Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 11 April 2017, 16:10:37
205 keer bekeken
0 reacties

Bron

Telegraaf
http://www.telegraaf.nl

Tags

Geen tags
Leeuwarden op scherp tijdens The Passion
Leeuwarden op scherp tijdens The Passion

LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden zet alle zeilen bij om het Bijbelse tv-spektakel The Passion donderdag veilig te laten verlopen. „Met de recente aanslagen in Nice, Berlijn, Londen en Stockholm in ons achterhoofd zijn we extra voorzichtig”, aldus burgemeester Ferd Crone dinsdag.

Leeuwarden verwacht donderdag zo’n 20.000 bezoekers op het Wilhelminaplein in het centrum van de stad. „We nemen zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen en we doen er alles aan om calamiteiten te voorkomen”, zegt de burgemeester. „Bezoekers kunnen zich donderdag veilig voelen.”

De burgemeester wil niet ingaan op de maatregelen die hij neemt en hoeveel agenten er donderdag op de been zijn, maar hij vergelijkt de situatie met de marathon in Rotterdam van afgelopen zondag. Daar werden vrachtwagens en betonnen blokken op tactische plekken gezet, zodat auto’s bijvoorbeeld niet op het parcours konden komen.
’Geen aanwijzingen voor aanslag’

Crone heeft contact gehad met de landelijke veiligheidsdiensten. Volgens hem zijn er „geen aanwijzingen” voor een aanslag, zoals vorige week vrijdag in Stockholm. Daar reed een auto in op winkelend publiek.

De route van de processie wordt tot het laatste moment geheim gehouden, maar dat is volgens Crone elk jaar het geval. Uit veiligheidsoverwegingen rijden er ’s avonds geen bussen over het plein. Daarnaast is zowel het plein als de route van de processie donderdag verboden voor auto’s. De parkeergarage onder het plein is vanaf 18.00 uur dicht voor ingaand verkeer. Uitrijden is dan nog wel mogelijk.
Extra treinen ingezet

Vervoersbedrijven Arriva en NS zetten donderdag extra en langere treinen in om bezoekers van The Passion te vervoeren. De EO en KRO-NCRV zenden het evenement rechtstreeks uit op televisie, om 20.30 uur bij NPO 1. Vorig jaar keken 3,2 miljoen mensen.


 Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.