Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 16 Juni 2017, 19:18:27
158 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Lof voor aangrijpend verhaal over huiselijk geweld van agent Paul
Agent Paul van de politie Leiden Zuid wordt overspoeld met warme reacties, nadat hij ingreep bij huiselijk geweld en zijn aangrijpende verhaal deelde op Facebook. Met de blog wil hij laten zien dat politieagenten ook gevoelsmensen zijn.

‘Lieve kleine krullenbol’, begint de agent. Zijn blog schrijft hij over het dochtertje van een gezin in Leiden, waarvan de vader de moeder mishandelt. ,,Mijn papa is lief. Dat zei je, mooie meid van 6 jaar oud. Maar papa's horen mama's niet te slaan. Nooit."

De politieagent beschrijft hoe het meisje bij haar moeder op bed was gesprongen om haar vader tegen te houden. Die ging echter door en duwde haar aan de kant. De kleren van het meisje zaten onder het bloed van haar moeder toen de politie het kind aantrof.

Ook haar broer en zusje waren aanwezig tijdens de mishandeling. De jongen droeg een oplossing aan bij de agent. ,,'Agent, je hebt toch een pistool?' Ja stoere vent, maar die is niet daarvoor", zou de politieagent hebben geantwoord.

Vervolgens werd de moeder naar het ziekenhuis gebracht. De agent beschrijft hoe alle kinderen haar nog een knuffel en dikke kus kwamen brengen in de ambulance. Uiteindelijk arriveerden familieleden om op de kinderen te passen. ,,Om voor jullie te zorgen, zoals papa's dat horen te doen."

Dochter

Het meisje met de krullen maakte een onuitwisbare indruk op Paul. Tijdens het afscheid kreeg hij een knuffel van haar. ,,Ik voelde mijn eigen dochter, die waarschijnlijk al lekker lag te slapen in haar eigen, veilige bedje. Ik voelde je pijn en verdriet", schrijft de politieagent.

Die ene knuffel gaf de agent de kracht om dit werk te blijven doen. ,,Kracht om situaties zoals vanavond te voorkomen in andere gezinnen. Kracht om mensen bewust te maken dat sommige dingen niet kunnen en mogen. Kracht om mensen bewust te maken dat ze hun zorgen uitspreken als ze iets niet vertrouwen in een gezin."
Inspiratie

Na het incident besloot de politieagent zijn verhaal op papier te zetten. ,,Toen hij thuiskwam na zijn dienst en naar zijn eigen dochter keek, dacht hij: eigenlijk zou ieder kind zonder zorgen moeten opgroeien", aldus een woordvoerder van de politie. Dat was zijn inspiratie voor het schrijven van de blog. Daarnaast wil hij laten zien dat politieagenten ook gevoelsmensen zijn.

Op Facebook kwam de post in een warm bad aan reacties terecht. Mensen spreken hun respect uit of beschrijven hun eigen ervaringen. Ook cabaretier Jochem Myjer deelde het verhaal van de agent. Het doet agent Paul veel goed. ,,Hij is enorm geraakt door alle reacties". Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.