Nowlive.eu

Kwebbelkroeg => Nowlive kwebbelkroeg => Topic gestart door: AWBelt op mei 13, 2013, 10:25:38

Titel: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 10:25:38
Politie verspreidt foto's en roept hulp mensen in

(http://oi39.tinypic.com/35jftbl.jpg)

[bIn de zoektocht naar de al een week lang vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) roept de politie de hulp van heel Nederland in. Een zaterdag verspreide kaart geeft de mogelijke routes aan waar vader Jeroen kan zijn geweest met de jongens, vlak voordat hij zichzelf in Doorn ophing. De politie heeft verder in de zoektocht naar meer informatie drie foto's van voorwerpen naar buiten gebracht. ][/b]

Gisteravond heeft de politie foto's op hun website gezet van drie voorwerpen waarnaar het onderzoeksteam op zoek is. Het gaat om bergschoenen. 'De vader van de kinderen is in het bezit van een identieke soort schoenen,' zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens in het AD. 'Die schoenen zijn niet meer bij hem thuis, in de auto of op de plek waar hij dood werd aangetroffen. We hopen dat iemand weet waar deze schoenen zijn.'

Op een andere foto staat een sleepkabel. Een deel van een dergelijke sleepkabel is gevonden op de plek waar de vader zich van het leven beroofde. Het resterende deel is nergens gevonden.

Het derde beeld dat de politie verspreidde, toont een spanband die de politie vond op dezelfde plek. 'We weten niet of de spanband iets met de zaak te maken heeft en waar het vandaan komt. Het kan zijn dat de vader deze recent heeft aangeschaft. We willen graag in contact komen met mensen die daar meer over kunnen melden.'

(http://i42.tinypic.com/2zpkwzt_th.png)

(http://i43.tinypic.com/es94t0_th.png)

(http://i39.tinypic.com/1y0905_th.png)

Alles uit de kast

De zaak rond de vermiste broertjes neemt daarmee uitzonderlijke vormen aan. 'Dat we het zo doen is niet helemaal uniek, maar dit is er wel een in de categorie 'alles uit de kast',' zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens. 'De hulp die de mensen bieden is echt fantastisch.'

De politie heeft tientallen rechercheurs op de zaak zitten. 'Van profilers tot gedragsdeskundigen. Hoeveel mensen kan ik niet eens precies zeggen, ze werken in ploegendiensten, 24 uur per dag.'

Volgens Jens komen nog steeds filmpjes met camerabeelden binnen via de website van de politie. 'We hebben de limiet zelfs verhoogd van 5 naar 100 megabyte, omdat de filmpjes te groot waren.'

De tips komen binnen op alle mogelijke manieren. 'Via de mail, sociale media, telefoon, werkelijk alles. We zetten de zogenaamde wisdom of crowds in. Alle filmpjes worden bekeken, geanalyseerd en opgewaardeerd.'

AD.

Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 10:30:24
(http://oi42.tinypic.com/34j8adl.jpg)

School vangt ouders en kinderen op

ZEIST -
Ouders en kinderen van de Kerckeboschschool in Zeist zijn maandagochtend op school bij elkaar gekomen om te praten over de vermissing van de twee Zeister broertjes Julian uit groep 4 en Ruben uit groep 6. Directeur Ronald Nagtegaal heeft de ouders toegesproken, terwijl de leerkrachten in hun eigen klassen met de kinderen hebben gepraat.


De basisscholen zijn maandagmorgen weer begonnen na de voorjaarsvakantie. Op het schoolplein van de Kerckeboschschool werd over niets anders gepraat dan over de vermissing van de twee leerlingen, van wie sinds vorige week maandagavond niets meer is vernomen.

Op de school is een plekje ingericht waar ouders en kinderen berichten kunnen achterlaten voor de moeder van de kinderen en andere familie. Ook is daar gelegenheid om gedachten en gevoelens op papier te zetten, aldus een woordvoerster van de school.

De schoolarts van de GGD, Slachtofferhulp en een traumateam van het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn aanwezig om zonodig extra zorg te verlenen.

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 10:32:26
Politie nog op volle kracht in broertjeszaak

De politie is maandag opnieuw met vele tientallen agenten aan de slag gegaan om de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist terug te vinden. Er komen volgens een woordvoerder voortdurend nieuwe particuliere camerabeelden en tips binnen, maar nog steeds is volstrekt onduidelijk wat er is gebeurd tussen het Zuid-Limburgse Neerbeek en de Rijnbrug in Rhenen.

'We hebben van de heenweg die de vader heeft gereden vanaf Vleuten naar Zuid-Limburg voldoende gegevens om zeker te weten welke route hij heeft genomen. Maar van de tijd en de route tussen maandagavond 22.15 uur in Neerbeek en dinsdagmorgen 1.40 uur in Rhenen ontbreekt elk spoor', aldus de zegsman van de politie.

AD.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 11:16:27
(http://oi41.tinypic.com/w2xd0.jpg)

Zoekactie op visvijver begonnen

GEULLE -
De zoekactie naar de vermiste broertjes Ruben en Julian in het Limburgse Geulle is begonnen. Eigenlijk zou de actie al om 9 uur maandagochtend van start gaan, maar omdat de benodigde sonarapparatuur in de file stond, ging er pas rond half 11 een bootje het water op.


Dat bootje, met twee mannen, een vrouw, een laptop en de sonarapparatuur, speurt in de visvijver naar de vermiste broertjes uit Zeist. Zondag werd de omgeving van de vijver al uitgekamd, nadat de politie „nieuwe informatie“ had gekregen en daarin genoeg reden zag om te gaan zoeken.

De jongens (7 en 9) zijn een week geleden op maandagavond voor het laatst gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor van ze. Hun vader werd dinsdagochtend dood gevonden in Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Bron: Telegraaf
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 11:27:50
Amateurspeurders speculeren er lustig op los

In de zoektocht naar de twee vermiste broertjes Julian en Ruben gingen al honderden vrijwilligers het bos in om de politie te helpen, maar het blijft niet enkel bij zoeken in het bos. Ook op sociale media en internetsites proberen honderden amateurrechercheurs hun steentje bij te dragen aan het onderzoek.

Een oproep op de facebookpagina van het burgerinitiatief dat zoekt in de buurt van Doorn oogstte al meer dan 200 reacties van burgers met advies voor de politie. Wanda van de Bovenkamp, die de facebookpagina beheert riep op om tips en gedachten over de zaak te delen op de pagina. 'Beste allemaal, heeft u een tip of gedachte plaats hem dan hieronder. Geen discussies, maar echt alleen concrete tips! Dan leest de politie ze mee,' staat er te lezen.

Alhoewel er dus veel gehoor aan de oproep wordt gegeven blijft het speculeren. Zo hebben mensen die reageren ideeën over mogelijke zoekplaatsen en vragen ze zich af of de vader van de jongens geen afscheidsbrief heeft achtergelaten voor hij zelfmoord pleegde.

Maar niet alleen op Facebook is er een levendige discussie over het lot van de twee jongetjes uit Zeist. Op het blog Hilfiger reads the news zijn ook tientallen reacties te lezen. Net als op de facebookpagina vragen velen zich af of er een afscheidsbrief is en waarom het signaal van de mobiele telefoon van de vader een tijd onderbroken was in de nacht van maandag op dinsdag. En hoe het komt dat Jeroen Denis over een rit van ongeveer anderhalf uur, van Beek naar Doorn, drie uur heeft gedaan.

Steun

Naast alle tips en adviezen die op internet circuleren worden ook facebookpagina's opgericht waar iedereen zijn of haar steun kan betuigen aan de moeder van de jongetjes. De pagina Steun de moeder van Ruben en Julian heeft bijvoorbeeld in korte tijd al ruim 6800 leden verzameld. En op de in de haast opgerichte website Julian-ruben-vermist stroomt het gastenboek vol met steunbetuigingen aan de moeder van de twee.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 17:09:39
(http://oi42.tinypic.com/dy41hh.jpg)

'Verdwijning broertjes is goed voorbereid'

'De vader van de vermiste broers Julian en Ruben heeft zeer waarschijnlijk voorbereidende handelingen gepleegd voorafgaand aan zijn zelfmoord en de verdwijning van zijn twee zoons nu precies een week geleden.'

Dat zei de Utrechtse politiewoordvoerder Bernard Jens maandag in de microfoon van het RTL nieuws. Volgens Jens 'blijkt uit het onderzoek dat er bepaalde voorbereidingshandelingen zijn gepleegd. Wij denken dat er een grote mate van zekerheid zit in het feit dat hij één en ander van tevoren heeft bedacht.'

Ook vandaag is op diverse plaatsen in Nederland, waaronder in Doorn en Geulle, gezocht naar de broertjes, tot op heden nog zonder resultaat.

Tips

Volgens de NOS heeft de politie meer dan duizend tips binnengekregen over de vermiste broertjes. De politie is nog bezig met het bekijken van alle tips en zegt wel dat er bruikbaar materiaal tussen zit.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 18:04:22
Politie vraagt Belgische deskundige om advies

Het politieteam dat met man en macht zoekt naar de vermiste broertjes uit Zeist, heeft vanmiddag hoofdcommissaris Alain Remue, leider van de Belgische Cel Vermiste Personen, om advies gevraagd. De Cel Vermiste Personen is een onderdeel van de federale politie en opgericht na de geruchtmakende zaak-Dutroux.

Remue is volgens een woordvoerder van de politie in Utrecht zeer deskundig op het gebied van de vermissing van kinderen. Zijn groep was onder meer betrokken bij de verdwijning van de Britse Madeleine McCann. Remue schreef in 2010 het boek Zeg nooit nooit! Dat is het motto van de cel en houdt in dat elke hypothese onderzocht moet worden.

Bron:AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 13, 2013, 22:07:41
(http://oi44.tinypic.com/30k7pg2.jpg)

'Broertjes waren maandag nog bij Doornse Gat'

update De vermiste broertjes Ruben en Julian zijn vorige week maandag nog met hun vader bij het Doornse Gat gezien. Dat melden diverse getuigen aan RTV Utrecht. De volgende morgen pleegde hun vader daar zelfmoord.

Een man die er vaak zijn hond uitlaat zegt 'voor honderd procent zeker te weten dat het de broertjes waren.' Ze zouden volgens hem samen met hun vader het bos in zijn gelopen. 'Ze hadden een bal bij zich, maar speelden er niet mee, zegt de man. Het viel de getuige op dat de jongens zwijgend op een boomstam zaten. Hun vader zou onrustig heen en weer hebben gelopen.

Een andere getuige heeft van familieleden van de jongens gehoord dat Ruben en Julian inderdaad een groot deel van de dag met hun vader in Doorn hebben doorgebracht. De politie zegt desgevraagd dat deze verklaringen in het onderzoek worden meegenomen.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 14, 2013, 09:16:03
Vermissing broertjes in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de vermissing van de twee broertjes Ruben en Julian. Dat liet een woordvoerder van de politie weten.

