Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 11 Augustus 2017, 10:23:35
112 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
'Derde Nederlandse verdachte eierschandaal in vizier'
Derde Nederlandse verdachte eierschandaal in vizier'  Brabander Nick H. (28) uit Mill wordt ook verdacht van handel van het giftige bestrijdingsmiddel fipronil. Zijn bedrijf Pro-farma zou kippenvoer waar fipronil in zit, verkopen. H. is de derde verdachte in het eierschandaal.  De twee bestuurders van het Barneveldse bedrijf Chickfriend werden gisteren al aangehouden. Martin van de B. (31) en Mathijs IJ. (24) worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de levering of toepassing van het middel fipronil in kippenstallen. Daarnaast worden ze verdacht van het bezitten van een verboden middel.

Nick H. is volgens De Telegraaf een ex-compagnon van Belg Patrick R. die door de Belgische justitie met zijn bedrijf Poultry Vision ook als verdachte wordt gezien. H. en R. gingen uit elkaar nadat ze ruzie kregen. H., die nu op vakantie zou zijn, zegt zelf dat hij niks met het eierschandaal te maken heeft. Ontluizing  Bedrijf Chickfriend presenteerde het 'wondermiddel' tegen bloedluizen in maart van dit jaar. In hoog tempo bespoten ze honderden bedrijven in Nederland en het buitenland.

In België gingen tientallen kippenboeren met Chickfriend in zee. Nadat in Belgische eieren de giftige stof fipronil werd aangetroffen, startte de NVWA met het nemen van monsters bij Nederlandse pluimveebedrijven die hetzelfde ontluizingsmiddel hadden gebruikt. Al snel kwam de zaak aan het rollen en bleek dat het om honderden bedrijven ging.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.