Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 22 November 2017, 11:11:22
152 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Koning winter dient zich aan: natte sneeuw op komst
Het extreem zachte weer van deze week slaat om. Morgen tikt de thermometer nog de 15 graden aan, maar het weekend wordt wisselvallig met hagel en zelfs natte sneeuw. ,,Het is de eerste zichtbare winter”, stelt meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza.

Echte sneeuw is volgens Verhoef nog een brug te ver. ,,We krijgen een ‘natte flats’ en dan is het weer voorbij. Het blijft niet liggen, maar het zal wel zichtbaar zijn.” Hinder zullen we er niet van ondervinden. ,,Als de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt ligt, kan de weg ’s ochtend wel vochtig zijn.”

Begin volgende week loopt de temperatuur weer op. In het midden van de week is er wel weer kans op een natte sneeuwvlok. ,,Als er wat valt is het binnen een vloek en een zucht weer weg”, voorspelt Verhoef.

Met 15 graden zitten we morgen eerst dicht tegen de records aan. ,,Het datumrecord voor 23 november is 16,5 graden. Dat wordt waarschijnlijk niet verbroken, maar het scheelt dus maar weinig”, weet weerman Ben Lankamp.

Vrijdag en in het weekend keldert de temperatuur in een hoog tempo naar 7 graden. Heel ongewoon is dat volgens de meteorologen niet. Verhoef: ,,Het zijn dingen die bij de overgang van herfst naar winter horen. We zien het ook weleens in de zomer, dan daalt de temperatuur van 30 naar 23 graden. Dat is eenzelfde overgang."

’s Nachts ligt het kwik komende dagen meestal iets boven nul, maar een graadje vorst op een aantal plekken is niet uitgesloten. Het huidige weerbeeld zegt overigens nog helemaal niet over komende winter.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.