Nadat maandag een zoekactie bij een visvijver in het Limburgse Geulle vruchteloos bleek, richt de politie zich op de vele tips en het beeldmateriaal dat is binnengekomen.

Nog altijd worden er uren aan beeldmateriaal door mensen aangeleverd. Dat wordt door de politie bekeken, op zoek naar de auto van de vader en een teken dat de broertjes in die auto zitten.

De jongens (7 en 9) uit Zeist zijn vorige week op maandagavond voor het laatst gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor van ze. De vader werd vorige week dinsdag dood gevonden in Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Leersum
De vrijwilligersgroep die al sinds eind vorige week dagelijks de Utrechtse bossen afspeurt naar sporen, trekt dinsdagavond opnieuw door het bos bij Leersum. Organisatrice Wanda van den Bovenkamp heeft een oproep voor zoekers gedaan op haar facebookpagina.

De organisatoren van de zoekacties zijn grotendeels collega's van de moeder van de Zeister broertjes, die bij de vrijwillige brandweer in Zeist werkt. Bij Leersum is vorige week ook al gezocht. Woensdagavond wil een andere groep zoekers voor het eerst rondom Zeist gaan speuren.

Bron: Nu.nl
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 14, 2013, 09:32:17
(http://oi44.tinypic.com/2lihd0g.jpg)

Burgers zoeken opnieuw bij Leersum

De vrijwilligersgroep die al sinds eind vorige week dagelijks de Utrechtse bossen afspeurt naar sporen van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist, trekt dinsdagavond opnieuw door het bos bij Leersum. Organisatrice Wanda van den Bovenkamp heeft een oproep voor zoekers gedaan op haar facebookpagina.

De organisatoren van de zoekacties zijn grotendeels collega's van de moeder van de Zeister broertjes, die bij de vrijwillige brandweer in Zeist werkt. Bij Leersum is vorige week ook al gezocht. Woensdagavond wil een andere groep zoekers voor het eerst rondom Zeist gaan speuren.

De particuliere zoektochten trekken telkens vele tientallen vrijwilligers uit het hele land, maar bleven tot nu toe allemaal zonder resultaat. De politie begrijpt dat mensen in dit drama in actie willen komen, zegt een woordvoerder. Maar hij waarschuwt dat de politie zelf een gebied grondig zou gaan uitkammen, zodra er enige aanwijzing zou zijn dat daar mogelijk iets van de broertjes te vinden was.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 14, 2013, 15:59:18
Politie sprak ex-vriendin vader vorige week

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist, heeft vorige week ook gesproken met de ex-vriendin van de 38-jarige vader. Deze vrouw woont in Zuid-Limburg in de omgeving waar de vader met zijn kinderen voor het laatst op camerabeelden is gezien.

De politie ontkent dat dinsdag opnieuw met haar is gesproken of dat in haar woning is gezocht. 'We hebben vorige week even bij haar binnen gekeken, niets gevonden en dat was dat', aldus de zegsman van de politie.

De wandelschoenen, het stuk sleepkabel en de spanband van de vader waren dinsdag nog niet opgedoken volgens de politie. Evenmin zijn ondertussen nieuwe beelden gevonden van de twee broertjes in de auto van hun vader. Het meest recente beeld van het tweetal dateert van vorige week maandagavond om kwart over 10 bij een pompstation in Neerbeek. Het lichaam van de vader is de volgende ochtend om 8 uur aangetroffen in de bossen bij Doorn.

AD.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 14, 2013, 17:50:48
Politie vindt afscheidsbrief op computer vader

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian, Jeroen Denis, heeft vorige week maandagmiddag een afscheidsbrief geschreven op zijn computer in zijn woning in Vleuten. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Wat de vader in zijn afscheidsbrief heeft geschreven, wil de politie nog niet zeggen.

Motel
De man belde maandagavond rond half 11 naar zijn huidige partner om te vertellen dat hij met zijn kinderen was aangekomen in een motel in Zuid-Limburg. In werkelijkheid was hij op dat moment nog in Neerbeek.

Bekend is dat de man dinsdagochtend vroeg zelfmoord pleegde in de bossen van het recreatiegebied het Doornse Gat. Zijn auto stond er in de buurt. Van de kinderen ontbreekt nog steeds elk spoor.

Exacte route
De politie meldt verder dat het nog steeds op zoek is naar informatie over de exacte route die de vader afgelegd heeft en de tijdstippen waarop de twee jongens nog aanwezig waren bij hem.

De vader is maandag rond kwart over 8 's avonds met zijn kinderen uit Vleuten vertrokken richting Zuid-Limburg. Uit camerabeelden en gegevens van zijn mobiele telefoon heeft de politie kunnen achterhalen dat hij via Beesd in Gelderland, Best in Brabant en Weert in Limburg naar Neerbeek is gereden.

Daar tankte hij om kwart over 10 en pinde daarna geld. Hij is om 22.26 uur nog in de Fattenbergstraat in Neerbeek gezien.

Volgens de politie is de man vanuit Zuid-Limburg via de snelweg A73 weer in noordelijke richting gereden. Kort na middernacht is vermoedelijk zijn auto op een parkeerplaats langs die route bij Venray gezien. De auto is zeker gezien om 01.42 uur op de Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen. Even later, om 01.56 uur lijkt de Vleutenaar zijn auto te keren op de Rijksstraatweg in Leersum. Op dat moment rijdt een andere auto voorbij en de politie is op zoek naar de bestuurder van die wagen.

Pas om kwart over 4 dinsdagochtend pikt een zendmast weer een mobiel telefoonsignaal van de vader op in de buurt van het Doornse Gat. Of hij toen ook heeft gebeld, is niet bekend. De politie houdt er rekening mee dat de vader zijn gsm expres enige tijd heeft uitgeschakeld om niet traceerbaar te zijn, zei een woordvoerder eerder.

Twee voorwerpen
De politie zoekt ook naar informatie over twee voorwerpen die gevonden zijn bij het lichaam van de vader. Bij het vinden van de vader op dinsdag in het Doornse Gat werd een deel van een sleepkabel en een spanband aangetroffen. Onbekend is waar en wanneer de vader deze aangeschaft heeft.

Daarnaast is een paar schoenen van de vader verdwenen, wandelschoenen van het merk Columbia (maat 45 1/3). Ook hiernaar is de politie op zoek.

Bron:AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 14, 2013, 20:09:34
Deel gepind geld van vader jongens verdwenen

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft vorige week maandagmiddag in zijn woonplaats Vleuten geld gepind. Toen de politie zijn levenloze lichaam dinsdagochtend in de bossen bij Doorn aantrof, had de man nog maar een klein deel van het gepinde geld bij zich.

De politie denkt daarom dat de vader onderweg tijdens de rit van Vleuten naar Zuid-Limburg en terug naar Doorn iets heeft gekocht. Mogelijk heeft hij ook, al dan niet met zijn zoons, iets gegeten of gedronken, aldus een woordvoerder dinsdagavond op televisie. 'We denken dat hij een afscheidsrit heeft gemaakt en onderweg plaatsen heeft bezocht die iets voor hem betekenden. Zo reed hij door de straat in Neerbeek waar zijn ex-vriendin woonde. Misschien is hij ook in Zeist geweest.'

Het was volgens de politie ongewoon voor de man dat hij veel contact geld op zak had.

Het is ook niet niet duidelijk wat de vader en de jongens maandag overdag hebben gedaan. De vader haalde zijn kinderen om half 10 op bij hun moeder. Rond half 5 heeft hij die dag op zijn computer in zijn woning in Vleuten een afscheidsbrief geschreven, waarin niets over de kinderen stond. De politie denkt dat er overdag misschien dingen zijn gebeurd die meer kunnen vertellen over wat de man van plan was.

Bron: AD.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 14, 2013, 23:29:22
Veel tips over vermiste broertjes


De politie heeft dinsdagavond een grote hoeveelheid tips ontvangen over de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist.

Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht 'liep het storm', aldus een woordvoerder van de politie. Over aantallen kon ze nog niet direct iets zeggen.

In het televisieprogramma werd iedereen die iets weet over de verdwijning gevraagd zich bij de politie te melden. De politie zoekt onder meer naar mensen die de jongens met hun vader hebben gezien of op een andere manier contact met hen hebben gehad. Niet alleen op de weg maar ook op plaatsen waar ze tijdens hun rit vorige week maandagavond zijn uitgestapt.

Niet gevonden

Diverse zoektochten in de afgelopen week leverden tot dusver niets op. Burgers zochten dinsdagavond in de buurt van Leersum, maar ook daar werden Ruben en Julian niet gevonden.

De politie maakte eerder dinsdag bekend dat de vader van de broertjes een afscheidsbrief heeft achtergelaten. In de brief wordt echter niet gerept over de jongens van 7 en 9 jaar. De politie gaat uit van een voorbereide actie van de vader.

Bron:Nu.nlTitel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 15, 2013, 11:42:39
Nieuwe inzichten vermiste broertjes door belangrijke tips

Sommige tips die sinds dinsdagavond zijn binnengekomen over de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zijn zo belangrijk dat rechercheurs er direct mee aan de slag zijn gegaan.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond zijn vele honderden tips binnengekomen. Volgens een woordvoerder hebben de telefoons tot diep in de nacht roodgloeiend gestaan.

Het politieteam dat onderzoek doet naar de vermissing van de jongens van 7 en 9 is sinds dinsdagavond laat volop aan de slag met de stroom tips.

Sommige tips hebben nieuwe inzichten opgeleverd, maar van de vermiste jongens is nog geen spoor gevonden. Er is veel extra mankracht opgeroepen om woensdag ''de enorme bulk aan informatie'' door te spitten.

Kleding
De 38-jarige vader van de kinderen pleegde vorige week dinsdagochtend zelfmoord in de Doornse bossen. De politie toonde op televisie de kleding die de man tijdens de laatste dag van zijn leven heeft gedragen.

Hij is toen met zijn zoontjes gereden van Vleuten, waar hij woonde, naar Zuid-Limburg. Daar zijn de kinderen op camerabeelden uit Neerbeek maandagavond voor het laatst met zekerheid in leven gezien.

[b'Afscheidsrit'][/b]
De politie is er inmiddels wel vrij zeker van dat de vader de laatste dag en nacht van zijn leven heeft voorbereid. De politie denkt dat de man vorige week maandag met zijn kinderen op de achterbank een soort "afscheidsrit langs voor hem belangrijke plekken'' heeft gemaakt.

Een belangrijke aanwijzing voor voorbereidende handelingen was volgens een woordvoerder van het rechercheteam de zeer recente ontdekking dat de Vleutenaar nooit contant geld op zak had, maar maandag ineens geld heeft gepind.

