Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 18 Mei 2017, 20:35:51
222 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
We zaten fout, hond die 6-jarig meisje aanviel moest muilkorf
De hond die dinsdag de 6-jarige Evelina uit Diepenheim aanviel en beet, had al gemuilkorfd moeten zijn. De politie heeft daartoe onlangs een verzoek ingediend bij de gemeente Hof van Twente, maar daar had de gemeente nog geen gehoor aan gegeven. ,,We zijn in de fout gegaan", aldus burgemeester Ellen Nauta.

Het verzoek van de politie kan er op duiden dat de hond al eerder agressief gedrag vertoonde. Volgens Nauta is het verzoek 'enkele weken geleden' bij de gemeente binnengekomen. ,,Waarom er nog geen gehoor aan is gegeven, gaan we uitzoeken. Dat kan bijvoorbeeld komen door werkdruk of doordat het verzoek niet op waarde is geschat."

Nauta hoopt daar snel uitsluitsel over te hebben. ,,Omdat we er van moeten leren. We zijn in de fout gegaan." Ze durft niet te zeggen of de aanval was voorkomen, als er op tijd een muilkorfplicht was opgelegd. ,,Aan het eind van de dag is het baasje nog altijd verantwoordelijk of die de muilkorf om doet of juist niet. We hebben niet op elke hoek van de straat een ambtenaar staan die zoiets kan controleren." Volgens de burgemeester krijgt de gemeente Hof van Twente vaker verzoeken om honden te muilkorven. ,,Ongeveer twee keer per jaar."

Ze heeft ondertussen een bezoek gebracht aan Evelina. ,,Een dapper meisje." Ook sprak Nauta al met de vader en de moeder van het meisje.De politie heeft de hond die Evelina beet na dat incident in beslag genomen. ,,En dat blijft die tot de officier van justitie anders beslist. Die beslist pas zodra wij het dossier klaar hebben", aldus een woordvoerder van de politie.

De vrouw die de hond uitliet, is formeel verdachte in de zaak. Ze zit echter niet vast. De politiewoordvoerder wil niet zeggen of de hond was aangelijnd. Politie Hof van Twente meldt op Facebook dat de vrouw haar hond had loslopen. De buurvrouw van de familie zegt dat Evelina tegen haar heeft verklaard dat de vrouw de hond nog even 'strak aantrok' vlak voor de beet. De familie heeft geen idee wie de vrouw is.
Opvoedcursus

Gisteren werd bekend dat baasjes van honden die een gevaar kunnen vormen voor mens en dier in de toekomst verplicht een opvoedcursus moeten volgen. Die maatregel van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) voor zogeheten hoogrisicohonden gaat volgend jaar in.

Van Dam maakt zich grote zorgen over de regelmaat waarmee honden een mens of ander dier ernstig verwonden, zoals in Diepenheim.

 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.