Nowlive.eu

Kwebbelkroeg => Nowlive kwebbelkroeg => Topic gestart door: Bobbie op maart 04, 2016, 15:59:36

Titel: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 15:59:36
(https://i.gyazo.com/975a58e0bcdae946b8a94382443db54d.gif)
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 16:02:14
Koen Everink dood aangetroffen in eigen woning

Zakenman Koen Everink is vrijdagmorgen dood aangetroffen in zijn eigen huis. Dat heeft zijn advocaat bevestigd. De politie doet onderzoek in de woning aan de Hoflaan in Bilthoven.


 Buurtbewoners vertellen dat Everink nog in het huis woonde. ,,Zijn Porsche staat nog voor de deur.'' Later werd die auto door de politie meegenomen voor technisch onderzoek. Ook het bedrijf van Everink staat ingeschreven op het adres, dat volgens het kadaster 853 vierkante meter telt.

Het hele blok woningen aan de Hoflaan is afgezet door de politie. Rechercheurs in witte pakken doen sporenonderzoek in het pand. Dat onderzoek gaat nog geruime tijd duren, laat de politie weten. Eerder op vrijdagmorgen kon de politie nog niet bevestigen dat het om Everink gaat. ,,Daar is het nog te vroeg voor." Om half 12 werden zwarte schermen rondom de woning gezet.

Om tien voor negen vrijdagmorgen werd een traumahelikopter naar het pand gestuurd, die even later werd geannuleerd. De politie bracht om kwart over negen naar buiten dat er een overleden persoon gevonden was. Een uur later werd gemeld dat het om een mogelijk misdrijf gaat.
De woning van Everink is afgeschermd met zwarte schermen © anp.
De auto van Everink werd weggesleept © anp.

Sensation
Everink deed in 2012 aangifte tegen Badr Hari vanwege mishandeling tijdens het dancefeest Sensation. De twee ontmoetten elkaar toen in een skybox in de Amsterdam Arena, waar het feest gehouden werd. Hari gaf Everink een kopstoot en deelde meerdere klappen uit. Everink hield blijvend letsel over aan die nacht.

Na een slepende rechtszaak werd Hari in oktober 2015 veroordeeld tot veertien maanden cel. Van de veertien maanden had Hari er al acht in voorarrest uitgezeten, waardoor hij nog zes maanden zou moeten zitten. Hij ging na de uitspraak in cassatie, waardoor hij op vrije voeten is. Na de uitspraak kondigde Hari aan naar Marokko te gaan.

Hari's advocate Bénédicte Ficq noemt de dood van Everink 'heel treurig en choquerend'. Verder wilde ze niet op de gebeurtenissen ingaan.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2016/3
/3/1/20160304130809/media_xll_3642151.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 16:04:03
Everink: Harde werker en selfmade miljonair

 Selfmade miljonair' Koen Everink, die groot werd in de reiswereld, werd vooral landelijk bekend doordat hij zwaar werd mishandeld door vechtsporter Badr Hari. Ruim drie jaar later ondervond hij nog dagelijks de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de zware mishandeling in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.


Everink (42) stond bij zakenblad Quote al bekend als een succesvolle zakenman. Zo werd zijn vermogen in de Quote 500 Junior 2013 geschat op 15 miljoen euro. De oprichter van reisbureau Eliza was Here verkocht zijn bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group. De reisondernemer was ook aandeelhouder bij deze groep.

Everink was al sinds 1997 actief in de reisbranche.
Hij hield van snelle sportauto's, voetbal, fitness en tennis. Naar eigen zeggen was Everink goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling.

In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets. ,,Inderdaad, ik ben een manusje van alles, een duizendpoot. Ik betaal alles zelf om onafhankelijk te blijven. De afgelopen jaren ging ik zo'n tien tot twaalf toernooien per seizoen met ze mee. Ik ken mijn plek. Ik ben een soort loopjongen, zo kun je het wel zien'', vertelde hij toen. Dat zag de ondernemer als een soort therapie om de mishandeling te verwerken.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2016/6/0/0/20160304131331/media_xll_3642420.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 16:06:08
Advocaat Everink: Zijn dood is verbijsterend

 De man die vrijdag dood is gevonden in een huis in Bilthoven, is Koen Everink. Dat heeft zijn advocaat vrijdag aan het ANP bevestigd. Over de omstandigheden weet hij nog niets.


