Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 10 November 2017, 12:17:29
103 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Premie zorgverzekering CZ iets omhoog

Premie zorgverzekering CZ iets omhoog

Zorgverzekeraar CZ verhoogt de maandelijkse premie van de basisverzekering met 3 procent ofwel 3,40 euro. Klanten betalen vanaf 1 januari 116,25 voor het basispakket. De werkelijke zorgkosten zijn volgens de verzekeraar hoger.

CZ biedt al een aantal jaren een verlieslatende premie aan en gebruikt hiervoor 221 miljoen euro uit de reserves", aldus bestuursvoorzitter Wim van der Meeren. ,,Als de reserves op zijn zal de premie flink stijgen. De stijging van de zorgkosten is dan ook zorgelijk." Hij roept op om zo breed en creatief mogelijk te kijken naar effectieve manieren om de zorgkostenstijging af te remmen.

De premiestijging bij CZ is minder groot dan verwacht. In de Miljoenennota hield het vorige kabinet voor 2018 rekening met een stijging van de gemiddelde jaarpremie met 81 euro.

CZ is de op twee na grootste zorgverzekeraar van Nederland. Andere grote spelers als Achmea (Zilveren Kruis), VGZ en Menzis hebben nog tot uiterlijk zondag om hun premies bekend te maken.

Eerder al maakten een aantal andere zorgverzekeraars hun zorgpremies. DSW, traditioneel de eerste die de premie voor het nieuwe jaar openbaart, verlaagde zijn premie. De kleinere zorgverzekeraars Stad Holland en Zorg en Zekerheid volgden dat voorbeeld. Delta Lloyd en OHRA Zorgverzekering, beide zorglabels van CZ, verhogen hun zorgpremie voor volgend jaar licht.
Onverwachte tegenvaller

Verzekeraar DSW beweerde eerder dat de premie volgend jaar met gemiddeld 30 euro per jaar omhoog gaat. Volgens topman Chris Oomen van DSW komt dat doordat de zorgpremies toenemen onder druk van een onverwachte tegenvaller van 400 miljoen euro. ,,De inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds zijn in 2016 lager uitgevallen."

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland liet toen in een reactie op de bewering weten over dat de daadwerkelijke hoogte pas deze maand met zekerheid iets te zeggen is. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.