Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 5 December 2017, 11:27:49
109 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Laatste keer voor hulpsinterklaas Jaap: 'Ik had Máxima en Amalia op schoot'
Er zullen niet veel sinterklazen zijn die het Jaap Stok kunnen nazeggen: ,,Amalia zat op mijn linker- en Máxima op mijn rechterknie."

Vandaag is Jaap Stok voor het laatst hulpsinterklaas. 25 jaar lang bezocht de nu 73-jarige Middelburger de Bloemcampschool in Wassenaar. Voor wie het niet wist: dat is de basisschool waar de drie prinsessen Van Oranje het abc leerden. Niet dat het Sinterklaas iets uitmaakt - hij vindt álle kindertjes even lief.  

Stok koestert mooie herinneringen aan blije gezichtjes en vermakelijke momenten. ,,Staat er een juf op haar horloge te tikken, zo van: schiet op, Sinterklaas, u loopt uit, de volgende groep staat te wachten! En dan zeg ik met een uitgestreken smoel: 'O! Is die kapot? Zet je schoen maar, dan komt er een nieuwe. Sinterklaas laat zich niet haasten. Dat moeten die jonge juffen nog leren."Terug naar 2009. Amalia van Oranje zit in groep drie. Stok: ,,Normaal mogen ouders en grootouders er niet bij zijn als Sinterklaas met zijn pieten in de klas komt, maar in groep drie mag dat voor één keer wel." Daar zitten ze dan, de 50 kindertjes uit beide groepen drie. Eromheen de trotse ouders. Heel onopvallend, geflankeerd door een rechercheur in truitje en poloshirt, zit daar mevrouw Van Oranje tussen. ,,De kinderen hadden fantastisch gezongen", herinnert Stok zich. ,,Ik zei: dank je wel! Sinterklaas gaat jullie bedanken met een Spaans lied. Want mijn Pieternel - mijn dochter Liza - woont in Spanje en had een lied van Mercedes Sosa ingestudeerd."

Direct na afloop stak Amalia haar vingertje op: ,,Sinterklaas, wij zingen ook Spaanse liedjes thuis!" Sinterklaas sputtert nog wat tegen - drukke dag, weinig tijd immers, maar hij is toegeeflijk. ,,Amalia mocht even op mijn knie komen zitten om een liedje te zingen. 'Maar mijn mamma kan nog veel beter Spaanse liedjes zingen!' riep ze. Ik zei nog, heel ratachtig: 'Dat kán, maar is ze er wel?' Ze wees. Ja hoor, mammie ook maar naar voren. Amalia links op de knie, Máxima rechts. En ze hebben allebei een Spaans liedje gezongen voor Sinterklaas."

Het was een eenmalig, spontaan gebeuren. ,,Ik heb ze alle drie in de klas gehad, maar met Alexia en Ariane is later nooit zoiets gebeurd. De prinsesjes waren kind tussen de andere kinderen. Net zoals Máxima gewoon moeder was en zij, toen ze als prinses nog mevrouw Van Oranje heette, net als iedereen pleinwacht liep en luizeninspectie deed."

Vandaag voor het laatst is er het ritueel van het Wassenaars vader- en opakoor, dat voor de oma’s en moeders Hoor de wint waait... zingt. Nog één keer deelt Sinterklaas Jaap Stok cadeautjes uit. Dan gaat het Grote Boek dicht. Voor altijd. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.