Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 18 Juni 2017, 22:12:20
176 keer bekeken
0 reacties

Bron

Telegraaf
http://www.telegraaf.nl

Tags

Geen tags
’Jihadistische’ aanval.
BAMAKO - UPDATE 21:43 - In de Afrikaanse staat Mali hebben onbekenden zondag een gewapende aanval uitgevoerd op een luxe vakantieoord dat geliefd is bij westerse toeristen en expats, vooral in de weekeinden. Een woordvoerder van het ministerie voor Veiligheid in Bamako zei dat er zeker twee doden zijn gevallen. Van een was de nationaliteit Frans-Gabonees, over die van de ander kon hij nog niets zeggen.

Veel hotelgasten zouden door de aanvallers zijn gegijzeld. Volgens het Franse persbureau AFP is de gijzeling is nog steeds gaande, al zijn twintig gijzelaars inmiddels vrijgelaten. Hoeveel mensen er nog worden vastgehouden, is onduidelijk. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid spreekt over een ’jihadistische’ aanval. De daders zouden ‘Allahu akbar’, ‘God is groot’ hebben geroepen, meldt AFP.

Ooggetuige Boubacar Sangare was net buiten het kamp toen de aanval begon. ,,Westerlingen vluchtten weg terwijl twee politieagenten in burger schoten wisselden met de aanvallers.'' Hij zei dat snel vier voertuigen van de Malinese politie en Franse soldaten in pantservoertuigen ter plaatse waren en dat er een helikopter rondcirkelde. Een woordvoerder van de Franse strijdkrachten in Mali wilde niet reageren.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde een week geleden voor mogelijk ophanden zijnde aanvallen op ,,westerse diplomatieke missies of andere locaties in Bamako die door westerlingen worden bezocht''.

De veiligheid in Mali is gestaag achteruitgegaan nadat Franse strijdkrachten in 2013 gewapende islamisten en Toeareg-rebellen terug hadden gedrongen die in het jaar ervoor grote delen van het noorden van het land in handen hadden gekregen. De Franse troepen en een 10.000 man sterke vredesmacht van de Verenigde Naties konden niet voorkomen dat extremisten ook ver buiten hun traditionele bolwerken in het noorden aanslagen pleegden.

Eind 2015 eisten de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaeda en een andere extremistische groep de verantwoordelijkheid op voor een aanval op een hotel in Bamako waardoor twintig mensen om het leven kwamen.

In Mali zijn ongeveer 290 Nederlandse militairen gelegerd, die werken vanuit Gao.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.