Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 16 Juni 2017, 13:55:50
159 keer bekeken
0 reacties

Bron


http://www.gooieneemlander.nl

Tags

Geen tags
Vaderzwaan Laapersveld ’doelbewust’ doodgereden
De mannetjeszwaan van Hilversums park Laapersveld is donderdagavond om het leven gekomen toen hij door een auto werd overreden. Volgens hevig ontstelde buurtbewoners is er sprake van boze opzet.

De bestuurder reed na de aanrijding door. Getuigen noteerden het kenteken van de auto en schakelden de politie in. De politie is vrijdag druk bezig met onderzoek, zegt een woordvoerster. Het gaat om een milieudelict waarvoor een verdachte niet buiten heterdaad kan worden opgepakt. ,,Als hier sprake is van opzet, moet dat wel worden aangetoond. We roepen eventuele andere getuigen op zich ook te melden. Hoe meer getuigen, hoe beter.’’

De dierenambulance werd even voor zeven uur gealarmeerd, zegt een woordvoerster. Toen medewerkers er ruim drie kwartier later kwamen, was de zwaan al dood. Het stoffelijk overschot is door de dierenambulance meegenomen om voor destructie te worden aangeboden.

Het zwanenkoppel had net vier jongen. De zwanen op Laapersveld zijn sinds vorig jaar omstreden, omdat ze het voortdurend aan de stok hebben met de ganzenfamilie in dezelfde grote vijver. Daarbij zouden de ganzen telkens het onderspit delven.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden besloot de gemeente vorig jaar oktober het zwanengezin weg te laten vangen. Vorig jaar had het koppel ook vier jongen.

Het vrouwtje is al veel langer thuis op Laapersveld. Het mannetje, een wilde knobbelzwaan, streek vorig jaar bij haar neer en bleef hangen in Hilversum.

De gemeente ontdekte eind vorig jaar dat het weghalen van de zwanen niet mag, omdat het mannetje een wilde zwaan is en hij en zijn jongen daardoor vallen onder de flora- en faunawet. De buurt werd hier toen door de gemeente per brief over geďnformeerd.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.