Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 1 November 2017, 11:50:19
150 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Argentijnse vriendengroep vindt dood tijdens aanslag New York

Helft van Argentijnse vriendengroep vindt dood tijdens aanslag New York

AANSLAG NEW YORKOnder de slachtoffers van de aanslag in New York bevinden zich vijf studievrienden uit ArgentiniŽ. De mannen waren met zijn tienen op reis om te vieren dat ze dertig jaar geleden afstudeerden aan de technische universiteit van Rosario. Vijf van de tien overleefden de lustrumreis niet.

De universiteit waar de tien mannen elkaar leerde kennen, het Institut General San Martin, is een van de meest prestigieuze scholen in Rosario. De universiteit heeft gisteren bedroefd gereageerd op het verlies. Op hun website schrijven ze alle steun te bieden aan de vrienden en families van de nabestaanden.

De namen van de vijf slachtoffers zijn inmiddels vrijgegeven. Het gaat om HernŠn Mendoza, Diego Angelini, Alejandro Pagnucco, Ariel Erlij en HernŠn Ferruchi. Een zesde slachtoffer, Martin Marro, ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar.

Dat de tien vrienden samen op reis konden, is al bijzonder te noemen. Een van de slachtoffers, de 48-jarige Ariel Erlij is eigenaar van staalbedrijf Ivanar en besloot de reis voor een paar van zijn minder bedeelde studiegenoten te bekostigen. Zo konden ze in ieder geval alle tien zonder problemen in het vliegtuig stappen.
Fietstocht

Een van de vrienden woont in de Verenigde Staten en fungeerde als gastheer van de groep. Gisterenmiddag huurde het stel tien fietsen, waarmee ze onder meer een trip maakten over het zuidelijke deel van Manhattan. Tijdens die fietstocht troffen ze de 29-jarige Oezbeek Sayfullo Saipov, met zijn pick-uptruck. Vijf van hen vonden de dood, een van de mannen raakte zwaargewond. De overige vier bleven ongedeerd.

Het Argentijnse consulaat in New York heeft direct contact gezocht met de nabestaanden, die inmiddels naar New York onderweg zijn. Het nieuws over hun dood is het onderwerp van de dag in ArgentiniŽ. De Argentijnse president Mauricio Macri twitterde gisteren dat hij 'diep geschokt is door de tragische dood van alle slachtoffers'. Hij vraagt het hele land mee te leven met de families en vrienden van de getroffenen. Ook zegt hij dat noodzaak is om 'de strijd tegen de plaag die IS is, vol te houden'. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.