Advocaat Alexander de Swart hoorde het nieuws in eerste instantie via de media, en kreeg het later bevestigd van de naasten van Everink. ,,Het is verbijsterend. Toen ik het hoorde, hoopte ik van harte dat het niet om hem ging. Het is bizar, na alles wat hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt, dat het dan zo met hem eindigt.''

Sportieve man
De Swart stond Everink bij in de zaak rond de mishandeling door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. De advocaat typeert Everink als een 'gezonde en sportieve' man. ,,Dat hij dan ineens dood in zijn eigen huis ligt, dat is niet te bevatten.''

De advocaat verzoekt de media om de familie met rust te laten.


(http://static1.ad.nl/static/photo/2016/0/8/7/20160304135019/media_xll_3642547.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 16:09:41
'Everink voelde zich bedreigd'

 De zakenman Koen Everink, die vrijdag dood werd gevonden in zijn woning in Bilthoven, voelde zich bedreigd en werd ook beveiligd. Dat verklaren verschillende bronnen rond Everink tegenover de NOS.

Sinds Everink een rechtszaak aanspande tegen Badr Hadri, die hem mishandelde op een dansfeest, begonnen de gevoelens van onveiligheid. Regelmatig werd Everink op straat aangesproken en geïntimideerd door jongens van Marokkaanse komaf. Zij vonden dat Everink de carrière van Hari had beschadigd.

De zakenman durfde hierdoor naar eigen zeggen alleen nog de straat op met beveiliging, omdat hij vreesde dat hem anders iets zou overkomen. Het zou ook de reden zijn van zijn regelmatige bezoeken aan het buitenland.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2016/0/1/12/20160304143524/media_xll_3642642.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 17:14:35
Koen Everink verdiende zijn miljoenen in de reisbranche

Zakenman Koen Everink is vandaag dood aangetroffen in zijn huis in Bilthoven. De politie houdt rekening met een misdrijf. Wie was Everink, de man die we vooral kennen van de mishandeling door kickbokser Badr Hari?

Koen Everink (42) werd groot in de reiswereld. Hij werd in 2012 landelijk bekend doordat hij zwaar werd mishandeld door vechtsporter Badr Hari tijdens het dansevenement Sensation in de Amsterdam Arena. Ruim drie jaar later ondervond hij nog dagelijks de lichamelijke en geestelijke gevolgen van die mishandeling.

Reisbureau
Everink stond bij zakenblad Quote al bekend als een succesvolle zakenman. Zo werd zijn vermogen in de Quote 500 Junior 2013 geschat op 15 miljoen euro. De oprichter van reisbureau Eliza was Here verkocht zijn bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group.

De ondernemer was ook aandeelhouder bij deze groep. Everink was al sinds 1997 actief in de reisbranche.

Auto's en sport
Hij hield van snelle sportauto's, voetbal, fitness en tennis. Naar eigen zeggen was Everink goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling. In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets.

"Inderdaad, ik ben een manusje van alles, een duizendpoot. Ik betaal alles zelf om onafhankelijk te blijven. De afgelopen jaren ging ik zo'n tien tot twaalf toernooien per seizoen met ze mee. Ik ken mijn plek. Ik ben een soort loopjongen, zo kun je het wel zien'', vertelde hij toen. Dat zag de ondernemer als een soort therapie om de mishandeling te verwerken.

Volgens misdaadverslaggever Gerlof Leistra had Everink geen criminele vrienden. "Hij heeft zijn geld altijd op een eerlijke manier verdiend."

(https://i.gyazo.com/9a887de1637b389cdccb9d50ceccc1fa.gif)

BronRTLnieuws.nl
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 17:18:36
'Dochter vond dode Everink in keuken'

Miljonair Koen Everink is vanochtend dood gevonden door zijn dochter in zijn woning in Bilthoven. Dat zeggen buren van de man tegen verslaggever Jildou van Opzeeland.