"En daarvan is onderweg een flink bedrag uitgegeven. Misschien kocht hij die dag de sleepkabel en de spanband die bij zijn lichaam zijn gevonden. Zeker is in elk geval dat hij heeft willen voorkomen dat hij een pinspoor achter zou laten", meent de politie.

Ook maakte de politie dinsdag bekend dat op de computer van de man een afscheidsbrief is gevonden, die hij vorige week maandagmiddag heeft geschreven. Daarin wordt echter niet gerept over de jongens.

[]Invullen[/b]
Veel tips die de politie heeft ontvangen helpen volgens de woordvoerder om beter in te vullen hoe de rit tussen Vleuten, Zuid-Limburg en terug naar Doorn is verlopen.

Vermoedelijk heeft de man onderweg dus iets gekocht, maar er had zich woensdagochtend nog niemand gemeld die daar iets van weet. Ook is de automobilist nog niet gevonden die rond 2 uur 's nachts op de Rijksstraatweg in Leersum achter de auto van de vader heeft gereden.

Nu.nl

Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 15, 2013, 13:08:34
(http://oi40.tinypic.com/8xq9u0.jpg)

Moeder broertjes wijst zoekplekken in Zeist aan

De moeder van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft plekken in en rond haar woonplaats aangewezen, waar burgerzoekploegen woensdagavond gaan zoeken naar sporen van de kinderen. Het gaat om gebieden met wat speeltuintjes en waterpartijen waar het gezin graag en vaak kwam.

Dat heeft brandweervrijwilliger Jorn Klaver, een collega van de moeder, woensdag gezegd. De politie heeft het idee dat de 38-jarige vader van de kinderen vorige maandag een 'afscheidsrit' door Nederland heeft gemaakt voor hij zichzelf van het leven beroofde. Daarom lijkt het volgens Klaver een goed plan om ook op voor hem bekende plaatsen rond de woonplaats van de jongens te zoeken.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 15, 2013, 16:42:09
(http://oi40.tinypic.com/2zjawwz.jpg)

Mariniers zoeken weer tussen Rhenen en Doorn

Groepjes van 8 tot 10 speciaal getrainde mariniers gaan opnieuw bosgebieden tussen Rhenen en Doorn afspeuren op zoek naar sporen van de vermiste Zeister jongens Ruben en Julian. De zogenoemde combat trackers nemen vanaf woensdagmiddag in enkele dagen tijd telkens andere gebieden nog eens scherp onder de loep.

Dat heeft de woordvoerder van het Utrechtse rechercheteam woensdag gezegd. Aanleiding voor de nieuwe zoekacties is de grote hoeveelheid tips die de politie uit dat gebied binnenkrijgt. Sinds een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond zijn zeker 300 nieuwe tips binnengekomen. De meeste hebben betrekking op de laatste uren van het leven van de vader, die vorige week dinsdagmorgen om 8 uur dood in recreatiegebied het Doornse Gat werd gevonden.

De mariniers zochten vorige week al in de bossen bij Doorn. Burgerzoekers hebben ook al meermalen in de bossen tussen Rhenen en Doorn aan weerszijden van de provinciale weg N225 gespeurd. Maar volgens de politiewoordvoerder is er 'nog een heel groot gebied' waar nog helemaal niet is gezocht. 'En we willen echt alles bekeken hebben', zei hij.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 15, 2013, 16:52:38
(http://oi41.tinypic.com/ay5cox.jpg)

'Politie toont beelden autorit vader in verkeerde volgorde'

De camerabeelden van een eetcafé in Leersum waarop vermoedelijk de auto van de vader van de vermiste Ruben en Julian twee keer te zien is, heeft tot enige verwarring gezorgd. De politie zou deze namelijk in de verkeerde volgorde hebben getoond.

Volgens RTV Utrecht liet de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht zien hoe de auto eerst op de Rijksstraatweg in Leersum richting Amerongen reed, om na anderhalve minuut terug te rijden in de richting van Doorn. De eigenaar van het eetcafé zegt dat het precies andersom was.

De Hyundai reed op de beelden dus weg van Doorn, de plaats waar Jeroen Denis later die dag dood zou worden aangetroffen.

Ook het tijdstip op de video klopt niet volgens de eigenaar van de beelden. De klok van het camerasysteem zou een uur voorlopen. Jeroen Denis zou daarom al om 0.56 uur in Leersum hebben gereden en niet om 1:56 uur zoals de politie op politie.nl vermeldt. Dat betekent dat hij eerder in Leersum dan in Rhenen rondreed. De auto is om 1:42 uur in Rhenen gesignaleerd.

De politie wil nu meer camerabeelden van het eetcafé in Leersum onderzoeken. De recherche wil ook iedereen spreken die Jeroen Denis of de Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV, al dan niet samen met Ruben en Julian heeft gezien, of op een andere manier contact met ze heeft gehad.

bron: AD

Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 15, 2013, 21:15:01
'Energie en hoop nemen af door alle spanningen'

De moeder van de vermiste jongens Ruben en Julian put veel steun uit de initiatieven om mee te helpen zoeken, maar ze heeft het erg zwaar. Een woordvoerder van moeder Iris heeft dit aan Hart van Nederland laten weten.

'Een verschrikkelijke situatie, je kunt het je gewoon niet voorstellen. Er heerst veel wanhoop en verdriet. Je merkt dat de energie en hoop wel aan het afnemen zijn door alle spanningen. Vrienden en familie zijn voortdurend bij Iris thuis om haar te steunen en bij te staan. Het is erg zwaar', aldus de woordvoerder.

'Met alle burgerinitiatieven en zoektochten zijn we erg verheugd, dat juichen we absoluut toe. Niet dat we de verwachting hebben dat de jongens bij de zoektochten meteen gevonden zullen worden, maar je kunt wel dingen uitsluiten. Het zoekgebied is zo groot en door bepaalde gebieden te doorzoeken, wordt de cirkel wel steeds kleiner', stelt hij.

AD.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 15, 2013, 21:46:58
(http://oi39.tinypic.com/10ihunm.jpg)

Politie leek spoor te hebben na vondst houten kruizen

update De burgerzoekers die woensdagavond twee gebieden in en rond Zeist afspeurden, leken even succes te hebben: vlak bij de Sparrenheuvel troffen zij twee houten kruizen aan in het bos. Maar een nader onderzoek van de politie leverde geen spoor op van de twee vermiste broertjes Ruben en Julian, aldus een woordvoerster van de politie.

Nadat de kruizen dicht in de buurt van de woning van de moeder waren gevonden, zette de politie een ruim gebied in het bos af. Agenten zochten met prikstokken de grond af. 'Het resultaat was helaas negatief', zei de politiewoordvoerster.

De speciaal opgeleide mariniers die het gebied tussen Rhenen en Doorn nog eens doorzoeken, zijn woensdagavond rond 21.00 uur ook gestopt met zoeken. Ze gaan de komende dagen verder. De politie heeft woensdag een aantal percelen aangemerkt die de zogenoemde combat trackers afspeuren. In elk geval in een deel van die percelen is nog niet eerder gezocht volgens de politie.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 16, 2013, 09:31:14
Mariniers zoeken weer naar broertjes

Ook donderdag gaat een speciaal getraind team mariniers in de bossen tussen Rhenen en Doorn weer op zoek naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De groep doorzoekt in sectoren het hele bosgebied af en dat kan volgens de politie nog een aantal dagen duren. 'Het is een flink gebied", zei donderdagmorgen een woordvoerder.

Woensdag doorzochten de mariniers ook al een stuk bos. Bovendien zochten woensdag ongeveer 450 burgers met prikstokken in de bossen. Donderdag staan er vooralsnog geen zoekacties van burgers op het programma.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 16, 2013, 15:53:35
Auto bij Leersum was niet van vader

UTRECHT -
De auto die vorige week dinsdagochtend kort voor 2 uur 's nachts bij Leersum is gefilmd, was niet van de vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist.


Dat heeft de politie na nader onderzoek van de beelden en analyse van een verkeersdeskundige vastgesteld, aldus een woordvoerster donderdagmiddag.

Het laatste moment waarop de auto met zekerheid rijdend is gezien, is nu 01.42 uur op de Rijnbrug bij Rhenen. De auto werd dinsdagmorgen rond 8 uur gevonden bij recreatieterrein het Doornse Gat, waar de vader zichzelf van het leven beroofde

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 16, 2013, 23:41:46
(http://oi43.tinypic.com/30jn4as.jpg)

Nog steeds onbekend waar vader broertjes spullen kocht

Er heeft zich na 10 dagen onderzoek nog steeds niemand gemeld bij de politie, die vorige week maandag of dinsdagochtend vroeg iets heeft verkocht aan de 38-jarige vader van de vermiste kinderen Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Dat de vader aankopen heeft gedaan, staat volgens de politie vast, aangezien hij maandag geld heeft gepind. Daarvan zat nog maar een klein bedrag in zijn portemonnee toen hij dood werd gevonden in de Doornse bossen.

Het was hoogst ongebruikelijk voor de 38-jarige Vleutenaar om contant geld op zak te hebben. De politie denkt dat hij expres geld heeft opgenomen om onderweg met zijn zoontjes geen pinspoor achter te laten.

De man belde in Zuid-Limburg naar zijn partner dat hij met de jongens was gearriveerd bij een motel. Daar was hij niet op dat moment, maar mogelijk is het drietal wel in een motel of een restaurant geweest. Ook daarvan is nog geen enkele getuige gevonden.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: Trui op mei 16, 2013, 23:53:49
hij had een hotel geboet in luxemburg daar motten ze zoeken dat wer van de week op de tv gezegd  #smiley_chinrub
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 17, 2013, 09:30:31
Al ruim 1800 tips in vermissingszaak

De politie heeft al ruim 1800 tips binnengekregen over de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Het rechercheteam blijft tijdens de pinksterdagen op volle sterkte doorwerken, aldus een woordvoerster vrijdagmorgen.

Ook de gespecialiseerde zoekers van het Korps Mariniers blijven de komende dagen speuren in het bosgebied tussen Doorn, Maarsbergen en Rhenen. Deze zogenoemde combat trackers, begeleid door forensisch archeologen, kammen telkens een gebied uit waarover de politie tips of aanwijzingen kreeg.

De specialisten zijn sinds woensdagmiddag weer aan het werk, maar hadden tot vrijdagmorgen nog geen nieuwe aanknopingspunten gevonden.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 17, 2013, 10:41:37
(http://oi44.tinypic.com/2n1hlqx.jpg)

Mariniers zoeken door in groot gebied Heuvelrug

Mariniers doorkruisen sinds donderdag een groot gebied op de Utrechtse Heuvelrug en de vrijwilligers die de afgelopen dagen op verschillende plaatsen gezocht hebben naar de vermiste broertjes Ruben en Julian, willen de professionals niet in de weg lopen. Dit meldt het AD/UN.

