Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 11 Juli 2017, 19:22:04
147 keer bekeken
1 reactie

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Bange leerlingen smeken schooltaxi te stoppen tijdens horrorrit
Dankzij het heldhaftige ingrijpen van de 12-jarige Kiki Kuitert uit Almelo zijn drie kinderen, onder wie Kiki zelf, gered na een bizarre taxirit. De chauffeur van Taxi Almelo nam de drie kinderen gisteren zomaar mee naar Duitsland en raakte onderweg twee keer een vangrail.

Kiki stapt gisteren om tien voor acht 's ochtends in bij de taxi die haar naar Onderwijscentrum Het Roessingh in Enschede moet brengen, maar het gaat al snel mis. Om half tien stuurt ze een WhatsApp-berichtje naar haar moeder om te vertellen dat ze nog steeds niet op school is.

Moeder Hilleke Kuitert schrikt: ,,Ik vroeg wat er in godsnaam aan de hand was en waar ze dan wel waren. In Duitsland. Ze was bang, want de chauffeur was al twee keer tegen de vangrail gereden.''

De moeder houdt telefonisch contact met haar dochter en schakelt direct vervoerder Taxi Almelo in. ,,Vervolgens ontstaat er een hartverscheurende situatie waarin Kiki de chauffeur smeekt om recht te rijden omdat ze steeds bijna in de vangrail zitten. Op de achtergrond hoor ik het andere meisje gillen van angst.''

Kiki blijft herhalen dat de man moet stoppen maar dat weigert hij. ,,Uiteindelijk lukt het de drie kinderen om hem er toch bij een afrit af te laten gaan. Vervolgens zijn ze direct uitgestapt'', aldus de geschokte moeder in een bericht op Facebook.

Vervoerder Taxi Almelo achterhaalt direct de gps-locatie van de taxi en stuurt een collega-chauffeur naar de locatie in de buurt van het Duitse Lingen.

De chauffeur is door een collega naar huis gebracht'', zegt directeur Gerbert Luttikhuis. ,,Zijn verhaal is dat hij een afslag zou hebben gemist. Maar hij reed 60 km/uur op de snelweg en ik tel toch echt negen gemiste afritten.'' Waarom hij daar reed, blijft vooralsnog onduidelijk. ,,Ik ben er zeker van dat hij geen kwade bedoelingen had met de kinderen. Ik vermoed een medische achtergrond, hij heeft hulp nodig.'' De huisarts en de familie van de taxichauffeur zijn ingelicht.

,,De chauffeur rijdt bij ons geen meter mee'', verzekert Luttikhuis. ,,Ik heb ook collega’s gewaarschuwd voor deze man.'' De chauffeur was via een uitzendbureau tijdelijk in dienst bij de Almelose vervoerder en reed afgelopen donderdag zijn eerste rit voor het bedrijf. Luttikhuis: ,,De man beschikte over een taxipas, een VOG en had jaren ervaring. Ook tijdens gesprekken is ons niets opgevallen.''
'Te zot'

Hilleke Kuitert doet aangifte bij de politie. ,,Dit verzin je toch niet? De kinderen zijn in gevaar gebracht. Het is te zot dat dit zomaar kan gebeuren.'' Ze neemt Taxi Almelo overigens niets kwalijk. ,,Het is hen ook overkomen en we krijgen alle medewerking van ze. Maar deze man mag niet meer achter het stuur.''

Medewerkers van Taxi Almelo brachten gisteravond een bezoek aan de drie kinderen en hun ouders. Met een bos bloemen en wat lekkers om de pijn een beetje te verzachten.


Bericht van Hilleke van FB

Hilleke Kuitert
9 uur geleden

Getuigen gezocht!!

