Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 19 Mei 2017, 14:26:06
103 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Koning trots op vluchtelingenopvang Nederland
Koning Willem-Alexander is trots op de manier waarop Nederland vluchtelingen heeft opgevangen die in 2015 in groten getale naar ons land kwamen. Hij zegt dat in een vraaggesprek met de Italiaanse krant La Repubblica, voorafgaand aan het staatsbezoek dat het koninklijk paar in juni brengt aan ItaliŽ en Vaticaanstad.

De koning gaat in het interview wat dieper in op het migratievraagstuk. Hij zegt er trots op te zijn dat geen van de 65.000 vluchtelingen en migranten die in 2015 naar Nederland kwamen, in de open lucht hebben hoeven slapen. Als koning vindt hij het belangrijk dat nieuwkomers op een goede manier in de maatschappij worden opgenomen.

Willem-Alexander ziet dat er in Europa grote zorgen bestaan over met name economische migranten, maar hij hoopt dat de aantrekkende economie en de opbloeiende arbeidsmarkt het oplossen van het migratievraagstuk zullen vergemakkelijken.
Schoolvoorbeeld

De koning noemt Nederland een schoolvoorbeeld van de multiculturele samenleving. Hij benadrukt dat ons land al eeuwenlang onderdak biedt aan mensen uit alle windstreken. Volgens de koning is Nederland een sterke democratie dankzij godsdienstvrijheid, persvrijheid en de eeuwige strijd tegen het water. Amsterdam noemt hij de hoofdstad van de tolerantie.

Het staatsbezoek van de koning en koningin MŠxima staat in het teken van economische samenwerking tussen Noord- en Zuid-Europa. In het kielzog van Willem-Alexander gaan tientallen Nederlandse ondernemers mee naar ItaliŽ. Het koningspaar is uitgenodigd door president Sergio Mattarella. Voor het staatsbezoek aan Vaticaanstad staat een ontmoeting met paus Franciscus op het programma.

Koning Willem-Alexander kijkt uit naar het staatsbezoek van 20 tot 23 juni. In La Repubblica zegt de koning dat hij het land goed kent door de vakanties die hij er doorbracht in zijn jeugd. Hij zal ook een bezoek brengen aan SiciliŽ, om de mensen daar te bedanken voor het opvangen van migranten die de oversteek maken naar Europa.

 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.