Andere Nowlive.eu Sites

Nowlive Krasloten

Nowlive Bingo

Bekijk ook

Nowlive Casino

Stats

Geplaatst op: 31 Maart 2017, 22:28:46
185 keer bekeken
0 reacties

Bron


http://www.vk.nl

Tags

Geen tags
Na 'batterijgate' is het voor Samsung erop of eronder met nieuwe Galaxy S8
De Galaxy S8 ziet er indrukwekkend uit en de prestaties lijken dik in orde. En, o ja, u kunt hem ook als computer gebruiken. Maar bovenal is de vraag: vliegt de batterij dit keer niet in brand?

Samsung Galaxy Note 7 ontploft in handen lerares.' 'Galaxy brandt vloerbedekking vliegtuig weg.' Na een stroom van dergelijke berichten besloot Samsung vorig jaar een complete generatie telefoons terug te trekken. Met het nieuwe vlaggenschip Galaxy S8 wordt het erop of eronder voor de, samen met Apple, grootste mobieltjesmaker ter wereld.  

Het totaaldebacle met de Galaxy Note 7 heeft er behoorlijk ingehakt bij de Zuid-Koreanen. Niet alleen publicitair was het een ramp van de eerste orde, ook zag Samsung zijn omzet dalen. Het fiasco heeft het bedrijf miljarden gekost. De smartphoneverkopen zakten de laatste maanden van 2016 in, reden voor Samsung om herhaaldelijk te waarschuwen voor een moeizaam 2017.

Maar eerst terug naar de zomer van 2016. Samsung presenteerde toen zijn Galaxy Note 7 en troefde daarmee concurrent Apple af in de constante strijd de eerste te willen zijn. Aanvankelijk met succes. Het toestel kreeg van de vakpers uitstekende recensies, maar al snel sloeg het sentiment om nadat de eerste meldingen van oververhitte en zelfs ontploffende toestellen opdoken. De maanden erna laten zich het best omschrijven als rampzalig. Samsung deed er in eerste instantie alles aan om de problemen te bagatelliseren. Daarna riep Samsung miljoenen toestellen terug en zou alles zijn opgelost. De batterijleverancier kreeg netjes de schuld en iedereen kon weer gerust gaan slapen. De Note 7 werd uitgerust met batterijen van een andere fabrikant. Eind goed, al goed. Toch? Maar nee: ook de 'nieuwe' Note 7 vloog spontaan in brand, waarmee batterijgate pas echt losbarstte.

Uiteindelijk presenteerde de elektronicafabrikant in januari, na maandenlang onderzoek, de resultaten. Volgens topman Dong Jin Koh ging het om twee verschillende problemen in de fabricage van de batterijen. Maar het kwaad was al geschied: de reputatie van Samsung als maker van uitstekende smartphones kreeg een flinke knauw. Tot overmaat van ramp kondigde de topman tegelijk aan dat de nieuwe Galaxy S8 wat langer op zich liet wachten. Heel verklaarbaar overigens: Samsung wilde het zekere voor het onzekere nemen. Elke oververhitte Galaxy S8 zou namelijk in het gezicht van de Zuid-Koreanen ontploffen. Publicitair gezien dan.

Nu is het eindelijk zo ver en hoopt Samsung de ellende achter zich te kunnen laten. Batterijzeperd of niet, de eindeloze stroom berichten op basis van uitgelekte foto's en informatie lieten zien dat de opwinding rondom het toestel niet minder was. Sterker nog: het is bijna Apple-achtige vormen gaan aannemen. Opvallend: tijdens een persbriefing voorafgaand aan de officiële introductie viel het woord 'batterij' niet één keer. En ook tijdens de daadwerkelijke lancering bezigt topman Dong Jin Koh slechts wat vage toespelingen over 'een uitdagend jaar'. Liever hebben de Zuid-Koreanen het over de inderdaad zeer fraaie vormgeving waarbij het scherm als het ware over de randen valt, over de extra veiligheid (het toestel kan niet alleen met een vingerafdruk worden ontgrendeld, maar ook via een irisscanner en gezichtsherkenning), een nóg betere camera en over de nieuwe slimme assistent Bixby. Reageer op nieuwsbericht
Naam:
E-mail:
:


VetSchuinOnderstrepenDoorhaling|GloeiendSchaduwLichtkrant|Preformatted TextLinks uitlijnenCentrerenRechts uitlijnen|Horizontale lijn|Letter formaatLettertype
Voeg Flash toeVoeg Afbeelding toeVoeg hyperlink toeVoeg e-mail toeVoeg FTP-link toe|Voeg Tabel toeVoeg Tabelrij toeVoeg Tabelkolom toe|BovenschriftOnderschriftTeletype|Voeg code toeVoeg citaat toe|Voeg lijst toe
Kies een smileycategorie uit de linkerkolom.
Na het plaatsen zal uw bericht gecontroleerd worden door een moderator, na het plaatsen ontvangt u een E-Mail.