Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 15 April 2017, 13:58:23
148 keer bekeken
0 reacties

Bron

AD
http://www.ad.nl

Tags

Geen tags
Tabakszaak Kalverstraat moet dicht om verkoop souvenirs
De huurder van een winkel in de Kalverstraat moet weg omdat hij zonder toestemming zich steeds meer ging richten op de verkoop van souvenirs.

De eigenaar van het pand verhuurt het als tabakszaak, maar de huurder verkoopt ook voetballen, maskers, snoep, frisdrank, kleding, zonnebrillen en andere souvenirs. De verkoop van tabak en andere rookwaren kwam daarmee op een tweede plek en dat is in strijd met de huurovereenkomst.

De verhuurder stapte daarom naar de rechter, die hem deze week gelijk gaf: de huurovereenkomst mag worden ontbonden. De huurder zei souvenirs te zijn gaan verkopen omdat met enkel rookwaren niet meer genoeg te verdienen was. Bovendien doen ook andere tabakszaken dat steeds meer, betoogde de huurder.

Achterstallig onderhoud
Maar volgens de rechter heeft de verhuurder uitdrukkelijk alleen toestemming gegeven voor de verkoop van rookwaren en moet de huurder vertrekken. Daarvoor moet eerst nog wel de achterstallige huur van ruim een jaar worden betaald, die ruim 22.000 euro per kwartaal bedraagt.

Wel krijgt de huurder hierover korting, omdat de onderhoud van de winkel te wensen overlaat. Zo is er lekkage door een gebrekkige afvoer van een douche en is er stankoverlast. Omdat de huurovereenkomst afloopt, is verhuurder niet verplicht de gebreken te verhelpen, maar wordt er dus wel huurkorting gerekend zolang de gebreken er zijn.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.