Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 31 Juli 2017, 12:37:14
156 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Twee baby's overlijden in te hete auto; roep om alarm zwelt aan
Nadat dit weekeinde opnieuw twee baby's zijn overleden, die urenlang in een hete auto waren achtergelaten in de Amerikaanse staat Arizona, zwelt de roep om een alarm in kinderzitjes aan. Sinds 1990 zijn in de VS zeker 800 kinderen op eenzelfde manier overleden.

Terwijl de temperatuur het afgelopen weekeinde opliep tot boven de 38 graden, lieten ouders hun eenjarige zoontje ruim twee uur lang in de auto op een parkeerplaats van de kerk zitten. Toen de moeder hem vond, was het jongetje al overleden.

Eerder dit weekeinde gebeurde nagenoeg hetzelfde met een 7 maanden oude baby. Het jongetje overleed aan oververhitting nadat hij een onbekend aantal uren alleen in de auto had doorgebracht, omdat de grootouders waren vergeten hem naar de crèche te brengen.
Alarm in auto

Een alarm in de auto zou ouders en verzorgers er attent op kunnen maken dat er nog iemand in de auto is achtergebleven. In de meeste gevallen gaat de politie namelijk niet uit van kwade wil, maar van pure nalatigheid. Verzorgers zijn nu lastig te vervolgen, omdat zelden kan worden vastgesteld of er opzet in het spel is.

Vorige week diende de Amerikaanse Senaat een wet in die het autofabrikanten moet verplichten technologie aan te brengen die bestuurders kan waarschuwen als er iemand in de auto is achtergebleven zodra de motor uitgaat, zoals nu bijvoorbeeld ook het geval is met lichten die aan blijven staan.

,,Rechters staan nu vaak voor een duivels dilemma", zegt Janette Fennell van kinderrechtenorganisatie KidsandCars.org tegen ABC News. ,,Met zulke technologie is het voor een rechter veel eenvoudiger: je hebt het alarm genegeerd, je gaat de gevangenis in." Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.