Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 27 Juli 2017, 14:29:31
165 keer bekeken
0 reacties

Bron

Telegraaf
http://www.telegraaf.nl

Tags

Geen tags
HartpatiŽnten overleden door besmet apparaat
NIJMEGEN - Apparaten uit een fabriek in Duitsland hebben tijdens openhartoperaties meer dan honderd patiŽnten, onder wie vier in Nederland, met de gevaarlijke bacterie Mycobacterium chimaera besmet. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek, geleid door het Radboudumc. In Nederland raakten drie patiŽnten in het Isala-ziekenhuis in Zwolle besmet en ťťn in het Erasmus in Rotterdam. Inmiddels zijn twee van deze hartpatiŽnten mede als gevolg daarvan overleden.

De besmettingen werden veroorzaakt door zogeheten heater-cooler units, apparaten die tijdens openhartoperaties het bloed op de juiste temperatuur houden. De onderzoekers kwamen erachter dat de besmettingen plaatsvonden via een waterreservoir, waar de bacterie inzat, op het apparaat dat niet hermetisch is afgesloten. Een krachtige ventilator op het apparaat blies de bacterie vervolgens door de operatiekamer.

De eerste besmetting werd vastgesteld bij een patiŽnt in Zwitserland, daarna volgden die Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.

In Nederland zijn de betreffende apparaten inmiddels overal van de operatiekamers weggehaald. ĄDe bron van de infectie is opgespoord en opgeruimd, maar artsen moeten nog zeker twee jaar alert zijn op mogelijke patiŽntenĒ, zegt Jakko van Ingen, arts-microbioloog in het Radboudumc.

De bacterie Mycobacterium chimaera is familie van de tbc-bacterie en is resistent tegen alle schoonmaakmiddelen. ĄHet is een bacterie die maar zelden gezondheidsproblemen veroorzaakt. Soms zit hij in drinkwater, maar dat is geen probleem. Onze maag en darmen ruimen hem gewoon opĒ, aldus Van Ingen.

Pas als de bacterie op een onnatuurlijke manier zoals tijdens operaties in het lichaam terechtkomt, kan hij ziekteverwekkend en zelfs levensbedreigend zijn. Mensen krijgen koorts, verliezen gewicht, zweten veel, zijn heel moe en verliezen conditie. ĄHet is een langzaam slopende ziekte die je kunt vergelijken met tuberculose die je - als je niet wordt behandeld - langzaam uitteertĒ, vertelt de microbioloog.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.