De politie is nog altijd bezig met sporenonderzoek bij het huis en heeft bevestigd uit te gaan van een misdrijf.

De omgeving van het huis is ruim afgezet voor onderzoek. Er is door de politie een auto van Everink meegenomen voor onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld.

De politie bevestigt dat er één persoon in het huis was toen Everink werd gevonden. Die heeft 112 gebeld. Of dit inderdaad zijn dochter is, wil de politie niet zeggen.

Groot geworden in de reiswereld
'Selfmade miljonair' Koen Everink, die groot werd in de reiswereld, werd vooral landelijk bekend doordat hij zwaar werd mishandeld door vechtsporter Badr Hari. Ruim drie jaar later ondervond hij nog dagelijks de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de zware mishandeling in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.

(https://i.gyazo.com/fdb3e60a166cd94804ba3cf5f61e4a8a.gif)

Bron:RTLnieuws.nl
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 04, 2016, 17:51:01
Politie: Everink is door een misdrijf omgekomen

 De politie heeft bevestigd dat zakenman Koen Everink (42) door een misdrijf om het leven is gekomen. Er wordt verder onderzoek gedaan naar hetgeen er gebeurd is in de woning. Er zijn geen verdachten aangehouden.


Het zesjarige dochtertje van Everink trof haar vader vrijdagmorgen aan in een grote plas bloed.

Ze begon daarop hard te huilen en te gillen, waarna de buren op het geluid reageerden.

 Zij waarschuwden daarna de politie.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2016/11/14/5/20160304172719/media_xll_3642995.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 05, 2016, 12:19:22
Everink had net weer zin in het leven gekregen

De moord op de 42-jarige zakenman Koen Everink komt voor familie en vrienden als een grote schok. De man die in 2012 door kick- bokser Badr Hari in de Amsterdam Arena in elkaar werd geslagen, zou bedreigd worden. Maar zijn vrienden zeggen dat hij niet bang was en niet beveiligd werd.


Het waren hartverscheurende beelden, zegt een bewoonster van de keurige Hoflaan in Bilthoven. ,,Het dochtertje van Koen werd huilend door politieagenten weggebracht. Het was vreselijk om te zien." Veel is nog onduidelijk, maar wat wel vaststaat is dat het 6-jarige kind van Everink haar vader aantrof in een grote plas bloed in de keuken van het huis. Ze is gaan gillen, waarna de buren de politie belden, melden goed ingevoerde bronnen.

Een inderhaast opgeroepen traumahelikopter draait halverwege weer om. Want als politieagenten de woning van Everink binnenstappen, is hij al overleden. Als even later ook zijn luxe Porsche Cayenne wordt weggesleept voor technisch onderzoek en er zwarte schotten voor de villa worden geplaatst, weet ook de buurt het zeker: Koen Everink is overleden. Het is voor de inwoners van de chique plaats de tweede geruchtmakende dood, na de gruwelijke moord op Els Borst in 2014.

Roofoverval
Over de achtergronden van de dood van de in de reiswereld rijk geworden Everink gaan al snel de wildste verhalen rond. Een scholier van Marokkaanse komaf weet bij de politieafzetting te vertellen dat er vrijdagochtend vroeg een roofoverval heeft plaatsgevonden in Everinks villa. De zakenman zou zich al enige tijd niet meer veilig voelen in Nederland en persoonsbeveiliging nodig hebben om de straat op te durven.

,,Rond die tijd van de zaak met Badr Hari kreeg hij van Marokkanen wel eens van alles naar zijn hoofd geslingerd,'' zegt een van zijn beste vrienden. ,,Maar hij was absoluut niet bang en had geen beveiliging.'' Snikkend vertelt de man dat zijn vriend in het verleden, 2 jaar na de geruchtmakende mishandeling door kickbokser Hari tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena, werd bedreigd. Vooral als die zaak weer eens bij de rechter speelde.

