Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 11 November 2017, 13:34:45
138 keer bekeken
1 reactie

Bron

Telegraaf
http://www.telegraaf.nl

Tags

Geen tags
Drie van grote vier verzekeraars verhogen zorgpremie
Amsterdam - De zorgpremie van de meeste Nederlanders gaat in 2018 omhoog. Van de grote zorgverzekeraars verhogen CZ, VGZ en Zilveren Kruis hun basispremie. Menzis weet de zorgpremie gelijk te houden.

Twee kleinere zorgverzekeraars, DSW en Zorg en Zekerheid verlaagden hun premie zelfs, met respectievelijk 50 cent en 1 euro.

Twee kleinere zorgverzekeraars, DSW en Zorg en Zekerheid verlaagden hun premie zelfs, met respectievelijk 50 cent en 1 euro.

CZ maakte vrijdag al zn premieverhoging van 3,40 euro bekend. De meest gangbare naturapolis van de verzekeraar gaat 116,25 kosten. VGZ blijkt daar vandaag net onder te blijven, die verhoogt met 3,25 euro tot 116,20 euro. Bij Univ stijgt de premie 3,25 euro tot 116,50 euro.

De meeste zorgverzekeraars komen op de laatste dagen voor de deadline van zondag 12 november. Ze houden premies van concurrenten scherp in de gaten, om daar mogelijk net onder te gaan zitten.
Zilveren Kruis en Menzis

Zilveren Kruis maakt vandaag bekend de maandpremie met 2 euro te verhogen. De meest gangbare naturapolis kost hier straks 119,45 euro. Aan Zilveren Kruis gelieerde labels zoals InFriesland en Interpolis laten vergelijkbare premiestijgingen zien.

Menzis, de vierde zorgverzekeraar van Nederland, verhoogt zn premies niet en houdt de premie van de meest populaire basisverzekering op 119 euro. In de afgelopen jaren ging de premie bij Menzis juist wat sneller omhoog dan bij de concurrenten, daarom is er nu kans om de premie te bevriezen. Ook Menzis-label Anderzorg houdt de premie gelijk.

Uiterlijk zondag moeten alle verzekeraars hun nieuwe premie tonen. Met name die van ONVZ en van enkele kleine prijsvechters laten nog even op zich wachten.
Meevaller

De premiewijzigingen van 0 euro tot bijna 4 euro omhoog voor drie kwart van de Nederlanders die bij de grote vier labels verzekerd zijn, vallen mee.

Eerder verwachtte het ministerie van Volksgezondheid bij Prinsjesdag een verhoging van ongeveer 6. Grote verzekeraars waarschuwden eerder dit jaar al voor verhogingen van meer dan 10.
Reserves

De grote verzekeraars weten hun premies beperkter laten stijgen door de inzet van hun reserves. VGZ en CZ maakten hier respectievelijk 110 miljoen en 211 miljoen voor vrij. Menzis en Zilveren Kruis geven geen inzicht in de exacte bedragen.

Die inzet van premiereserves uit eerdere jaren betekent nog wel dat de premies in totaal niet genoeg opbrengen om alle zorgkosten van te betalen. Volgens CZ zou de basispremie nog 6 hoger moeten om kostendekkend te zijn. Die verhoging is dus wellicht volgend jaar alsnog te verwachten.

Naast de inzet van reserves stellen de verzekeraars ook hun zorg scherp te hebben ingekocht en daardoor een meevallende premie te kunnen presenteren.
Kijken en vergelijken

Nu bijna alle zorgpremies bekend zijn, kunnen consumenten gaan kijken of ze bij een andere verzekeraar een passende verzekering kunnen krijgen voor een betere prijs. Gebruik daarvoor altijd meerdere vergelijkingssites, want kortingen kunnen verschillen. Let verder ook goed op de inhoud van de polis en gecontracteerde zorgverleners per verzekeraar.


Reacties Pagina's: [1]
diana46

Offline Offline

Berichten: 10.162« Antwoord #1 Gepost op: 11 November 2017, 14:46:49 »

ben benieuwd wat het dan volgend jaar gaat worden , nu op hun reserves interen ,dan voel ik het excuus voor volgend jaar al aan komen
Want terug halen doen ze
Gelogd

leef het leven
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.