Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 5 November 2017, 13:38:19
126 keer bekeken
1 reactie

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Valt oma te vaak? Dan krijgt ze een boete
Zorginstellingen laten ouderen soms extra betalen als ze te vaak noodhulp inschakelen na een val. Als ze meer dan drie keer per jaar de persoonlijke alarmknop gebruiken, brengen de instellingen tientallen euro’s in rekening.

Zo betalen cliënten van Aafje Thuiszorg na de derde val waarbij het alarmsysteem wordt ingeschakeld 37,50 euro per incident. Ook voor bewoners van het Dordtse woonzorgcentrum De Merwelanden begint de teller volgens de krant te lopen na drie valpartijen of noodoproepen. Ouderen betalen hier 49,95 euro per uur voor de tijd dat een verpleegkundige extra hulp verleent. De instelling probeert hiermee de stijgende personeelskosten te beperken.

De extra kosten voor noodhulp zijn opmerkelijk, omdat ouderen voor de alarmdienst maandelijks abonnementskosten van tussen de 18 en 25 euro betalen. De dienst wordt vaak niet vergoed door verzekeraars.
‘Niet geremd voelen’

Ouderenbond ANBO vreest dat ouderen zorg gaan mijden als ze extra moeten betalen voor noodhulp. „Mensen moeten zich te allen tijde veilig voelen en niet geremd worden om hulp te vragen’’, zegt een woordvoerder van de bond tegen de krant.

Jaarlijks belanden er zo’n 90.000 65-plussers op de spoedeisende hulp door een val. Vorig jaar kwamen bijna 3.900 Nederlanders om het leven door een val, vooral mensen van 80 jaar of ouder.


Reacties Pagina's: [1]
diana46

Offline Offline

Berichten: 10.162« Antwoord #1 Gepost op: 5 November 2017, 14:51:46 »

toch ongelooflijk  ..je hele leven gewerkt , of gezorgd ..waarschijnlijk ook nog
voor buren want die generatie deed dat nog ,en nu zijn ze zelf aan de beurt en worden ze van alle kanten uitgekleed
Ik kan hier zo boos over worden   smiley nono
Gelogd

leef het leven
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.