Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 12 Oktober 2017, 13:34:23
126 keer bekeken
0 reacties

Bron

NOS
http://www.nos.nl

Tags

Geen tags
Politie: lichaam Anne Faber vermoedelijk verborgen in Zeewolde
In Zeewolde is een specifiek deel van een natuurgebied afgezet waar vermoedelijk het lichaam van Anne Faber is verborgen. De politie hoopt het lichaam van de vrouw aan het eind van de dag te hebben gevonden.

"Er is nog geen lichaam gevonden, maar er zijn wel sterke aanwijzingen dat Anne hier ligt", zei politiewoordvoerder Bernard Jens. "We hopen dat zij hier ligt."

Op de plek in het natuurgebied zijn twee medewerkers van de GGD gearriveerd. Een van hen heeft een dokterstas bij zich. Er is ook iemand van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ter plaatse.

Gisteren werd ook al in het natuurgebied gezocht naar de 25-jarige Faber. De politie zegt dat op basis van onderzoeksinformatie gisteravond laat een ander gebied in Zeewolde in beeld is gekomen dan waar eerder is gezocht.

Om wat voor informatie het gaat, bijvoorbeeld een eventuele bekentenis van verdachte Michael P. of een tip van een wandelaar, wil de politie niet zeggen. Wel is vannacht de familie van Faber al op de hoogte gebracht.

Het gebied waar het om gaat, is in de buurt van het Nulderpad. Dat is gisteravond meteen doorzocht met speurhonden en vannacht bewaakt door de mobiele eenheid. Vanochtend zijn forensische experts verder gegaan, ook het NFI is aanwezig. Er is "één specifieke plek" in het afgezette gebied gevonden waar vermoedelijk het lichaam van Faber ligt.

Het gebied wordt van buiten naar binnen doorzocht. Dat betekent dat ze het gebied in cirkels uitkammen richting de plek waar het lichaam van Faber vermoedelijk ligt.

Volgens de politie zal dit langere tijd in beslag nemen. Om geen sporen te wissen, moet zorgvuldig te werk worden gegaan. "We kijken ook in de buurt of we sporen kunnen veiligstellen die wellicht iets kunnen zeggen over wat er is gebeurd", zegt Jens.

Patholoog Frank van der Goot zegt dat in dergelijke gevallen er zo weinig mogelijk mensen in het gebied aan het werk moeten. "Hoe meer voeten in zo'n gebied, hoe meer je ruïneert", zegt Van der Goot. "Je hebt maar een haar of knoop nodig om iemand aan bepaalde plek te koppelen." Van der Goot beaamt dat het lang kan duren voordat nieuwe informatie wordt bekendgemaakt.

Zoekacties op andere plekken zijn stilgelegd.

 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.