Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 9 Augustus 2017, 02:54:31
155 keer bekeken
1 reactie

Bron

Telegraaf
http://www.telegraaf.nl

Tags

Geen tags
Jorge Zorreguieta (89) overleden
BUENOS AIRES - UPDATE 01.33 uur - De vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta, is dinsdag (lokale tijd) overleden in de kliniek Fundaleu in Buenos Aires. Dat bevestigt de RVD. Zorreguieta leed aan leukemie.

Het koningspaar zal met de drie dochters de besloten begrafenis bijwonen. Media is gevraagd hun privacy te respecteren.

In een persbericht schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst:

“Hare Majesteit Koningin Máxima en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander delen met groot verdriet mede dat de heer Jorge Horacio Zorreguieta, de vader van Koningin Máxima, op 8 augustus 2017 in Buenos Aires op 89-jarige leeftijd is overleden. De heer Zorreguieta leed sinds lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom. De begrafenis vindt plaats in besloten kring. Koningin Máxima, Koning Willem-Alexander en hun dochters de Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane zijn daarbij aanwezig.”

Màxima in kliniek

Koningin Máxima, die in het weekeinde naar Argentinië was gekomen, is in de kliniek aanwezig. Dinsdagmorgen vroeg werd ze bij aankomst gefilmd door de Argentijnse televisiezender Todo Noticias. Toen was duidelijk dat zijn toestand ernstig was.

Afgelopen weekeinde was de koningin ook bij hem, totdat zij volgens de Argentijnse media weer naar het vliegveld vertrok. Nu bleek dat zij langer aan haar vaders ziekenhuisbed wilde blijven.

Jorge Zorreguieta had al een aantal jaren leukemie. In november 2014 werd hij in dezelfde kliniek, die gespecialiseerd is in de behandeling van leukemie, opgenomen. Toen al werd voor zijn leven gevreesd en brachten media zelfs het bericht dat hij was overleden.

Zorreguieta herstelde echter en dit voorjaar was hij nog in staat naar Nederland te komen voor de festiviteiten rond de vijftigste verjaardag van zijn schoonzoon koning Willem-Alexander. Aansluitend ging hij ook met het koninklijk gezin, prinses Beatrix en zijn eigen kinderen naar Salzburg voor een korte vakantie.

Màxima was eind vorig jaar tweemaal in Argentinië. In oktober voor haar VN-werk en in december met haar gezin om de kerstdagen met haar ouders en familie door te brengen in Villa La Angostura en omgeving.


Reacties Pagina's: [1]
diana46

Offline Offline

Berichten: 10.162« Antwoord #1 Gepost op: 9 Augustus 2017, 11:08:07 »

Wel een mooie leeftijd ....Maar het blijft altijd heel verdrietig een van je ouders te verliezen
Ik wens Maxima met haar gezin veel sterkte
Gelogd

leef het leven
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.