Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 14 Juli 2017, 17:11:57
115 keer bekeken
1 reactie

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Lichaam vermiste Terneuzenaar (18) gevonden voor kust Vlissingen
Het lichaam van de vermiste Hannes Goegebeur (18) uit Terneuzen is gisteravond gevonden voor de kust van Vlissingen. Dat meldt de politie. Goegebeur raakte twee weken geleden vermist toen zijn zeiljacht voor de kust van Oostende bij een zeilwedstrijd kapseisde.

Vissers vonden het stoffelijk overschot gisterenavond rond 20.00 uur. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

Het Belgische Openbaar Ministerie (OM) liet weten dat de achttienjarige Zeeuw niet stond ingeschreven voor de wedstrijd. Zijn broer wel, maar die was niet aan boord. Ook ziet het er volgens het OM naar uit dat de schipper is afgeweken van de voorgeschreven route. Maar een strafrechtelijk onderzoek komt er niet, omdat de schipper zelf ook is overleden.
Nachtelijke wedstrijd

Bij het ongeluk kwamen ook twee anderen om het leven: Frans Maas (79) en Freddy Franssens (71) uit Breskens. Hun zeiljacht Capella kapseisde 17 kilometer uit de kust door een afgebroken kiel. De bemanning deed mee aan de Light Vessel Race, een nachtelijke wedstrijd.

Het ongeluk gebeurde op 1 juli rond 08.00 uur. Drie van de zes bemanningsleden klommen op de romp en werden gered door een baggerschip. Hulpdiensten vonden later de lichamen van Maas en Franssens in het water.

Het zesde bemanningslid, Hannes Goegebeur, raakte vermist. Een grootscheepse zoekactie werd opgezet. Alleen een broek van Goegebeur werd gevonden. Diezelfde zaterdagavond werden verdere zoekacties naar hem gestaakt.
Diploma-uitreiking

Goegebeur zou gisteren afstuderen aan het Scalda College in Terneuzen. Bij de diploma-uitreiking werd de jonge zeiler herdacht door zijn mentor, leraren en klasgenoten. De school brengt een boekje uit met herinneringen aan hem.

De Terneuzenaar was gek van zeilen. Hij begon er op zijn tiende mee en deed al jaren mee aan grote wedstrijden als de Light Vessel Race. Sinds 2014 was hij in opleiding voor grotere zeilboten op de Ocean Race Academy.Reacties Pagina's: [1]
madeliefje

Offline Offline

Berichten: 991« Antwoord #1 Gepost op: 14 Juli 2017, 17:51:08 »

wat een verlies weer van zo'n jong leven
Gelogd
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.