Everink claimde tonnen schadevergoeding van Hari en schroomde niet zijn verhaal te vertellen in diverse media. ,,Dan stonden er weer eens Marokkaantjes voor zijn deur die riepen dat hij Badr met rust moest laten. Maar Koen had een hotline met de politie en dan waren ze snel weer weg."Dat zou voor het laatst een halfjaar geleden zijn gebeurd, in de periode dat Hari in hoger beroep tot 24 maanden gevangenisstraf werd veroordeeld.

Zonnig
Volgens vrienden van Everink had hij juist weer volop zin in het leven. ,,Hij zag de toekomst net weer zonnig in. Hij had er zin in. Na de mishandeling en alle publiciteit rondom de rechtszaak ging het niet zo goed met hem. Hij had niet alleen fysieke schade, maar ook in z'n hoofd ging het niet helemaal lekker. Die periode had hij inmiddels achter zich gelaten."

Koen Everink was gescheiden en leefde alleen. Hij was van plan te verhuizen naar een ander gedeelte van Bilthoven. Zijn villa, die hij in 2007 nog voor ruim 835.000 euro had gekocht, stond al enige tijd te koop. Everink zat goed in de slappe was. Volgens zakenblad Quote was hij goed voor zo'n 15 miljoen euro. ,,Hij wilde misschien weer gaan ondernemen en had plannen voor de toekomst," vertelt zijn vriend.Buurtbewoners weten intussen niet waar ze het moeten zoeken.

Wraak
Zonder het te durven uitspreken, kijken ze naar de rol van Badr Hari. ,,Het zal toch niet," zeggen sommigen voorzichtig. ,,Het is toch niet voor te stellen dat hij nog wraak zou laten nemen op deze manier." De advocaat van Hari zei vrijdag geschokt te zijn door de dood van de zakenman. ,,Heel treurig en shockerend," zo reageerde Bénédicte Ficq.

Ondanks de definitieve veroordeling van Hari was het geschil tussen de kickbokser en Everink nog niet helemaal voorbij. Everink had voor enkele tonnen beslag laten leggen op de Nederlandse bezittingen van Hari.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2016/6/11/13/20160305091245/media_xll_3643978.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 05, 2016, 15:45:13
Politie: Meerdere tips over moord Everink gekregen

 Het politieonderzoek naar de dood van de 42-jarige Koen Everink gaat zaterdag onverminderd door. Dat laat de politie Utrecht weten. De Bilthovenaar werd in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart om het leven gebracht. Zijn 6-jarige dochter vond haar vader 's ochtends vroeg in de woning.


Zaterdagochtend ging het forensisch onderzoek in de woning verder. De politiehelikopter maakte zaterdag overzichtsfoto's van de omgeving en er wordt verder gesproken met betrokkenen en bekenden van het slachtoffer.

Het onderzoek richt zich op wat zich in de woning heeft afgespeeld en alle scenario's staan open, aldus de politie. Er zijn inmiddels al meerdere tips binnen gekomen die de recherche verder onderzoekt.

Verdacht
,,Iedereen die iets opgevallen is in de omgeving van de Hoflaan in Bilthoven dat verdacht was, dit kan zijn geweest in de avond van donderdag 3 maart of de ochtend van vrijdag 4 maart zijn, maar ook in de periode ervoor, wordt gevraagd dit te delen met de recherche'', aldus een woordvoerder van de politie.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2016/1/6/1/20160305133334/media_xll_3644296.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 07, 2016, 03:12:30
Geen bewakingscamera's bij woning Everink

Koen Everink had geen bewakingscamera's in zijn woning. Hij waande zich volkomen veilig in zijn Bilthovense villa, zeggen intimi. De politie moet het dus doen zonder beelden van de moord en tast nog volledig in het duister over de toedracht.


De halfvrijstaande villa van Koen Everink aan de Hoflaan in Bilthoven is het hele weekend afgeschermd met zwarte hekken. Een rechercheteam is druk bezig met het verzamelen van sporen. Een politiehelikopter cirkelt zaterdagmorgen boven de buurt om foto's te maken van de omgeving. Buurtbewoners worden verhoord of zij iets verdachts hebben gezien.

