Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 16 Juni 2017, 13:35:01
234 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Gegevens Facebook-medewerkers mogelijk in handen terroristen
Door een softwarefout heeft Facebook per ongeluk mogelijke terroristen de identiteit van medewerkers gegeven die juist die terroristen moesten aanpakken. Een Facebook-medewerker is zelfs op de vlucht geslagen nadat gebleken was dat mogelijke terroristen zijn profiel hadden bekeken, zo meldt The Guardian. Saillant detail: juist deze week kondigde het sociale netwerk nieuwe anti-terreurmaatregelen aan.

Het probleem werd al eind vorig jaar ontdekt. Wanneer een van de getroffen medewerkers iemand die mogelijk terrorist was uit een facebookgroep verwijderde, was door de fout het profiel van de Facebook-medewerker in te zien door de overgebleven beheerders van de groep. Daaronder zaten dus ook nog mogelijke terroristen.
Op de vlucht

De problemen kwamen aan het licht toen beheerders vriendschapsverzoeken kregen van mensen die in verband worden gebracht met terroristische organisaties. Juist deze mensen waren degenen die zij als beheerder moesten onderzoeken. De softwarefout heeft meer dan 1.000 medewerkers van Facebook getroffen, onder wie zeker 40 op het Europese hoofdkwartier in Ierland.  

De Britse krant The Guardian sprak één van de honderden analisten die voor Facebook werkt via een outsourcing-bedrijf. Toen bleek dat mensen die in verband worden gebracht met een terroristische groepering zijn profiel hadden bekeken, ontvluchtte hij Ierland en dook onder. Het waren leden van een facebookgroep waar hij als moderator juist mensen uit verwijderd had. De groep was van een Egyptische groepering die Hamas steunt en zou leden hebben die sympathiseren met Islamitische Staat.
Maatregelen

Gisteren kondigde Facebook aan kunstmatige intelligentie in te gaan zetten om beter en sneller te kunnen reageren op terreurvideo's en -foto's. Die strategie maakt deel uit van het voornemen om adequater te reageren op ongewenste inhoud.

Facebook-manager Monika Bickert schreef gisteren in een blog dat software van het bedrijf de beelden analyseert en vergelijkt met bekende terreurpropaganda. Op dezelfde manier wordt ook naar geschreven berichten gekeken. Bickert en anti-terreurmanager Brian Fishman leggen in het bericht ook uit dat er behoefte blijft aan menselijke expertise. ,,Onze teams van over de hele wereld werken 24 uur per dag in tientallen talen om berichten te beoordelen”, zo stelt Facebook. Ze wijzen ook op de aangekondigde uitbreiding van die teams met 3.000 extra werknemers.

De gevluchte Facebook-medewerker kaart echter een probleem met die teams aan. Volgens hem zijn ingehuurde krachten, zoals hij zelf, geen volwaardige medewerkers van Facebook. Hij verdiende 'slechts 13 euro' per uur voor een baan waarbij hij specialistische kennis van wereldwijde terreurnetwerken moest ontwikkelen.

Daarnaast eist het werk een behoorlijke psychologische tol. ,,Je komt elke ochtend binnen en kijkt naar onthoofdingen, mensen die worden afgeslacht, gestenigd, of geëxecuteerd”. Omdat de richtlijnen niet per se al deze beelden verbieden komen moderators steeds opnieuw dezelfde gruwelijke beelden tegen als ze moeten bepalen of een andere gebruiker het als nieuws of propaganda plaatst.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.