Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 6 Oktober 2017, 15:48:58
127 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Sigarettenpakje met gps

Sigarettenpakje met gps moet criminelen ontmaskeren

Een sigarettenpakje met daarin een gps-apparaatje moet dieven, ramkrakers en overvallers afschrikken om nog massaal sigaretten te stelen. Mocht de crimineel toch toeslaan, dan kan de politie exact zien waar hij heen vlucht met zijn buit. De eerste sigarettenpakjes worden vanmiddag geplaatst  in de Primera aan de Rotterdamse Oude Binnenweg.

Primera is de eerste die de pakjes met het apparaatje erin in meerdere zaken in het land tussen de gewone pakjes verstopt. ,,We zijn wel verzekerd voor de schade, maar elke inbraak, elke overval is verschrikkelijk voor onze ondernemers’’, zegt Remie van Klinken. ,,Daarom willen we dieven ontmoedigen.’’

Omdat steeds meer klanten ook kleine bedragen contactloos of met pin betalen, zit er minder geld in de kassa. De dure sigaretten achter de balie zijn daarom een geliefde buit, bij inbraken en ramkraken in onder meer tabakszaken, supermarkten en benzinestations.

Bij een inbraak bij de Albert Heijn in ’s Gravendeel werd bijvoorbeeld voor 7919 euro aan sigaretten, zo’n 1200 pakjes, in dekbedhoezen gestopt. Overvallers zijn nog meestal uit op geld uit de kassa. ,,Maar bij een ondernemer in Rotterdam eiste een overvaller, die onlangs overdag toesloeg, naast geld ook sigaretten’’, vertelt Van Klinken.
Illegale sigaretten

De Primera –getroffen door dertig inbraken per jaar verdeeld over heen Nederland- zocht zelf hulp bij de overheid en kwam zo bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) terecht. Het Centrum ziet ook een stijging van het aantal sigarettenroven. ,,Sigaretten kun je heel snel stelen en ook weer snel verkopen’’, zegt adviseur Veilig Ondernemen Colin Voetee.

Waar de illegale sigaretten worden verkocht? Voetee: ,,In Nederland denk ik. Misschien in kroegen. Ik weet het niet.’’ Primera denkt niet dat deze handel online plaats heeft. ,,Daar zit de overheid bovenop, omdat je geen aanbiedingen met sigaretten mag hebben en je dan nooit zeker weet of je het niet aan een minderjarige verkoopt.’’

Het CCV draait al een proef met gps bij juweliers, na de inzet van gps bij dure jachten, dure auto’s, elektrische fietsen waarmee exact gevolgd kan worden waar de buit heen gaat. Het sigarettenpakje met gps –dat elke week moet worden opgeladen- kan niet worden verkocht, zo is de belofte.

Als een dief toeslaat, zal hij echter geen tijd hebben om pakje voor pakje af te speuren naar een verstopt apparaatje. Het ,,Als ze dan met de buit over hun schouder de winkel uit lopen, gaat een stil alarm af. De politie kan dan vanuit de meldkamer volgen waar de buit heen gaat en de dieven pakken’’, legt Van Klinken uit.
Sticker

Een sticker bij de ingang waarschuwt mensen met kwade bedoelingen dat er een elektronisch volgsysteem in de tabakswaren zit van de Primera’s in Nederland. De eerste wordt vanmiddag geplaatst in Rotterdam, bij de zaak aan de Oude Binnenweg. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is hiervoor uitgenodigd, als voorzitter van de Taskforce Overvallen.

Een supermarktketen heeft al interesse getoond in het systeem, zo vertelt het CCV.
 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.