Aan de hand van tips is een gebied in een rechthoek tussen Doorn, Maarsbergen, Overberg en Rhenen afgebakend. De politie kreeg over dat gebied de meeste tips binnen die wellicht waardevol zijn. Het gebied is ingedeeld in kwadranten en vervolgens in segmenten die één voor één minitieus doorzocht worden. De segmenten hebben allemaal een prioriteit mee gekregen, afhankelijk van het aantal tips dat er over binnenkwam. De segmenten met 'prio 1' worden, onafhankelijk van waar ze liggen binnen het grote gebied, het eerst doorzocht.

Een ploeg van acht tot tien man doorzoekt het gebied elke dag vanaf ongeveer 8.00 uur tot het 's avonds donker is. Gezien de enorme omvang van het gebied zal de zoektocht zeker tot ver in de volgende week voortduren.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: eerlijk op mei 17, 2013, 12:22:12
ik weet het niet trui, heb  her en der van alles gelezen  maar ik verwacht niet dat die kindjes ver uit de  buurt  van zijn vindplaats zijn.

ook hij heeft van zijn kinderen gehouden, hoe bizar het ook klinkt nu.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: girly-do op mei 17, 2013, 12:26:21
Ik denk niet dat ze in het buitenland zijn, de politie heeft dat ook zo goed als uitgesloten (wellicht net over de grens in Duitsland, dat zou kunnen)

Gezien het tijdspad en de waarnemingen kan hij niet ver van de al bekende route zijn afgeweken...

Hoop wel voor de moeder dat er snel duidelijkheid komt.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: eline op mei 17, 2013, 12:52:59
het zoeken lijkt me verschrikkelijk omdat er teveel plekjes zijn .
zelf zou ik ook denken dat de jongens niet zo ver weg zijn als gedacht wordt.
als de jongens s avonds bij het tanken in limburg nog in de auto zaten zullen ze best moe geweest zijn en misschien heeft de vader van zijn  opgenomen en verdwenen geld wel een slaapmiddel gekocht voor alle drie en is daarom ook zo lang rond gereden totdat iedereen slaap kreeg.
als fysiotherapeut kun je gemakkelijk  medicijnen kopen zonder recept.
wat en hoe dan ook, het is heel verdrietig om het iedere dag opnieuw te lezen en prachtig dat er zovelen meedenken en zoeken.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 17, 2013, 15:59:54
Politie sluit handlanger vader broertjes niet uit

Dat de 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist een handlanger heeft gehad, die de kinderen nu verborgen houdt, is een scenario dat de politie nog niet uitsluit. Het rechercheteam werkt met verschillende scenario's, waarin de jongens nog wel of niet meer in leven zijn. Alles is erop gericht de kinderen snel te vinden.

Dat staat in een lijst met antwoorden op 18 veelgestelde vragen over de vermissing van de broertjes, die de politie vrijdagmiddag op internet heeft geplaatst. Daarin geeft het onderzoeksteam antwoord op vragen die onder andere op de sociale media veelvuldig worden opgeworpen.

Uit de lijst blijkt dat de politie veel vragen krijgt over hoeveel politiemensen zich met het onderzoek bezighouden. Maar ook vragen over de verschillende burgerinitiatieven en zoekacties van de politie worden beantwoord.

De politie prijst de inzet van burgers in het onderzoek. Vooral de tips en beelden hebben veel opgeleverd. 'Dankzij de (camera)beelden en tips heeft de politie een deel van de gereden route kunnen reconstrueren. Aan de hand daarvan werd gericht gezocht op bepaalde plaatsen,' aldus de politie.

Paragnosten

Paragnosten, waar veel mensen heil van verwachten, bieden zich volgens de politie vaak aan in poltieonderzoeken. De politie vraagt hen echter niet om mee te werken. Als ze concrete tips hebben, worden die geanalyseerd, net als alle andere informatie.

Op grond van specifieke informatie zoekt de politie soms meermalen in hetzelfde gebied, zoals in de bossen rond Doorn. Maar het heeft geen zin om 'overal' te gaan zoeken. Tips uit het buitenland van mensen die denken dat ze de kinderen na 6 mei nog hebben gezien, worden wel goed nagetrokken.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 17, 2013, 21:18:11
Politie zoekt T-shirt van vermiste Julian

De politie is op zoek naar een T-shirt met camouflageprint van de vermiste Julian (7) uit Zeist en de rode onderbroek van zijn vader.

Dat meldde de politie vrijdagavond.

De man verhing zichzelf vorige week dinsdag in de bossen bij Doorn, maar droeg toen geen boxershort onder zijn broek. Het kledingstuk is nog niet gevonden.

Dat de man geen onderbroek droeg, betekent absoluut niet dat er sprake is van een zedenmisdrijf, benadrukt een woordvoerder.

Tankstation
Julian (7) droeg het T-shirt toen zijn vader hem vorige week maandag ophaalde bij zijn moeder in Zeist. Maar het is niet duidelijk of hij dat shirt ook aanhad toen hij maandagavond het huis van zijn vader in Vleuten verliet.

De vader nam Julian en zijn 9-jarige broer Ruben die avond mee naar Limburg. Daar zijn ze gefilmd door de bewakingscamera van een tankstation. Sindsdien zijn ze spoorloos. De vader werd de volgende ochtend dood gevonden.

Burgers
De afgelopen week hebben agenten, militairen en burgers in de provincies Limburg en Utrecht gezocht naar Ruben en Julian, maar zonder resultaat. In het lange pinksterweekeinde willen burgers weer gaan zoeken naar de broertjes.

De politie vraagt ze om ook uit te kijken naar het T-shirt en de boxershort.

Bron:nl
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: spiky op mei 17, 2013, 21:21:13
Dit is vreemd: Dat de man geen onderbroek droeg, betekent absoluut niet dat er sprake is van een zedenmisdrijf, benadrukt een woordvoerder.

Sluiten ze nu uberhaupt een misdrijf niet uit?
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 18, 2013, 09:16:23
'Vermiste broertjes kwamen onder toezicht van Jeugdzorg'


Kort voordat de broertjes Ruben (9) en Julian (7) verdwenen heeft de Raad voor de Kinderbescherming besloten om de jongens onder toezicht te stellen van Bureau Jeugdzorg.

Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van een rapport van de Raad voor de Kinderbescherming. De vader van de broertjes zou worden gehoord op verdenking van kindermishandeling.

Het rapport heeft kritiek op de hulp die de jongens is geboden. Meer dan 10 instanties en hulpverleners zouden zich met de jongens hebben beziggehouden, maar de hulp had nauwelijks effect, stelt de Raad in het rapport. Jeugdzorg is naar aanleiding van de zaak een intern onderzoek begonnen, aldus NRC Handelsblad.

Psychisch geweld
Al in 2009 stelde het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) vast dat de ruzies tussen de ouders, die vaak door de rechter moesten worden beslecht, schadelijk waren voor de kinderen.

Het AMK spreekt van 'psychisch geweld'. Dat is in april van dit jaar niet anders. De Raad voor de Kinderbescherming zegt dat de kinderen ''ernstig in hun ontwikkeling worden bedreigd" en vraagt de kinderrechter de jongens een jaar onder toezicht te stellen.

Uit het rapport van de Raad blijkt ook dat de vader zou worden gehoord als verdachte van kindermishandeling.

Bron: Nu.nl
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 18, 2013, 11:26:45
Ook in België zoektocht naar Ruben en Julian


Niet alleen in Nederland wordt nog altijd druk gezocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian, er wordt nu ook een zoektocht op touw gezet in België. 

Op maandag, tweede pinksterdag, gaat een groep burgers vanaf 11 uur het bos- en heidegebied ten westen van Maasmechelen doorzoeken.

Volgens initiatiefnemer Pieter Smits gebeurt dat in overleg met de burgemeester en de politiecommandant van Maasmechelen. Verzamelpunt voor de zoekers is het gemeentehuis in de Belgische plaats, net over de grens bij Geleen.

Nu.nl
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: biesjoe op mei 18, 2013, 16:49:39
er zijn kledingstukken gevonden in limburg maar of die van de broertjes zijn staat er niet bij
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: biesjoe op mei 18, 2013, 17:03:54
in het danikerbos bij geleen
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 18, 2013, 17:09:24
(http://oi43.tinypic.com/30rskxu.jpg)

Kleding gevonden bij zoektocht vermiste broertjes

Ongeveer 50 vrijwilligers hebben zaterdagmiddag in de bossen bij Geleen kledingstukken en enkele andere spullen gevonden bij een zoektocht naar de twee vermiste broertjes in het Danikerbos bij Geleen. Het gaat daarbij onder meer om T-shirts, een zwarte onderbroek en een geelrood boterhammentrommeltje. Dat maakte een van de vrijwilligers na afloop bekend.

De politie heeft spullen meegenomen voor onderzoek. Ook onderzochten agenten op aanwijzing van de vrijwilligers twee plekken in het bos.

De zoektocht werd in het bos en rond een vijver gehouden omdat de vader met de kinderen hier eens in de twee maanden kwam vissen, aldusde organisator Sander van Dijk.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 18, 2013, 17:16:16
Ik ben bang dat hij ze heeft verdronken maar hoop het niet...omdat hij geen onderbroek aan had toen ze hem vonden is hij mischien in zijn onderbroek te water gegaan om de kinderen naar een diepere gedeelte in het water te duwen en toen heeft hij hem toen hij nat was uitgedaan en zo in zijn bovenbroek gestapt. Moet er niet aan denken als ik dit hier zo neer zet maar het kan zo gegaan zijn. Pffff.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: eline op mei 18, 2013, 18:02:47
het is niet te geloven dat er kleding en meer van de vermiste kinderen( nog niet zeker)  is gevonden.
ik moet ervan rillen.
ik wilde  niet meer aan de verschrikkelijke gebeurtenis  denken maar toch keek ik elke dag of er meer nieuws over de zoektochten is gekomen.
zo zal er toch meer schot in komen in de zoektochten,hoop ik ,als de kleding dus wel van de jongens is.

het is zo prachtig dat de mensen meegeholpen hebben en de ouders zullen ook wel dankbaar zijn met alle hulp.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: eline op mei 18, 2013, 19:26:06
P.S.

Natuurlijk bedoel ik in mijn vorige berichtje met

"de ouders"  de familie van de moeder v.d. jongens.
 ik denk dat de familie  van de overl.man ook wel erg veel verdriet hebben.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 16:05:09
Ruben en Julian nog niet gevonden, nu F-16 ingezet

update De vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zijn nog niet gevonden. Wel heeft de politie zondag nieuwe foto's openbaar gemaakt en nieuwe vragen aan het publiek gesteld. Gezocht wordt naar een zaklamp, spanbanden en kleding van de broertjes. Er zit nog steeds beweging in de zaak, aldus een woordvoerder van de politie.

