Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 6 Juli 2017, 21:14:37
137 keer bekeken
0 reacties

Bron

Telegraaf
http://www.telegraaf.nl

Tags

Geen tags
Protestmars Hamburg gestaakt na rellen
Hamburg - UPDATE 21.02 uur - Een anti-G20-protestmars is donderdagavond in Hamburg gestaakt door de organisatoren nadat ongeregeldheden waren uitgebroken. Dat meldde de politie, die omstanders via Twitter heeft opgeroepen het gebied te verlaten.

Verslaggever Daniel van Dam is in Hamburg en doet verslag over de situatie in de Duitse havenstad tijdens de top. Zijn tweets lees je onderaan dit artikel.

De politie hield de deelnemers aan de mars Welcome to Hell (Welkom in de Hel) donderdagavond tegen, omdat meerdere actievoerders gezichtsbedekking hadden. Die betogers bekogelden agenten daarop met flessen en andere voorwerpen, zei de politie. De oproerpolitie voerde een charge uit en ook waterkanonnen werden ingezet.

Aan de demonstratie deden naar schatting zo'n 12.000 mensen mee, waarvan er volgens de politie ongeveer duizend gezichtsbedekking hadden. Bij de ongeregeldheden raakten volgens Duitse media ook mensen gewond, maar het is nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.

De woordvoerder van de politie kon tijdens onlusten ternauwernood ontkomen. Onbekenden vielen woordvoerder Timo Zill en een andere functionaris aan tijdens een interview. Het duo zocht daarop een veilig heenkomen in een voertuig van de hulpdiensten, waarna hun belagers probeerden de deur open te breken. De functionarissen konden uiteindelijk vluchten in de wagen, meldde de politie.
’Moeten open blijven’

Van tevoren werd door de lokale winkeliers al gevreesd voor escalaties. „Wij moeten helaas gewoon open blijven”, zegt apotheekster Frau Schmidt. „Want de noodverzorging voor de burgers, en ook de demonstranten, moet gewaarborgd zijn.” Haar buurvrouw Friederike Baigent ontvlucht echter voor drie dagen de stad. „Veel te gevaarlijk hier”, zegt de jonge lerares en neemt haar kinderen aan de hand.

Even verderop, in de Marktstraße, zijn bijna alle winkels dichtgetimmerd. Het omzetverlies in de stad door de G20-top wordt op 15 miljoen euro geschat. Daarom is driekwart van de metropool volgens dagblad Hamburger Morgenpost tegen de exclusieve bijeenkomst van wereldleiders.

Aan veel huizen hangen posters: „Make love, not G20”, „Brood in plaats van G20”, of „Geh 20 Meilen weiter!” De burgers hier leven in een Sperrzone, als achter het vroegere IJzeren Gordijn, alles is met zware rotsblokken tegen aanslagen beveiligd. Bijna veertig vierkante kilometer van het stadsgebied is afgezet, daar mag niet gedemonstreerd worden. De politie controleert alles, heeft waterwerpers, helicopters en pantservoertuigen ingezet.

Axel Kullik is zielzorger, speciaal voor de politie. „Als de agenten ervaringen met zwaar geweld krijgen, kan dat voor psychische problemen zorgen. Daarom ben ik hier”, zegt de dominee uit Oldenburg. Voor de demonstranten heeft hij geen goed woord over: „Die denken dat ze de wereld verbeteren maar luisteren niet naar de argumenten van anderen. Ze denken dat ze iets beters zijn en staan buiten de realiteit”, aldus de zielenknijper met een groen hesje.


Bij het Tsjaikovskiplein woont Vroni met haar familie. Ze studeerde kunst in Enschede. „Alles gaat potdicht hier, scholen, crčches en hele bedrijven sturen hun personeel naar huis. Ik word verdomme uit mijn eigen stad verdreven!”


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.