Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 19 November 2017, 11:55:52
182 keer bekeken
1 reactie

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Als Trump op de knop drukt, kan deze generaal weigeren af te schieten
Een uitspraak van Generaal Hyten, bevelhebber van het Amerikaanse strategisch commando, zorgt voor veel ophef in de Verenigde Staten. Volgens de generaal kan een bevel van de Amerikaanse president Donald Trump om nucleaire wapens te lanceren worden geweigerd als deze order als 'illegaal' wordt bestempeld.   Hyten zei dat zaterdag op een forum 'Nukes: The Fire and the Fury' (Atoombommen: het vuur en de furie) over internationale veiligheid in het Canadese Halifax, zo melden verschillende Amerikaanse media.

De titel van de bijeenkomst verwees naar een spraakmakend dreigement van Donald Trump, eerder dit jaar aan het adres van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump twitterde vanaf zijn golfclub in New Jersey: "Als Noord-Korea doorgaat met het bedreigen van de VS, zal het te maken krijgen met vuur en furie die de wereld niet eerder heeft gezien."  "Dit is een serieus onderwerp en de wereld is op dit moment een gevaarlijke plek", aldus Hyten. De generaal leek degenen die bezorgd zijn over het opvliegende karakter van zijn president gerust te willen stellen.

Op het forum lichtte hij toe wat er zou gebeuren indien hij het bevel tot een nucleaire aanval krijgt. Hyten zei dat hij al met Trump over een dergelijk scenario had gesproken en dat hij de president zou zeggen dat hij geen illegale aanval kan uitvoeren. "Als je een illegale order uitvoert, ga je naar de gevangenis. Je kunt voor de rest van je leven in de cel zitten", aldus Hyten.   ,,Wij generaals zijn niet gek", voegde de opperbevelhebber er aan toe. ,,Het is onze verantwoordelijkheid om goed na te denken over dergelijke zaken". Hyten heeft recht van spreken. Hij is de baas van de nucleaire afdeling van het strategische commandocentrum Stratcom.


Reacties Pagina's: [1]
diana46

Offline Offline

Berichten: 10.162« Antwoord #1 Gepost op: 20 November 2017, 12:50:48 »

,,Wij generaals zijn niet gek", voegde de opperbevelhebber er aan toe. ,,Het is onze verantwoordelijkheid om goed na te denken over dergelijke zaken".

gelukkig zijn er nog mensen in de top van Amerika met verstand
Gelogd

leef het leven
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.