Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 10 Augustus 2017, 14:02:35
122 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
700.000 besmette eieren in Verenigd Koninkrijk verspreid
Ongeveer 700.000 eieren van met fipronil besmette Nederlandse boeren zijn verspreid in het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd gedacht dat het er slechts 21.000 waren. Zo meldt het Britse Food Standards Agency (FSA) volgens de BBC.

De 700.000 eieren zijn slechts 0,007 procent van het aantal eieren dat elk jaar wordt gegeten in het Verenigd Koninkrijk. ,,Dus het is zeer onwaarschijnlijk dat er een gevaar voor de volksgezondheid bestaatĒ, aldus een woordvoerder van het FSA.

Twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend, dat de eieren besmette, zijn vandaag opgepakt in het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal. De twee zijn opgepakt door de inlichtingen en opsporingsdienst van de NVWA onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in het onderzoek naar de fipronil-kwestie. Acht locaties in Nederland zijn vandaag doorzocht.Ook BelgiŽ houdt Nederland voor een groot deel verantwoordelijk voor het uitbreken van de fipronilcrisis in dat land. De autoriteiten daar moesten de NVWA drie keer aanmanen voor het informatie kreeg over Chickfriend, het bedrijf uit Barneveld dat wordt gezien als veroorzaker van het gifschandaal.

Eerder deze week werd al bekend dat de NVWA al in november vorig jaar een tip had gekregen over stallen die werden schoongemaakt met fipronil. Volgens topman Rob van Lint was er toen 'geen enkele aanwijzing dat fipronil ook in eieren zou kunnen zitten'. Hij stelt dat er 'geen enkele aanwijzing was voor gevaar voor de volksgezondheid'. Er werden niet direct monsters van eieren genomen omdat er geen vermoedens waren dat het bestrijdingsmiddel daar ook in zou zitten.
Miljoenen schade

Meer dan 150 bedrijven zijn geraakt door het schandaal. Miljoenen eieren zijn preventief uit de schappen gehaald bij de supermarkten en vernietigd. Mogelijk worden ook een kleine miljoen kippen afgemaakt omdat zij besmet zijn met fipronil.

De schade voor de pluimveesector als gevolg van het schandaal bedraagt minimaal 150 miljoen euro. ,,Als het consumentenvertrouwen niet snel herstelt, kan dat oplopen tot 300 miljoen'', zegt Hugo Bens, vakgroepvoorzitter pluimveehouderij van de ZLTO. Nederland telt ongeveer 1000 leghenbedrijven, waarvan er ongeveer 150 direct getroffen zijn.
 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.