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft half april bij een bouwmarkt in Vleuterweide onder andere vier oranje spanbanden en een groene zaklamp gekocht. Eén spanband is teruggevonden bij zijn lichaam in de Doornse bossen op dinsdagmorgen 7 mei. De politie zoekt de drie andere spanbanden en de zaklamp.

Het rechercheteam denkt al langer dat de vader van de kinderen zijn handelwijze op 6 en 7 mei heeft voorbereid. Een analyse van zijn pingedrag, waaruit de aankopen bij de bouwmarkt naar voren zijn gekomen, bevestigt dat. De politie heeft zondag beelden op internet geplaatst van vergelijkbare spanbanden en de kleine zaklamp.

(http://oi44.tinypic.com/2zdo9rp.jpg)
(http://oi40.tinypic.com/2njalat.jpg)

Kleding

Ook zoekt de politie naar meer kleding van Julian en Ruben. Eerder werd al melding gemaakt van een camouflageshirt, maar na een inventarisatie van de kleding van de jongens blijkt dat ook een bordeauxrode boxershort, een blauwe spijkerbroek maat 146, en grijs onderhemdje met blauwgroene biesjes worden vermist.

In de auto van de 38-jarige vader uit Vleuten heeft de politie kinderkleding gevonden. De man had in zijn omgeving verteld dat hij de kinderen mee zou nemen op een uitstapje naar Luxemburg. Hij is met hen in Zuid-Limburg geweest, maar daarna teruggereden richting Doorn. De politie denkt dat hij een 'afscheidsrit' met zijn zoons heeft gemaakt.

Dat de kleding kwijt is kan volgens de politie onder andere betekenen dat de vader ergens met de kinderen is gaan zwemmen en dat zij alle drie een zwembroek hebben aangetrokken. 'Dat is een scenario', aldus de zegsman van de politie. Het kan ook zijn dat de vermiste kinderen deze onder- en bovenkleding nog aan hebben. De vader, die zelfmoord pleegde, droeg geen onderbroek toen hij werd gevonden.

Helikopter en F-16
De zoektocht gaat vandaag verder. Een helikopter en een F-16 zoeken vanuit de lucht boven het bos- en heidegebied tussen Doorn, Maarsbergen en Rhenen naar sporen van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7).

De helikopter speurt het hele natuurgebied af. De F-16 richt zich speciaal op open plekken zoals waterpartijen en heide- en graslanden, aangezien vanuit zo'n vliegtuig niet door een bladerdak gekeken kan worden, aldus een woordvoerder van de politie.

Beide toestellen hebben apparatuur aan boord waarmee zowel 's nachts als overdag afwijkingen in het landschap waargenomen kunnen worden. De politiehelikopter is vanaf zaterdagmiddag veelvuldig gezien en gehoord, onder andere in de buurt van Wijk bij Duurstede en boven recreatiegebied het Eiland van Maurik, dichtbij de plek waar de auto van de vader dinsdagochtend 7 mei nog is vastgelegd op camerabeelden.

De politie maakte vandaag bekend dat er nieuwe beelden zijn binnengekomen van de Herenstraat in Rhenen, van enkele minuten nadat de auto is waargenomen op de Rijnbrug bij die plaats. Daaruit blijkt dat de vader zeer waarschijnlijk in de richting van Leersum is gereden.

Mariniers
Op de grond zijn gespecialiseerde zoekers van de marine al sinds woensdagmiddag bezig om het gebied nog eens uit te kammen. Volgens de politie is deze driehoek het meest waarschijnlijke gebied waar de 38-jarige vader zijn kinderen eventueel heeft achtergelaten.

Vrijwilligers hadden een eigen speurtocht gepland in de bossen rond Leersum in hetzelfde gebied. Die gaat niet door omdat de particuliere speurders de politie niet voor de voeten willen lopen. Zij hebben hun actie nu verplaatst naar het bos in de buurt van camping Het Grote Bos tussen Doorn en Driebergen.

Een andere groep particulieren is van plan om maandag te gaan zoeken in de buurt van het Belgische Maasmechelen. Dit ligt net over de grens bij Neerbeek, de plaats waar de kinderen voor het laatst levend op beelden van een bewakingscamera zijn gezien. De zoekactie is België zal de hele dag gaan duren en is goedgekeurd door de plaatselijke politie daar.

Dankbrief

Eerder vandaag verstuurden moeder Iris en haar familie een openbare dankbrief aan alle mensen die al bijna twee weken lang op zoek zijn naar de vermiste kinderen. 'Het voelt als een warme deken', schrijft de familie in een brief die zondag aan RTV Utrecht is gestuurd.

'Kaarten, bloemen, Facebookberichten en -groepen, mail, WhatApp, sms, wensballonnen, kaarsen en wat al niet meer. Het zijn allemaal lichtpuntjes die onze hoop op een goede afloop blijven voeden. Diep uit ons hart: intense dankbaarheid voor alles wat jullie voor Iris en ons betekenen in deze zware dagen en de komende tijd', staat in de brief.

Gisteren werd bekend dat moeder Iris vóór de verdwijning meer dan eens bij hulpverleners heeft aangeklopt omdat ze zich zorgen maakte over haar zoontjes, aangezien hun vader onder andere zinspeelde op 'familiedrama's.' De 38-jarige Vleutenaar werd dinsdag 7 mei gevonden in de bossen in Doorn, waar hij zelf een eind aan zijn leven had gemaakt. De jongens zijn sinds de avond daarvoor spoorloos.

De gehele brief van de familie van de jongens:

Overweldigend en hartverwarmend.

Op alle mogelijke manieren proberen de mensen in Nederland en daarbuiten ons te helpen met het terugvinden van onze knullen en Iris in haar wanhoop en machteloosheid te steunen. Er zijn geen woorden voor wat haar, Ruben en Julian is overkomen en daarom willen we allemaal in actie komen, iets doen.

Kaarten, bloemen, Facebookberichten en -groepen, email, WhatsApp, sms, wensballonnen, kaarsen en wat al niet meer. Het zijn allemaal lichtpuntjes die onze hoop op een goede afloop blijven voeden. Het zijn niet alleen familie en vrienden die ons steunen.

Volkomen belangeloos zijn er door heel Nederland en daarbuiten mensen die de organisatie van allerlei activiteiten op zich nemen en dat in goed overleg met de politie, defensie, brandweer en natuurbeheerders doen. Dat zegt iets over de saamhorigheid van de mensen. Dat voelt als een warme deken.

Tevens alle hulde voor politie, defensie en brandweer die zichtbaar en voor een groot deel onzichtbaar alles in het werk stellen alle deskundigheid mobiliseren, hulp van specialisten en apparatuur inschakelen, ook vanuit het buitenland. Er wordt dag en nacht doorgewerkt om Ruben en Julian terug te krijgen.

Heel Nederland en daarbuiten, diep uit ons hart: intense dankbaarheid voor alles wat jullie voor Iris en ons betekenen in deze zware dagen en de komende tijd.

Iris en familie

Bron:AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: biesjoe op mei 19, 2013, 17:33:39
ze hebben 2lichamen gevonden bij cothen in het water ze weten nog niet of het om de 2broertjes gaat

wil de politie niet zeggen ze zij gevonden niet ver van de plek waar de vader gevonden is


Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 17:36:06
Politie Utrecht: lichamen gevonden bij Cothen

breaking news De politie van Utrecht heeft net bekend gemaakt dat er twee lichamen zijn gevonden in het water bij Wijk bij Duurstede. Het is nog niet bekend of het om de vermiste broertjes Julian en Ruben gaat.

De politie zou de lichamen uit het water hebben gevist bij een grootscheepse zoekactie naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7).

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: eerlijk op mei 19, 2013, 17:43:23
jeetje Biesjoe  ik  wilde net typen het is zulk mooi weer heb heel veel mensen gezien die fietsen en wandelen dat een toevallige passant iets op zou kunnen  merken.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: biesjoe op mei 19, 2013, 17:49:14
het zou kunnen dat hij met die mannekes zogenaamd is gaan zwemmen en ze toen onder water geduwd heeft..
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: alidah op mei 19, 2013, 17:58:30
ochh...zou het dan toch? de rillingen lopen over me lijf brrr
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 18:29:56
Biesjoe, ik denk dat hij ze eerst wel met medicijnen heeft bedwelmd en toen verdronken.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: biesjoe op mei 19, 2013, 18:41:18
dat hoop ik
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 18:44:49
Politie: Identificatie kan nog uren duren

De identificatie van de twee zondagmiddag gevonden lichamen kan nog uren gaan duren. Ook is nog niet te zeggen of het om kinderen of volwassenen gaat die zijn gevonden bij een duiker in Cothen.

Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Forensisch specialisten zijn gearriveerd bij de vindplaats.

De duiker verbindt watergangen langs een weiland in de Utrechtse polder. Het is een landelijk gebied.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 19:07:27
Politie richt 'plaats delict' in bij Cothen

COTHEN -
De politie heeft alle benodigde diensten naar de vindplaats van twee lichamen bij het Utrechtse Cothen gestuurd. Op zo'n 150 meter afstand van de Kromme Rijn is een gebied afgezet met linten en schermen. Er is ook een zogenoemde mobiele plaats delict-unit gearriveerd.


De plaats waar een passant iets in het water zag drijven, bevindt zich volgens de politie precies op een T-splitsing in een weidegebied. De aangetroffen lichamen waren zondagavond rond 7 uur nog niet geborgen, zegt de politie. Het zal naar verwachting tot laat in de avond duren voor vastgesteld is of de gevonden lichamen van de vermiste broertjes uit Zeist zijn.

In de buurt van de vindplaats is ondertussen een waar mediacircus aan het ontstaan. De politie vraagt belangstellenden dringend om niet naar Cothen af te reizen.

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 19:14:32
'Moeder Iris op de hoogte gebracht van vondst jongens'

Iris, de moeder van de vermiste broertjes Ruben en Julian, zou op de hoogte gebracht zijn van het nieuws dat de jongens zijn aangetroffen in Cothen. Dit meldt het Jeugdjournaal. De politie heeft dit nieuws nog niet bevestigd.

Later meer.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: eline op mei 19, 2013, 20:07:46
het is weer verschrikkelijk.
als het zo dichtbij is leef je helemaal erg mee ik had nogeen stille hoop dat de jongens in een bos waren,misschien vastgebonden.maar dit, ...... die vent moet wel of helemaal gek zijn geweest of een enorm brutale  schoft, eigenlijk weet ik  geen woorden voor hem.
want hij kon toch nog half nederland doorrijden en een  onzichtbare plek vinden in de
afwateringsbuis het is niet te geloven dat die vent daar nog de energie voor had om zoiets afschuwelijk  gemeens te bedenken.

de moeder....., en de naaste familie, hoe kun je zoiets verwerken .
ik hoop dat zij de kracht vinden en wens de familie enorm veel sterkte.


Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: trees op mei 19, 2013, 20:14:50
het moet ook een verschrikkelijk drama zijn voor de familie van die vader....
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: spiky op mei 19, 2013, 20:32:33
Ja, vreselijk en inderdaad voor beide families. En voor de voorbijganger die de knaapjes gevonden heeft ook. Afschuwelijk drama, arme kinderen en arme moeder...haar leven is nu ook verwoest.  #huilen
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 20:44:08
(http://oi44.tinypic.com/2yl5l6c.jpg)

Ons werk zit er op.

UTRECHT -
,,Ons werk zit erop. We zijn heel bedroefd allemaal, dit hakt er wel in...”


Verslagen reageert Wanda van de Bovenkamp tegenover De Telegraaf op het nieuws dat twee lichamen in een duiker in Cothen zijn gevonden. De initiatiefneemster van de vele zoekacties rond Doorn werd vandaag door de politie geïnformeerd over de mogelijke doorbraak in de zaak rond de verdwenen jongens. ,,Ons werd gevraagd het zoeken te staken. We hebben nog geen bevestiging dat het om Ruben en Julian gaat, en zitten nog in spanning, maar we gaan daar wel vanuit.”

Dat betekent volgens Wanda dat de vrijwilligers zich zullen terugtrekken en niet langer in de media verschijnen. ,,We komen nu bij elkaar om een moment samen te zijn, en zullen ons werk evalueren.”

De bedoeling is, zoals deze krant eerder meldde, om een landelijk netwerk van burgerzoekteams op te richten.

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 21:22:31
(http://oi42.tinypic.com/8wb728.jpg)

Lijkwagen arriveert in Cothen

Vanavond tegen negen uur is een lijkwagen gearriveerd in het Utrechtse Cothen bij de plek waar een voorbijganger 's middags toevallig twee lichamen vond bij een afwateringsbuis, ook wel duiker genoemd, in een sloot. Het is nog niet bekend of de lichamen van de broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist zijn.

De stoffelijke overschotten zijn gevonden bij een T-splitsing van twee wegen door de weilanden in het landelijke gebied. De duiker loopt onder de weg door.

Bron:AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 21:27:39
Politie spreekt van 'lichaampjes'

UTRECHT -
De politie Midden-Nederland heeft vanavond gesproken over de vondst van twee ‘lichaampjes’. Het leek erop dat woordvoerder Bernhard Jens zich versprak toen hij live werd geïnterviewd door RTV Utrecht.


Hoewel nog niet duidelijk is of het daadwerkelijk om Ruben en Julian gaat, zei de woordvoerder letterlijk: ,,We hebben inderdaad naar de familie gecommuniceerd dat we twee lichaampjes hebben aangetroffen.”

Toen Jens later nogmaals werd geconfronteerd met zijn eigen woorden, hield hij zich op de vlakte. ,,Of het daadwerkelijk om lichamen van kinderen gaan, daar doen we geen uitspraken over.”

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 21:59:31
Kerken in Cothen geopend

COTHEN -
De pastor van de protestantse kerk in Cothen heeft zondagavond de kerk geopend voor mensen die willen stilstaan bij de ontdekking van twee lichamen in een sloot bij het dorp. „Ik zet de deur van de kerk maar open en steek een kaarsje aan”, meldt pastor Rebecca Onderstal via Twitter.


Ook de katholieke Petrus en Pauluskerk in het dorp is geopend. Priester Anton ten Klooster laat weten dat wordt gebeden voor de mensen in Cothen en omgeving.
 
Ook volgens Onderstal is nog niet duidelijk of de vermiste broertjes bij de duiker in het buitengebied zijn gevonden. „Maar het dorp is steeds al heel erg betrokken omdat de vader uit Wijk bij Duurstede kwam en daar vrienden en familie heeft.”

Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 22:12:55
(http://oi41.tinypic.com/63veoo.jpg)
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 19, 2013, 23:27:57
(http://oi43.tinypic.com/25hohhs.jpg)

Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 20, 2013, 08:55:36
(http://oi43.tinypic.com/35ldqx3.jpg)

Condoleancewebsites broertjes stromen vol

Er zijn maandagochtend vroeg al duizenden reacties op diverse condoleancewebsites voor de twee broertjes uit Zeist binnengekomen. Onder meer op condoleance.nl en Facebook delen mensen hun verdriet over de dood van Ruben (9) en Julian

Op condoleance.nl zijn al ruim 3000 reacties geplaatst. 'Mijn hart huilt.
Iris, familie en vrienden, ik wens jullie heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit onmogelijke verdriet', schrijft een gebruikster. 

Ook op een speciaal opgerichte Facebookpagina stromen de reacties binnen. 'Slaap zacht kleine engeltjes, jullie zijn niet alleen,' schrijft een vrouw op Nooit meer vergeten, altijd in ons hart. 'Als ik denk aan wat Iris, familie en vrienden meegemaakt hebben en nog mee gaan maken breekt mijn hart', schrijft iemand anders.

Lichamen gevonden
Bijna 2 weken lang is naar de jongens gezocht. Zondagmiddag werden hun lichamen gevonden in een afwateringsbuis in een sloot in een landelijk gebied bij de Utrechtse plaats Cothen.

De broertjes werden 2 weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is met man en macht naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 20, 2013, 09:23:25
(http://oi42.tinypic.com/t514ih.jpg)

Rubens voetbalvereniging lijdt 'grootste nederlaag'

Vorige weekend werden er nog wedstrijden bij de Zeister voetbalvereniging Jonathan, de club van Ruben, gespeeld. De stemming was toen al gelaten, niemand op de club wilde het noodlot van de broertjes toen aanvaarden. De voorzitter laat nu weten dat het nieuws van het overlijden van de jongens de 'grootste nederlaag' is.

Op de website van de vereniging staat het volgende bericht:

Ruben en Julian gevonden, intense droefheid overvalt ons allen

De hoop op een goede afloop na de vermissing van Ruben en Julian, heeft plaatsgemaakt voor intense droefheid. Voetbalvereniging Jonathan heeft haar grootste nederlaag geleden.

Onze gedachten gaan uit naar de moeder en de naaste familie.

Namens bestuur v.v. Jonathan
Frank Slijper, voorzitter

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 20, 2013, 15:25:58
(http://oi43.tinypic.com/23semvs.jpg)

'Heel de klas, heel de school is vol verdriet'

update Op de basisschool in Zeist van de overleden broers Ruben en Julian is morgenochtend een bijeenkomst voor leerlingen en hun ouders. Op de besloten bijeenkomst van de Kerckeboschschool zal worden stilgestaan bij het overlijden van de twee jongens en zullen betrokkenen hun verdriet delen. Op de website van de school is vandaag een bericht geplaatst waarin ondere andere staat dat 'heel de klas vol verdriet is'.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Zeist wordt de bijeenkomst op de school om 10.00 uur gevolgd door een persconferentie op het plein aan de Oranje Nassaulaan 5 in Zeist. Behalve vertegenwoordigers van de christelijke school, zal ook burgemeester Koos Janssen van Zeist het woord voeren.

Op de website van de school staat de volgende tekst:

Ruben en Julian,

Voor de vakantie waren jullie er nog
met jullie jas en jullie muts
en jullie trommeltje met brood,
jullie hadden van die coole schoenen
en we wisten hoe jullie heetten,
hoe jullie praatten, hoe jullie lachten,
welke liedjes jullie konden zingen
en nu zijn jullie zomaar dood.

We begrijpen het niet
dat jullie stemmen en jullie lach
en de klanken van jullie lied
nooit meer bij ons zullen klinken,
zelfs de echo is verdwenen
en jullie spullen liggen te wachten
maar jullie plaats zal openblijven.
Heel de klas is vol verdriet.
Heel de school is vol verdriet.

WE MISSEN JULLIE.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 20, 2013, 18:09:22
(http://oi43.tinypic.com/a5hpn9.jpg)

'Elke aanwijzing helpt om te weten wat er is gebeurd'

De identificatie van de gisteren gevonden jongens Ruben (9) en Julian (7) zal vandaag nog niet zijn afgerond. Dat zei woordvoerster van de politie Utrecht Ellen de Heer vandaag op Radio 1. 'De identificatie is nog geen feit. Wij denken dat dat nog wat langer zal duren. Wij denken morgen of overmorgen.'

De identificatie wordt bemoeilijkt doordat de jongens waarschijnlijk lange tijd in het water hebben gelegen. 'De lichamen zoals we ze hebben gevonden, maakt identificatie vrij lastig.' Er wordt nu DNA gebruikt om de jongens te kunnen indentificeren, maar dat heeft tijd nodig.

Ondertussen is de politie nog altijd bezig met sporenonderzoek in Cothen, het plaatsje zo'n 10 kilometer van Doorn waar Ruben en Julian gisteren gevonden werden. 'Je weet niet precies waar je naar moet zoeken, maar iedereen aanwijzing die we daar hopen te vinden, kan ons helpen om te weten wat er precies is gebeurd', aldus De Hoog. De politie zegt op dit moment niet zozeer te zoeken naar het motief van de dader, maar meer naar antwoord op de vragen: 'Wat heeft er plaatsgevonden? Hoe zijn ze daar gekomen? En zijn ze daar ook gestorven?'

De politie wil vooral voor de familie precies uitzoeken wat er is gebeurd. In de loop van het onderzoek heeft de politie duizenden tips binnengekregen. Er wordt onderzocht of daar ook nu nog bruikbare tips tussen zitten.

NFI
De lichamen werden zondagmiddag gevonden in een afwateringsbuis in een sloot in een landelijk gebied bij de Utrechtse plaats Cothen. Na het veiligstellen van sporen op en rond de vindplaats zijn de lichamen rond 1.00 uur 's nachts overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Ruben en Julian uit Zeist werden twee weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is met man en macht naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht.

Op internet stromen de condoleances binnen. Rond 17 uur hadden al meer dan 31.000 mensen hun medeleven laten blijken.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 20, 2013, 18:21:25
'Geen stille tocht maar wensballonnen voor broertjes'

Heel Nederland rouwt na het nieuws over de tragische dood van de vermiste broertjes Ruben en Julian. De gemeente Zeist en Wijk bij Duurstede leggen morgen condoleanceregisters neer in het gemeentehuis zodat mensen hun medeleven kunnen uiten. Op social media wordt er druk gespeculeerd over het organiseren van een stille tocht voor de broertjes. Burgemeester Janssen van Zeist is daar echter terughoudend over. Vanwege de massaliteit is het volgens hem beter wensballonnen op te laten.

De gemeente Wijk bij Duurstede, vlakbij Cothen waar zondagmiddag de broertjes Ruben en Julian dood zijn gevonden, legt in het gemeentehuis een condoleanceboek neer. Op die manier kunnen de inwoners van de gemeente hun medeleven tonen.Het gemeentehuis is dinsdag vanaf 8.30 uur open, zo is maandag bekendgemaakt. De vader nam de jongens van 9 en 7 jaar twee weken geleden mee, sindsdien is er met man en macht naar de broertjes gezocht. De vader werd begin mei teruggevonden, hij had zelfmoord gepleegd. De vader, een 38-jarige man uit Vleuten, groeide op in Wijk bij Duurstede.

