fries Remon Bruinsma (18) gaat vandaag verder. Vrienden, familie en bekenden roepen op Facebook op om elkaar vanochtend te treffen in Leeuwarden en dan een zoekactie naar de vermiste jongen op touw te zetten. Ook de politie gaat verder met het sporenonderzoek.

'Wie zoekt er mee??? Dit duurt nu al veel te lang het kan ieder van ons overkomen en daar moet je als ouder toch niet aan denken je grootste nachtmerrie.... morgenochtend 9 uur verzamelen bij de wok E10 (Wokpaleis Fryslân bij Tytsjerk, red.) vanaf daar met zn allen naar leeuwarden samen staan we sterk!!', zo luidt de oproep die rondgaat op Facebook.

De 18-jarige jongen uit Zwaagwesteinde verdween in de nacht van donderdag op vrijdag na een stapavond in Leeuwarden. Remon werd voor het laatst gezien rond 2.00 uur 's nachts toen hij een kroeg op de Leeuwarder Nieuwestad verliet. Hij zou bij een klasgenoot blijven slapen, maar kwam daar nooit aan. Zijn telefoon werd later bij een filiaal van de C&A in de buurt teruggevonden.

De politie ging er eerder vanuit dat Bruinsma mogelijk in het water terecht was gekomen. Een zoekactie per boot langs de kades van de Leeuwarder grachten leverde zaterdag echter niets op. Ook zondag en gisteren ging het onderzoeksteam verder met sporenonderzoek. Onder meer met speurhonden werd gezocht langs de grachten in de Friese hoofdstad. Een zoekactie door een politiehelikopter met een warmtebeeldcamera leverde niks op.

Watergebied

Vrienden en bekenden uit zijn woonplaats verzamelden vanochtend om 9.00 uur. Op hun weg richting Leeuwarden komen ze ook door het watergebied de Grote Wielen en de Kleine Wielen. Het was aanvankelijk de bedoeling ook daar te zoeken. Mogelijk besloot de vermiste Remon niet bij zijn klasgenoot te blijven slapen, maar die nacht toch naar huis te lopen en kwam hij door dat gebied, zo was het idee.

Zojuist is bekend geworden dat dat deel van de zoekactie echter niet doorgaat. Volgens de politie is het niet waarschijnlijk dat Remon naar huis gelopen is en heeft zoeken in dat gebied geen zin.
Centrum

Het tweede deel van de door vrijwilligers opgezette actie gaat wel door. Om 9.30 uur wordt verzameld bij de C&A in het centrum van de stad, om vandaar verder te zoeken naar de jongeman.

De politie is op de hoogte van de zoekactie door vrienden en bekenden, laat woordvoerder Anne van der Meer weten aan deze krant. ,,Je ziet bij dit soort vermissingen dat vrijwilligers in de benen schieten om te gaan helpen zoeken. Dat juichen wij alleen maar toe." De politie, die vandaag ook in en rond Leeuwarden verder gaat met zoeken naar de vermiste Remon, houdt contact met de mensen die meehelpen zoeken. ,,We hebben ze spelregels meegegeven. Als ze iets vinden, moeten ze dat laten liggen en het ons zo snel mogelijk laten weten."

In de binnenstad van Leeuwarden zijn veel grachten waardoor het volgens de politie aannemelijk is dat hij daarin terecht is gekomen. De zoektocht richt zich vandaag dan ook vooral op de grachten. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.