7.50: Kiki wordt opgehaald door de taxi.
8.39: Kiki appt mij dat de chauffeur (inval sinds donderdag) op de verkeerde weghelft rijd.
9.30: ze geeft aan nog steeds niet op school te zijn. Op mijn vraag wat er in godsnaam aan de hand is en waar ze dan wel zijn verteld ze dat ze in Duitsland zitten. Ze is bang want de chauffeur heeft al 2 keer tegen de vangrail gereden. Hierop haar direct gebeld. Ze weet niet waar ze precies zijn en de chauffeur wil niet stoppen of een afslag nemen om terug te keren naar Nederland. Hij rijd als een gestoorde gek en de kinderen zijn doodsbang.
Hierop direct met de taxi centrale gebeld. Ondertussen contact gehouden met Kiki. De chauffeur wil de planning niet bellen of stoppen. De centrale gaat er direct achteraan echter weten ook zij niet waar hij zit omdat de navigatie maar tot aan de grens gaat.
Het enige dat we weten is dat hij wel op de snelweg zit.
Vervolgens een hartverscheurende situatie waarin Kiki de chauffeur achter elkaar smeekt om recht te rijden omdat ze steeds bijna in de vangrail zitten. Op de achtergrond hoor ik het andere kleine meisje gillen van angst. Kiki blijft herhalen dat hij moet stoppen maar dat weigert de chauffeur. Uiteindelijk lukt het de 3 kinderen om hem er toch bij een afrit eraf te laten gaan. Vervolgens zijn ze direct uitgestapt. Kiki heeft de locatie geappt waardoor wij de politie konden bellen en de centrale konden laten weten waar ze waren. Ze bleken al bijna bij Lingen te zijn!
Hij bleef proberen de kinderen weer in de bus te krijgen om verder te gaan, alsof er niks aan de hand was. Kiki blijven zeggen dat ze pertinent niet meer mochten instappen.
Na enige tijd arriveerde de Duitse politie. Kort daarna het taxibedrijf.
Die laatste hebben hem mee genomen naar Almelo en wij hebben de kinderen op school opgewacht om haar daarna mee naar huis te nemen.

Tijdens deze helse rit zijn er medeweggebruikers geweest die getuige zijn geweest van deze rit op de E30. Dit is de snelweg van Almelo richting Oldenzaal en hier de grens over.
Deze mensen hebben b.v. nog getoeterd omdat de chauffeur gevaarlijk aan het rijden was. Echter is er helaas niemand geweest die een belletje heeft gepleegd met de centrale of politie.

Na zelf aangifte te willen doen gaf de politie aan dat dit niet kan. Omdat er wellicht drugs in het spel is (Kiki heeft dit gezien) geven ze aan dat de politie in Duitsland een test had moeten afnemen. Dat hij de kinderen de grens over neemt en dit toch echt vrijheidsberoving is, is blijkbaar geen reden genoeg om een aangifte te kunnen doen!! Ze hebben er een notitie van gemaakt en bij een volgende keer komt dit wel naar boven! Onbegrijpelijk en onacceptabel voor ons!

Bij deze wil ik dan ook vragen om dit bericht zoveel mogelijk te delen zodat eventuele getuigen zich kunnen melden die op maandag 10 juli j.l. tussen 8.00 en 10.30 een taxibusje op de E30 hebben zien rijden.

Wij gaan in elk geval er alles aan doen om alsnog aangifte te kunnen doen tegen deze chauffeur.
Dat er meer aan de hand is, is namelijk wel duidelijk en hij moet gestopt geworden.

Kiki heeft het zo fantastisch gedaan en wat zijn we trots op haar.
De taxicentrale heeft in deze ook snel gehandeld. s 'avond stonden ze vervolgens met een grote bos bloemen en lekkers op de stoep.

Maar dit is een ervaring die er bij ons allemaal behoorlijk inhakt en tijd nodig heeft. Kiki kan hier wel de nodige liefde en steun in gebruiken en ik wil jullie vriendenhulp hierin dan ook vragen. Je mag uiteraard zelf invullen hoe maar wat het ook is het zal haar heel erg goed doen en hopelijk helpen deze traumatische ervaring te verwerken.

Liefs Hilleke


Reacties Pagina's: [1]
madeliefje

Offline Offline

Berichten: 991« Antwoord #1 Gepost op: 12 Juli 2017, 11:52:38 »

Kiki wat een kanjer goed gedaan meisje
Gelogd
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.