In de middag kammen twee rechercheurs de straat uit met een politiehond. De Utrechtse politie tast nog in het duister over de toedracht van de moord op de 42-jarige zakenman Koen Everink. ,,We weten echt nog niet wat de aanleiding is geweest," geeft politiewoordvoerder Leonie Bosselaar toe.

Braakschade
Reden waarom alle scenario's nog openstaan. In het belang van het onderzoek houdt de politie de kaarten stijf tegen de borst. Ze wil niet zeggen of er braakschade aan de woning is, wat zou kunnen duiden op een inbraak. Evenmin wil de politie kwijt of er iets mist in de woning, of hoe Everink om het leven is gebracht. Er zijn geen camerabeelden van de moord. Vrienden van Everink bevestigen dat er geen camera's waren. ,,Koen had helemaal geen angst. Zijn deur stond altijd open. Dat er geen camera's hangen, geeft aan dat hij zich thuis veilig voelde. Ja, er hebben wel eens Marokkaantjes voor de deur gestaan die vonden dat hij de carrière van Badr Hari had kapotgemaakt. Dat vond hij vervelend, maar zag hij niet als een echte bedreiging."

Verbrijzeld
Zijn huis aan de Hoflaan in Bilthoven stond in de verkoop. Foto's van de makelaar tonen een smaakvolle, door een architect ingerichte villa, met veel zwart, hout en natuursteen. In de woonkamer hangt een portret van zijn 6-jarige dochter, die de eerste was die haar vader dood aantrof. Bij voetbalvereniging Kampong in Utrecht werd zaterdagmiddag een minuut stilte gehouden. Voordat zijn enkel werd verbrijzeld, speelde Everink in het veteranenteam.

Uitvaart
,,Met Koen verliezen we een aimabele, innemende man," zegt voetbalmaatje Floris Schneemann. ,,Koen is tegen wil en dank een bekende Nederlander geworden. Hij was daar niet op uit. Koen wilde alleen die mishandeling niet over zijn kant laten gaan. In het veld was hij fanatiek, hij speelde met beleving, soms wel iets te veel. Hij zat ook regelmatig bij FC Utrecht op de tribune. We wilden bij zijn dood stilstaan.'' Koen Everink zal worden begraven. Familie en vrienden hopen met rust te worden gelaten tijdens de uitvaart.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2016/18/2/0/20160306204619/media_xll_3647505.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 08, 2016, 13:46:41
Everink door messteken om het leven gebracht


 De politie heeft bekendgemaakt dat Koen Everink door messteken om het leven is gekomen. De zakenman werd vrijdag dood aangetroffen in zijn eigen huis.


De politie heeft inmiddels meer dan dertig tips binnengekregen over de zaak. Mensen die iets aparts hebben gezien rondom de woning van Everink tussen donderdagavond 18 uur en vrijdagochtend 9 uur worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2016/9/15/3/20160308120749/media_xll_3651258.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 09, 2016, 11:23:03
Afscheidsdienst vermoorde Everink in besloten kring

De uitvaart van Koen Everink vindt deze week in besloten kring plaats. Dat heeft zijn advocaat Alexander de Swart laten weten namens de nabestaanden van de vermoorde zakenman. De Swart benadrukt dat familie en vrienden 'in alle rust en uitsluitend met elkaar afscheid nemen'. Hij roept media dan ook met klem op die wens te respecteren.


Everink werd vorige week dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Dinsdag bleek dat hij door messteken om het leven is gebracht. De politie doet volop onderzoek naar de moord. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Dat leverde tijdens de uitzending twintig tips op

(http://static0.ad.nl/static/photo/2016/14/3/11/20160309043655/media_xll_3653201.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 09, 2016, 11:26:13
Badr Hari nog niet van schadeclaim Everink af

Koen Everink is gedood door messteken. Is de 42-jarige miljonair dan toch het slachtoffer geworden van een roofmoord? Zijn dood betekent in ieder geval níet dat Badr Hari van z'n schadeclaim af is.


