Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 18 Mei 2017, 13:56:52
330 keer bekeken
2 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
VVD: Geen hoofddoekjes bij politie
Nederlandse politieagentes moeten niet de mogelijkheid krijgen een hoofddoekje te dragen tijdens hun werk, zo stellen Tweede Kamerleden van de VVD. ,,Houd de politie neutraal”, zegt Kamerlid Dilan Yesilgoz.

De Amsterdamse politietop overweegt een hoofddoekje toe te staan als onderdeel van het politie-uniform, zo meldde het AD vanochtend. In onder meer Groot-Brittannië en de VS is dat al mogelijk. De Amsterdamse politie hoopt op die manier meer allochtone agenten te werven. In de hoofdstad heeft nu maar 18 procent van de agenten een niet-Nederlandse achtergrond. Te weinig, vindt de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg.
Géén religieuze symbolen

De VVD in de Tweede Kamer reageert fel. ,,Gaan we weer. De politie is er voor iedereen. Agenten zijn de beschermers van de rechtsstaat. Daarin passen géén religieuze symbolen”, stelt Ockje Tellegen, woordvoerder veiligheid van de fractie, op Twitter. Mede-kamerlid Yesilgoz, die tot voor de verkiezingen VVD-raadslid in Amsterdam was, zegt: ,,Kom op politie Amsterdam; dit kan echt niet. Scheiding kerk en staat. Houd de politie neutraal.”

PVV-leider Geert Wilders reageert eveneens fel, hij noemt het plan ‘waanzin’. ,,Amsterdam wil shariapolitie invoeren. Nederland capituleert.” Zijn partij kondigt Kamervragen aan en wil een debat over het voorstel.
Neutraal

Ook Chris van Dam, oud-agent en nu Kamerlid voor het CDA, vindt het geen goed plan van de Amsterdamse politie. ,,Het is goed dat de politie diverser wordt, maar de politie is neutraal. Dus geen tulband, keppel of hoofddoek. Slechts de pet die iedereen past.” Andere politieke partijen hebben nog niet gereageerd op het plan van de Amsterdamse politie.

Klaas Wilting, voormalig woordvoerder van de politie Amsterdam en bekend door zijn deelname aan verschillende tv-programma's, is ook niet enthousiast. ,,Wij zitten in Nederland en willen neutraliteit bij de politie."Reacties Pagina's: [1]
Eldisa

Offline Offline

Berichten: 4.141« Antwoord #2 Gepost op: 18 Mei 2017, 16:28:50 »

Houd de politie neutraal!!!!!!!!!!!!
Gelogd
Nowlive Home

 Gelogd
diana46

Offline Offline

Berichten: 10.162« Antwoord #1 Gepost op: 18 Mei 2017, 16:07:43 »

,Houd de politie neutraal”, zegt Kamerlid Dilan Yesilgoz.

En daar ben ik het helemaal mee eens
Gelogd

leef het leven
 


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.