Ook in het gemeentehuis van Zeist ligt er vanaf dinsdagochtend half acht een condoleanceregister. Burgemeester Janssen zal het als eerste tekenen.

Op condoleance.nl komen ook veel steunbetuigingen binnen. Rond 17.00 uur hadden al ruim 31.000 mensen hun medeleven getoond.

Stille tocht

Wat er verder deze week in Zeist, de woonplaats van de jongens, gaat gebeuren, is nog niet bekend. Gemeente, school, kerken en andere vertegenwoordigers van de gemeenschap overleggen daarover.

Op Twitter verschijnen berichten van mensen die een stille tocht willen houden. De gemeente Zeist gaat vandaag en de komende dagen met de familie bespreken wat hun wensen zijn. Ook de voetbalclub waar Ruben lid van was wordt hierbij betrokken. 'We zijn zeer terughoudend bij té massale dingen', vertelt burgemeester Janssen aan RTV Utrecht. De betrokkenheid in heel Nederland is groot. We kunnen niet met heel Nederland het verdriet met elkaar delen op de locatie Zeist. Dat wat zich heeft afgespeeld is daar te omvangrijk voor.'

'Zo kan erover gedacht worden om in heel Nederland op eenzelfde moment het meeleven vorm te geven. Bijvoorbeeld door het oplaten van wensballonnen', oppert burgemeester Janssen op de gemeentelijke website.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 21, 2013, 08:39:39
'Vader wilde horror voor zijn ex zo groot mogelijk maken'

Alles wijst erop dat vader Jeroen Denis wraak wilde nemen op zijn ex-partner. De moorden en zelfmoord waren zeer goed voorbereid. Dat zegt Alain Remue van de Belgische Cel Vermiste Personen, nauw betrokken bij het onderzoek naar Ruben en Julian.

Zo kocht vader Denis in een bouwzaak in Vleuten spanbanden, een zaklamp en een sleepkabel. Ook legde hij de avond voor de moorden met de kinderen een route af die bij de politie alleen maar tot verwarring kon leiden en de zoektocht ernstig zou bemoeilijken. Zo reed hij van Midden-Nederland naar de Belgische grens en terug.

'De kinderen konden dus overal zijn. Onbegonnen zoekwerk,' zegt Remue tegen het AD. 'De precieze details moeten nog worden uitgezocht, maar we kunnen er nu toch wel van uitgaan dat hij de kinderen in het holst van de nacht heeft vermoord en ze daarna heeft verstopt in die duiker.'

Horror
Hoe de kinderen om het leven zijn gekomen, is nog altijd niet duidelijk. 'Maar het was blijkbaar de bedoeling van de vader dat de kinderen niet gevonden zouden worden, zelfs niet met infraroodcamera's, en dat zijn ex in onzekerheid zou blijven leven. Hij wilde de horror voor haar zo groot mogelijk maken. Dieper kun je een moeder niet kwetsen.'

Afscheidsbrief
De recherche vond een afscheidsbrief in de computerbestanden van de vader. Die was gericht aan zijn huidige vriendin Esther. 'Het kan zo niet meer verder. Het is over voor mij. Hier stopt het. Het spijt me voor jou. Je zal met veel vragen achterblijven,' schreef de vader. Remue: 'Zeer onrustwekkend was dat hij in de brief met geen woord repte over zijn twee zoontjes. Alsof ze niet bestonden. Hij vertelde ook niets concreets over zijn zelfmoordplan en zijn motief. Hij liet iedereen in het vage. Zonder dat hij het zelf met zo veel woorden zei, was zijn boodschap: 'Ik ben dood en de rest moeten jullie maar zelf uitzoeken'.'

Kinderbescherming
Dat de liefde die Iris van der Schuit en Jeroen Denis ooit voor elkaar gevoeld moeten hebben in 4 jaar tijd kon omslaan in diepe wrok, is zelfs voor naasten moeilijk te bevatten. Hulpverleners hebben geprobeerd het gebroken gezin te helpen, maar slaagden daar de afgelopen 4 jaar nauwelijks in, blijkt uit een rapport van de Raad voor de Kinderbescherming dat NRC Handelsblad afgelopen weekend publiceerde.

Maar liefst tien hulpinstanties ontfermden zich over de ex-partners en hun kinderen, maar dat zou nauwelijks iets hebben geholpen. Uit het onderzoek van de Raad blijkt dat de ouders na een relatie van 13 jaar in 2009 uit elkaar gingen. Ze deelden de opvoeding, maar hadden nog veel ruzie over de boedelscheiding, alimentatie en zorgafspraken.

'Psychisch geweld'
Al in 2009 stelde het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling vast dat de onenigheden leidden tot 'psychisch geweld' tegen de kinderen. In april 2013 is dit niet veranderd. De jongens worden volgens de Raad zo 'ernstig in hun ontwikkeling bedreigd' dat de kinderrechter wordt verzocht hen voor een jaar onder toezicht te stellen.

De vader zou de kinderen dan nog maar eens per 2 weken zien. Burgemeester Janssen van Zeist zei gisteren dat Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming moeten worden aangesproken op de manier waarop ze het gezin hebben begeleid. De Inspectie Jeugdzorg is inmiddels een onderzoek gestart naar de hulpverlening. Bureau Jeugdzorg Utrecht laat weten dat de tien instanties niet langs elkaar heen werkten, maar erkende dat de hulp niet toereikend was.

Jeugdzorg wil verder niet op de zaak ingaan en wacht het rapport van de inspectie af.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 21, 2013, 08:51:24
(http://oi39.tinypic.com/2vsr9uc.jpg)

Man vangt kikkervisjes en vindt lichamen broertjes

Als hij rond half drie vooroverbuigt en een emmertje water pakt, ziet hij bij een duiker van de Hoeksedijk een paar voeten en een spijkerbroek. De vader kan zijn ogen niet geloven.

Hij houdt de auto van Frank Popelier en Anita Terstall staande die toevallig langsrijdt. 'We waren op weg naar het mooie weer in Amerongen, maar de navigatie stuurde ons eigenlijk verkeerd toen we deze man zagen zwaaien. Hij vroeg ons of we ook eens in het water wilden kijken. Hij was zich rot geschrokken,' zegt Frank Popelier tegen het AD.

Onwerkelijk
Wat ze zien, is ook voor het stel uit Badhoevedorp onwerkelijk. Voor hun neus ligt inderdaad een mens in het donkere water. 'Maar ik dacht eigenlijk eerst dat het om een volwassene ging. Een dronken man die daar het water in was gelopen of zo.'

Popelier en Terstall bellen direct de politie en gaan naar een terras in Amerongen om bij te komen. Als in de loop van de avond naar buiten komt dat er niet één, maar twee lichamen zijn gevonden op de plek waar zij waren, wordt hen ineens heel veel duidelijk. 'Dan komt het pas echt keihard binnen. Wij hebben die kinderen natuurlijk ook elke dag op het nieuws gezien. Ineens heb je een beeld bij wat we daar zeer waarschijnlijk in de sloot hadden gevonden.'

Onderzoek

De politie is dan al uren bezig met forensisch onderzoek op het
afgelegen landweggetje, vlak bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij een witte tent zoeken ze minutieus naar sporen om zo goed mogelijk een reconstructie te kunnen maken van wat hier gebeurd moet zijn. Dat het om de twee vermiste jongens Ruben en Julian gaat, is dan nog niet officieel bevestigd.

Omstanders die onthutst naar het afzetlint komen, houden er ernstig rekening mee. Remco van Meenen is een van hen. Hij heeft net bijna 6 uur onafgebroken gezocht in de bossen als de politie de zoekactie afblaast. 'Ze zeiden dat dit was vanwege het weer. Maar toen ik dit hoorde, wist ik wel beter. Met trillende handen aan het stuur ben ik hiernaartoe gereden. Je hoopt dat ze zijn gevonden, maar toch ook weer niet op deze manier.'

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 21, 2013, 10:11:20
Ook honderden condoleances voor familie vader

Ook de familie van de 38-jarige vader van de broertjes Ruben en Julian ontvangt via een condoleanceregister op internet honderden rouwbetuigingen. De vader maakte op 7 mei een eind aan zijn leven, nadat hij zeer waarschijnlijk zijn beide kinderen had gedood en hen verstopte in een duiker onder de weg.

Dinsdagochtend is er een besloten bijeenkomst voor leerlingen en ouders op de Kerckeboschschool na de vondst van de lichamen van de jongens zondag. Bij de bijeenkomst zijn ook hulpverleners aanwezig.

Condoleanceregister
Burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede heeft dinsdagmorgen als eerste het condoleanceregister voor de broertjes Ruben en Julian uit Zeist getekend. De kinderen werden zondagmiddag gevonden in een sloot in Cothen, een dorp in zijn gemeente.

Het gemeentehuis is dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend voor het tekenen van het register en op woensdag tot 19 uur.

De vader, die zijn zoons hoogstwaarschijnlijk heeft gedood, is opgegroeid in Wijk bij Duurstede. Veel familie en vrienden van hem wonen in de gemeente.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 21, 2013, 14:39:38
(http://oi41.tinypic.com/2n37k3.jpg)

Gebied Cothen weer afgezet

COTHEN -
Het gebied in Cothen waar de lichamen van de broertjes Ruben en Julian zijn gevonden, is opnieuw afgezet.


De politie laat dinsdagmiddag de sloot langs de Hoeksesteeg verder uitbaggeren. Bij een duiker in die sloot op de hoek met de Kanaaldijk-Noord zijn zondag de lichamen van Ruben en Julian gevonden.

Het rechercheteam wil volgens een woordvoerder weten of er nog spullen in de modder op de bodem van de sloot liggen. Een aantal voorwerpen waarnaar de politie al weken op zoek is, is nog niet teruggevonden.

Gisteravond werd het sporenonderzoek afgerond. Op de plek zijn door diverse mensen al bloemen neergelegd.

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 21, 2013, 14:47:03
(http://oi39.tinypic.com/f568og.jpg)

Meer dan 40.000 condoleances Ruben en Julian

update Meer dan 40.000 mensen hebben sinds zondag een boodschap achtergelaten in het online-condoleanceregister voor de gedode broertjes Ruben en Julian. De teller op condoleance.nl stond maandag aan het eind van de middag nog op ruim 31.000 mensen.

'Het verliezen van een kind is de grootste pijn die een mens kan treffen, maar op deze gruwelijke wijze twee kinderen verliezen is ondraaglijk', schreef één van de bezoekers. Ook vanuit het buitenland delen mensen hun gevoelens.

