Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 16 Mei 2017, 13:02:44
192 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Fietsdrama BelgiŽ: vrouw sterft 27 jaar na zus op identieke wijze
Een van de Vlaamse fietssters die gisteren bij Turnhout werd geschept door een Nederlandse automobilist en als gevolg daarvan overleed, is op eenzelfde manier aan haar einde gekomen als haar zus in 1990.

De weduwnaar en zwager van beide slachtoffers uit het dorpje Retie kan het nauwelijks bevatten. ,,In 1990 heb ik mijn echtgenote Chris moeten afgeven na een ongeval. Ze stak de straat over met haar fiets en werd gegrepen door een auto. Haar zus Suzie sterft nu op exact dezelfde wijze. Dat geeft me nare gevoelens", zegt Francis Schepens (69) vandaag in Gazet van Antwerpen.

De Vlaamse krant plaatste portretjes van de zussen bij een foto van verwoeste fietsen als stille getuigen op de plek van het drama. Francis Schepens is de oud-burgemeester van Retie dat vlak over de grens ten zuiden van Eindhoven ligt. Zijn schoonzus Suzie Paulussen (65) was gisteren met elf dames van de plaatselijke fietsclub 'Blue Ladies' onderweg voor het wekelijkse maandagmiddagtochtje toen het noodlot toesloeg.

De vrouw stopte twee jaar geleden als financieel verantwoordelijke van de sociale dienst in haar woonplaats en genoot sindsdien van haar pensioen. Ze was een actief lid van de fietsclub en van een plaatselijke seniorenvereniging. Net als clubgenote Jet Janssen (75), het andere dodelijke slachtoffer van het fietsdrama. Ze werden geschept tijdens het oversteken van de N19, een vierbaansweg waar het verkeer 90 kilometer per uur mag rijden. Vier andere fietssters raakten gewond. Een van hen verkeerde gisteren in levensgevaar maar daarvan is volgens de politie nu geen sprake meer.

Hoensbroekenaar

De  Nederlandse automobilist (65) die de fietssters schepte, komt volgens het parket van Turnhout niet uit Bergeijk zoals gisteren aanvankelijk werd gemeld maar uit Hoensbroek. ,,De bestuurder is voorlopig geen verdachte. Pas als het onderzoek door de verkeersdeskundige is afgerond, kunnen we zeggen of hem een fout verweten kan worden", verklaart een woordvoerster tegenover onze redactie. Volgens de eerste resultaten van het politieonderzoek reed de Limburger niet onder invloed van drank of drugs.

De politie heeft naar eigen zeggen geen aanwijzingen dat er opzet in het spel was. ,,De automobilist reed op een voorrangsweg. Een brede baan met twee keer twee rijstroken gescheiden door een middenberm. Ik schat de totale breedte op zo'n twintig meter. Zonder iets ten nadele van de slachtoffers te willen zeggen: relatief breed voor bejaarde dames die niet meer zo snel op gang komen met hun fiets", zegt commissaris Rudy Remijsen.   Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.