Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 7 Augustus 2017, 15:16:37
173 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Hongerige zeeluizen eten van benen tiener bij Australisch strand
De 16-jarige Sam Kanizay kwam zaterdag aan het Australische strand van Brighton (Melbourne) de zee uit met hevig bloedende benen. Hij moest naar het ziekenhuis vervoerd worden. Experts staan versteld. Waarschijnlijk waren hongerige zeeluizen zijn onderbenen aan het oppeuzelen, zonder dat hij daar erg in had.

Sam Kanizay wilde na het voetballen zijn benen afspoelen in het koele zeewater aan het Dendy Street-strand. Een halfuur later kwam hij er weer uit. ,,Hij zei dat hij zand aan zijn benen had en ging weer het water in", getuigt zijn vader Jarrod Kanizay.

Volgens Jarrod waren het helemaal geen zandkorrels maar kleine zandkleurige zeediertjes die aan de benen van zijn zoon zaten te knabbelden. ,,Toen hij zijn slippers wou aantrekken zag hij het bloed aan zijn benen. Ze beten door Sams huid heen."

Sam bleef maar bloeden en moest naar het ziekenhuis. Daar hadden ze geen idee wat hem overkomen was. ,,Er lag een serieuze plas bloed op de grond. Niemand had een verklaring. Ze belden allerlei deskundigen op, maar niemand kon het uitleggen", aldus Jarrod Kanizay.

Professor Alistair Poore, een expert in ongewervelde dieren, zegt dat hij nog nooit zoiets heeft gezien. Volgens hem moeten het ongewervelde zeedieren geweest zijn, zeer waarschijnlijk zeeluizen, die in uitzonderlijk groten getale aan het eten sloegen.

Ook marinebioloog Jeff Weir denkt aan zeeluizen die zich normaal in diepere wateren bevinden. Echter, parasieten-expert Thomas Cribb van de Universiteit van Queensland zegt dat het ,,hoogst onwaarschijnlijk'' is dat zeeluizen zulke zware bloedingen kunnen veroorzaken.

Sam heeft afgelopen twee dagen in het ziekenhuis gelegen. De artsen zijn er eindelijk in geslaagd het bloeden te stoppen. De jongen mag vandaag naar verwachting naar huis.

Vader Jarrod Kanizay ging een dag later terug naar het strand met een schepnet met vlees in. Zo kon hij de zeewezens vangen die volgens hem de daders zijn. ,,Het is overduidelijk dat ze dol op vlees zijn", zegt hij in een video die hij daarna schoot. Op de beelden is te zien hoe krioelende zeedieren stukjes vlees verslinden. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.