Op condoleanceregister.nl zijn sinds zondag ongeveer 7500 berichten geplaatst. Mensen uiten hun verdriet ook op de site mensenlinq.nl, waar tien regionale kranten hun rouwadvertenties plaatsen. Het bericht over de dood van Ruben en Julian heeft daar meer dan 700 reacties gekregen.

Condoleanceregister vader
Ook de familie van de 38-jarige vader van de broertjes Ruben en Julian ontvangt via een condoleanceregister op internet honderden rouwbetuigingen. De vader maakte op 7 mei een eind aan zijn leven, nadat hij zeer waarschijnlijk zijn beide kinderen had gedood en hen verstopte in een duiker onder de weg.

Op de condoleancesite staan al een kleine 900 reacties. Veruit de meeste ondertekenaars leven mee met zijn ouders, broer en zus die 'door een verschrikkelijke tijd gaan'. De beheerder van de site heeft opgeroepen om er geen 'haatsite' van te maken. 'Dit platform is niet bedoeld voor discussie en ongepaste reacties.'

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 21, 2013, 18:26:25
Lichamen broertjes vrijgegeven aan familie

Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft dinsdag met 100 procent zekerheid vastgesteld dat de zondag gevonden lichamen van de broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist zijn. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek.

De forensisch onderzoekers hebben de uitslag meegedeeld aan de familie van de kinderen en de lichamen vrijgegeven. Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de kinderen zal nog meer tijd in beslag nemen, aldus de politie.

Er is nog niets bekend over het afscheid van beide kinderen, die hoogstwaarschijnlijk door hun 38-jarige vader om het leven zijn gebracht. Moeder Iris en de familie hebben dinsdag via de gemeente Zeist laten weten dat ze geen prijs stellen op een stille tocht of iets dergelijks. De familie stelt voor dat mensen die daar behoefte aan hebben, zondagavond tussen 7 en 8 uur een kaarsje aansteken en dat voor hun raam zetten.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 22, 2013, 10:54:24
(http://oi41.tinypic.com/zjtgub.jpg)

Familie begraaft broertjes in besloten kring

ZEIST -
De familie van de broertjes Ruben (9) en Julian (7) wil de kinderen in besloten kring begraven. Wanneer de uitvaart plaatsheeft, was woensdag nog niet bekend, aldus een woordvoerster van de gemeente Zeist.


De familie hoopt dat iedereen hen de kans geeft om ,,in alle rust en stilte'' afscheid te nemen van de jongens, die zondag dood werden gevonden in een duiker in een sloot in Cothen. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk door hun 38-jarige vader uit Vleuten om het leven gebracht, maar de doodsoorzaak van de kinderen is nog niet vastgesteld. De lichamen van de jongens zijn dinsdagmiddag vrijgegeven aan de familie.

Bij de gemeente stromen ook de verzoeken binnen van mensen die de moeder en haar familie een kaartje willen sturen. Dat kan via zeist@zeist.nl of via het gewone postadres. De gemeente zorgt ervoor dat alle steunbetuigingen op de juiste plek terechtkomen. Burgemeester Koos Janssen van Zeist heeft dagelijks contact met de moeder.

Bron: Telegraaf.
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 23, 2013, 09:49:49
Wijk heeft begrip voor verdriet opa en oma

Bij de ouders van Jeroen Denis, de opa en oma van de broertjes Ruben en Julian, overheersen onbegrip en ongeloof, zo laat burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede weten. Hij heeft ze een bezoek gebracht.

Eerder had hij telefonisch al contact. Poppens: 'Zij hebben drie dierbaren verloren. Hun zoon en hun twee kleinzoontjes. Wat hun verdriet complex maakt, is dat ze natuurlijk treuren om de zelfgekozen dood van hun zoon en tegelijkertijd part noch deel hebben aan wat hij zeer waarschijnlijk heeft gedaan.'

In Wijk bij Duurstede wonen meer familieleden en veel vrienden van Denis. Hij groeide er op, voetbalde er bij CDW. Eerst in de jeugdelftallen, later in de hoofdmacht van CDW en van SVL in Langbroek. Ook werkte hij als fysiotherapeut in Wijk. Volgens de burgemeester heeft de Wijkse gemeenschap veel begrip voor het verdriet van de familie van de vader. Burgemeester Koos Jansen van Zeist heeft de ouders vanmorgen gebeld. Poppens heeft zelf een bericht aan moeder Iris gestuurd om ook de betrokkenheid van Wijk bij Duurstede bij haar verdriet te tonen.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 23, 2013, 16:25:27
Politie analyseert nieuwe beelden vindplaats broertjes

De politie heeft nieuwe camerabeelden uit de omgeving van de vindplaats van de broertjes Ruben en Julian geanalyseerd, waarop mogelijk de auto van de vader te zien is.

Dat meldt de politie donderdag. Op de beelden van een particulier uit de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei is te zien dat een voertuig twee keer stopt bij de duiker in Cothen waarin de jongens gevonden zijn.

Het is niet zeker dat het om de auto van de vader van de broertjes gaat en er is geen persoon zichtbaar. Maar de politie stelt dat op de beelden van die nacht geen andere voertuigen te zien zijn.

Bovendien "passen de tijdstippen in de tijdlijn van de route die de vader afgelegd heeft".

Gestopt
De politie meldt dat op de beelden is te zien is dat om 2.37 uur een auto stopte bij de plaats waar de jongens gevonden zijn. Na twaalf minuten reed de auto weg in de richting van 't Goy over de Kanaaldijk-Noord.

De auto is om 3.01 uur weer bij de duiker gezien en om 3.12 uur reed de auto verder in de richting van Cothen.

Om 3.15 uur is een auto door een bewakingscamera geregistreerd voorbij de Hoeksedijk-Wijkersloot. De politie vermoedt dat dit de auto van de vader is.

Geen sporen
De politie probeert er achter te komen wat er precies gebeurd is en is bezig met sporenonderzoek rond de vindplaats. Bij baggerwerkzaamheden afgelopen dinsdag zijn geen sporen gevonden.

Ruben en Julian zijn hoogstwaarschijnlijk door hun 38-jarige vader uit Vleuten om het leven gebracht, maar de doodsoorzaak van de kinderen is nog niet vastgesteld.

Nu.nl
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 26, 2013, 09:54:24
(http://oi43.tinypic.com/317ckyf.jpg)

Kaarsjes ter nagedachtenis van Ruben en Julian

Mensen die de familie van de dode broertjes Ruben en Julian uit Zeist willen steunen, kunnen zondag tussen 19 en 20 uur een kaarsje voor hun raam zetten. Dat verzoek deed de familie donderdag, toen er al veel bloemen en kaarten waren binnengekomen.

Een van de jongens hield zich erg bezig met milieu en duurzaamheid en zou dat om die reden niet gewild hebben. Daardoor ging ook het plan van burgemeester Koos Janssen van Zeist voor het oplaten van wensballonnen niet door.

Ruben en Julian werden zondagmiddag door een toevallige passant gevonden in een sloot in een landelijk gebied in Cothen bij Wijk bij Duurstede. De lichamen lagen bij een zogenoemde duiker, een afwateringsbuis onder het wegdek.

De broertjes zijn naar alle waarschijnlijkheid omgebracht door hun vader, die zelfmoord pleegde. Nadat zijn lichaam in het recreatiegebied het Doornse Gat werd aangetroffen, startte een grote zoekactie naar de kinderen.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: AWBelt op mei 27, 2013, 19:44:52
(http://oi44.tinypic.com/2hp3uc4.jpg)
De lichamen van de omgebrachte broertjes Ruben (9) en Julian (7) worden in een legervoertuig naar de begraafplaats in hun woonplaats gebracht.

Ruben en Julian in besloten kring begraven in Zeist

update Op de Nieuwe Begraafplaats in Zeist is maandagmiddag de uitvaartplechtigheid voor de omgebrachte broertjes Ruben (9) en Julian (7) gehouden. Zo'n 200 genodigden, onder wie de burgemeester van Zeist, Koos Janssen, waren bijeen in de aula.

Klasgenootjes van Julian uit groep 4 en van Ruben uit groep 6 waren naar de begrafenis gekomen met één volwassene bij zich: vader, moeder, een ander familielid of voogd. Tijdens de plechtigheid werden enkele toespraken gehouden. Na afloop werden de beide jongens in blankhouten kisten naar hun laatste rustplaats gebracht.

Ruben en Julian zijn zo goed als zeker om het leven gebracht door hun vader, een 38-jarige man uit Vleuten. Hij pleegde op 7 mei zelfmoord in de bossen bij Doorn. Een dag ervoor had hij zijn zoons opgehaald bij hun moeder. De ouders waren gescheiden.

Op en rond het kerkhof aan de Woudenbergseweg in Zeist gold maandag een verbod op filmen en fotograferen. Er was nauwelijks publiek naar de begraafplaats gekomen. De gemeente, die betrokken was bij de uitvaart, had van tevoren ook niets bekendgemaakt over de plechtigheid.

Medeleven

Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte hebben in een brief aan de moeder van de omgebrachte jongens Ruben en Julian hun medeleven betuigd. Dat heeft de familie maandag na afloop van de begrafenis laten weten.

De brief aan moeder Iris werd vorige week al verstuurd, mede namens enkele ministers uit het kabinet en de commissaris van de Koning in Utrecht, Roel Robbertsen. In een reactie laat de familie weten dat 'de persoonlijke betrokkenheid als zeer prettig wordt ervaren'.

Bron: AD
Titel: Re: Vermissingszaak Ruben en Julian
Bericht door: Bobbie op september 23, 2013, 15:13:14
Doodsoorzaak Ruben en Julian nog niet achterhaald

Wetenschappers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn nog druk aan het speuren naar de doodsoorzaak van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. De jongens werden in mei van dit jaar om het leven gebracht door hun vader, die daarna de hand aan zichzelf sloeg. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, is nog niet afgerond, aldus een woordvoerder van de politie maandag.


Nadat het lichaam van de vader was gevonden in een bosgebied bij Doorn, waren de jongens nog bijna twee weken zoek. Hun lichamen bleken verstopt te zijn in een duiker in een sloot bij het Utrechtse dorp Cothen. Omdat de stoffelijke overschotten zo lang in het water hebben gelegen, is het forensisch onderzoek heel moeilijk, zegt de politie.

Na de dood van de jongens is de naar hen vernoemde stichting RuJu opgericht, die opkomt voor de belangen van alle kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. RuJu organiseert morgenavond een benefietvoetbalwedstrijd in Zeist. Op het veld van VV Jonathan, waar een van de broertjes voetbalde, speelt Lucky Ajax tegen het RTL Sterrenteam. Bert van Marwijk coacht het team van de RTL-sterren, waarin onder andere Mark van Bommel speelt. Een eerder aangekondigd galaconcert op 6 oktober is verschoven naar het voorjaar van 2014.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2013/16/14/11/20130923142719/media_xll_1864676.jpg)

Bron:AD