Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 5 Juni 2017, 20:18:23
257 keer bekeken
1 reactie

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Facebookprofiel overleden tienermeisje blijft gesloten voor rouwende ouders
De ouders van een overleden 15-jarig Duits meisje krijgen geen toegang tot het Facebookaccount van hun dochter. Dat heeft een Duitse rechtbank in hoger beroep bepaald. Het meisje had haar ouders eerder wel de inloggegevens van haar account gegeven. Facebook is tevreden met de uitspraak, maar wil wel kijken of het de ouders tegemoet kan komen.

Het meisje kwam om het leven nadat ze onder een metro terechtkwam. Haar ouders willen graag weten of dit echt een ongeluk was of een zelfmoord. Om te zien of ze op Facebook gepest werd, wilden de ouders toegang tot haar account om de privéberichten in te zien, zo meldt The Guardian. Facebook had het account al ‘bevroren’ nadat een vriendin had doorgegeven dat het meisje was overleden.
Gegevens

Het profiel is nog steeds zichtbaar, inclusief foto’s en openbare berichten, maar de ouders kunnen niet inloggen om privéberichten te bekijken. Om toch toegang te krijgen tot het account van hun dochter spande het paar, wiens namen niet bekend zijn gemaakt, een rechtszaak aan. Facebook wil zelfs niet zeggen wie de melder van het overlijden van het meisje was.

Tegenover de ouders verklaarde Facebook simpelweg niet mee te willen werken, zelfs al hadden ze de inlog-gegevens van hun dochter gekregen. Volgens het Amerikaanse social mediabedrijf is het namelijk een kwestie van privacy: met de inloggegevens kunnen de ouders immers ook de berichten van anderen aan hun dochter bekijken.
Digitale erfenis

Eerder oordeelde het hof in Berlijn nog dat de moeder in haar recht stond. De eigendommen van de dochter worden na het overlijden het eigendom van de ouders, zo redeneerde de rechter. Facebook ging echter in beroep tegen deze uitspraak.

In hoger beroep oordeelt een rechter nu in het voordeel van het Amerikaanse technologiebedrijf. Voor een uitspraak moest het hoger gerechtshof een erfwet van 120 jaar oud afwegen tegen een in 2009 vernieuwde telecommunicatiewet. Die bepaalt dat de al bestaande privacy van een telefoongesprek tussen twee personen ook geldt voor e-mails. Het gerechtshof is dus van oordeel dat dat ook toepasbaar is op privéchats.

Facebook wil de familie wel tegemoet komen. ,,We staan sympathiek tegenover de familie en respecteren hun wensen”, zo zegt het bedrijf uit Menlo Park. ,,We doen ons best een oplossing te vinden die de familie verder helpt, maar ook de privacy van derden waarborgt”.Reacties Pagina's: [1]
diana46

Offline Offline

Berichten: 10.162« Antwoord #1 Gepost op: 6 Juni 2017, 11:09:16 »

we leven in een ingewikkelde wereld ,,,nieuwe wetten, andere wetten .....Het ene moment is het privacy ....het ander moment kan je alles op FB neer pleppen   zucht
Gelogd

leef het leven
Nowlive Home

 Gelogd
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.