Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 1 December 2017, 11:25:49
112 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
'Slachtoffer grindongeval werd tunnel ingezogen'

'Slachtoffer grindongeval werd tunnel ingezogen'

De 52-jarige Nederlander die woensdagavond als laatste onder het grind vandaan is gehaald bij een zandafgraving in het Duitse Isselburg is omgekomen doordat hij een tunnel is ingezogen. De man werd meegevoerd door het schuivende grind en kwam een halve meter diep in de tunnel terecht.

Dit heeft de Duitse gemeente bekend gemaakt, op wier grondgebied het tragische ongeval dinsdag is gebeurd. ,,De man werd compleet bedolven door het grind. Het heeft ons meer dan anderhalve dag gekost hem uit te graven’’, licht woordvoerder Frank Schaffeld toe.

De in Isselburg wonende Nederlander was met drie collega's aan het werk bij de grindbult op het terrein van de zand- en grindafgraving, op amper 500 meter van de Nederlandse grens bij Dinxperlo. Ook zijn collega, een 42-jarige man uit Azewijn, werd bedolven onder het grind en kwam om.

Twee anderen raakten lichtgewond: een 55-jarige man uit Etten en een man van 30 uit Bocholt. ,,Alleen hun hoofd was nog vrij. Dat is hun redding geweest, want zij konden nog ademen. Ja, zij hebben echt ontzettend veel geluk gehad’’, zegt Schaffeld.

Transportband

De vier waren aan het werk aan de voet van een vijftien meter hoge grindbult, waar het grind langzaam een tunnel in gaat. Op een transportband wordt het materiaal vervolgens verder vervoerd. Vermoedelijk waren de vier bij de transportband aan het werk, wat ze daar precies deden is niet duidelijk.

Of daarbij regels of voorschriften zijn overtreden, wordt nog onderzocht. Dat onderzoek staat onder leiding van het Staatsanwaltschaft Münster, de Duitse openbaar aanklager. ,,Dit is een zeer ongebruikelijk ongeval. Het gaat nog weken duren voor we een compleet beeld hebben van wat er precies is gebeurd’’, zegt politiewoordvoerder Frank Rentmeister.

Rechercheurs doen op de plek van het ongeval nog altijd technisch onderzoek. Zolang dat niet is afgerond, ligt het werk op het Kieswerk Breels stil. Ook de Arbeitsschutz, de Duitse arbeidsinspectie, heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar het ongeval. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.