Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 12 Juni 2017, 23:55:48
248 keer bekeken
1 reactie

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Johan Vlemmix wil Amerikaans spookstadje kopen

Johan Vlemmix wil Amerikaans spookstadje kopen

De Brabantse ondernemer Johan Vlemmix wil in de Amerikaanse staat Connecticut het verlaten dorpje Johnsonville kopen. Het gebied van 62 hectare staat te koop voor 1,9 miljoen dollar. Het complex werd in vorige eeuw door een zakenman opgekocht, maar is na zijn dood in vergetelheid geraakt.

,,Het is een gebied zo groot als de Efteling", vertelt Vlemmix trots. ,,En ik wil er een soort Amerikaanse Efteling van maken. Alles is aanwezig: een postkantoor, een winkel, een kerk, een restaurant."

De Brabander wil zich in de VS gaan vestigen met een groep Nederlanders die net als hij het avontuur aan durven gaan. ,,Ik wil met een aantal avonturiers de stad opknappen. Het moet uiteindelijk een grote toeristische trekpleister worden."

Het Victoriaanse dorpje werd in de jaren zestig gekocht door Raymond Schmitt, een rijke industrieel die groot werd met het verkopen van onderdelen voor de ruimtevaart. Na zijn dood in 1998 is er weinig meer met het gebied gedaan. Wel werden er een aantal films opgenomen en figureerde het dorp in de clip van de hit The River of Dreams van Billy Joel.

In Amerikaanse media staat Johnsonville vooralsnog bekend als 'het dorp dat niemand wil kopen'. ,,Het ging van booming molenstad naar een speeltuin van een vereenzaamde miljonair'', concludeert Business Insider.

Green card

Het was de droom van Schmitt om het dorpje in oude glorie te herstellen. Vlemmix neemt die droom nu over. De Brabander gaat zijn villa te koop zetten en hoop met het geld dat hij hiervoor krijgt naar de VS te kunnen verhuizen: ,,Ik heb mijn green card al aangevraagd." Een groot risico vindt Vlemmix het plan niet. ,,Mensen hebben mij al vaker voor gek verklaard; de meeste keren bleek ik toch het gelijk aan mijn kant te hebben."

De ondernemer filmt alle voorbereidingen om naar de VS te verhuizen voor een real life-soap over zijn eigen leven die hij aan het maken is. De soapserie is nog niet aan een omroep verkocht.


.


Reacties Pagina's: [1]
Vinkje

Offline Offline

Berichten: 12.457


Carpe Diem


« Antwoord #1 Gepost op: 23 Juni 2017, 14:11:54 »

Ja knettergek is hij.
Zou hij zijn spookhuis in huissen ook nog hebben??

Gelogd
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.