De civiele procedure die Koen Everink voerde om een schadeclaim van enkele tonnen te krijgen van Badr Hari, kan worden doorgezet door zijn familie. Everinks dochter is erfgename, maar omdat zij pas 6 jaar oud is, zal een bewindvoerder het beheer krijgen over het vermogen van de in de reiswereld rijk geworden ondernemer.

Daarbij hoort ook de al in gang gezette procedure tegen Hari, de kickbokser die de ondernemer in 2012 tijdens een dancefeest in de Amsterdam Arena in elkaar sloeg. Everink zou iets gezegd hebben tegen Hari's toenmalige vriendin Estelle Cruijff. Goede vrienden van Everink weten dat hij zwaar teleurgesteld was in de bescheiden celstraf (14 maanden cel) die Badr Hari kreeg voor de mishandeling.

In cassatie
,,Hij was écht van plan om Badr Hari dan maar financieel te straffen,'' aldus een vriend van Everink. De civiele procedure gaat verder als de strafzaak helemaal is afgehandeld. Hari is in cassatie gegaan tegen zijn straf.

Koen Everink (42) werd vrijdagmorgen in zijn villa in Bilthoven gevonden in de keuken. Hij leefde de afgelopen 3,5 jaar meer teruggetrokken dan de jaren vóór de mishandeling. Tegen zijn zin was Everink een bekende Nederlander geworden die zelfs rond zijn huis werd lastig gevallen. Eenmaal werd hij benaderd door mannen die hem 'tegen betaling' wilden beschermen. Op internet werd geroepen dat hij de carrière van Hari om zeep had geholpen en dat hij 'afgemaakt moest worden'. ,,Dat zag hij wel,'' zegt een bekende van Everink.

Nooit aangifte
Tot écht serieuze bedreigingen kwam het nooit. De lijnen tussen Everink en de politie waren kort. De miljonair heeft voor zover bekend nooit aangifte gedaan van bedreiging en liep, vertellen vrienden en zijn advocaat Alexander de Swart, zonder beveiliging over straat.

Wel begaf Everink zich minder graag in het uitgaansleven, alleen al omdat hij geen zin had in de telefoontjes die massaal uit de achterzak werden gehaald om hem te filmen. Everink stond op het punt naar een beter beveiligde villa te verhuizen.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2016/5/8/0/20160309074736/media_xll_3653325.jpg)

Bron;AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 10, 2016, 11:35:29
Advertentie dochtertje Everink maakt verdriet pijnlijk duidelijk

Een aangrijpende rouwadvertentie in onder meer de Tubantia van donderdag maakt pijnlijk duidelijk wat voor een verdriet er gepaard gaat met de moord op zakenman Koen Everink. Het dochtertje van Everink (6) schrijft in de advertentie een briefje aan haar overleden vader.


Everink, die vorige week met messteken om het leven werd gebracht in zijn huis in Bilthoven, wordt dit weekend in besloten kring begraven.

Vrijdagochtend werd hij in een plas met bloed gevonden door zijn 6-jarige dochtertje. Zij begon te huilen, waarop buren de politie waarschuwden.

In de advertentie schrijft het meisje: 'Liefe papa, ik ben voor altijd juo kleine mijsje. Ik hou van jou.'

De advertenties voor Everink zijn in verschillende kranten geplaatst. Het reisbureau van Koen Everink, Eliza was here, plaatste een bijzondere advertentie uit naam van Eliza.(https://i.gyazo.com/4fb0a7912cb2b9e352eff9132565046a.gif)


(https://i.gyazo.com/1a076a855931216deb6728d69065dadc.gif)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 12, 2016, 11:03:05
Everinks laatste avond was voetbal kijken met vrienden

Koen Everink bracht de laatste avond dat hij leefde door met vrienden, kijkend naar Feyenoord-AZ. Waarschijnlijk niet lang daarna is hij vermoord. Vandaag wordt de man die vooral bekend werd als slachtoffer van Badr Hari begraven, net nu hij plannen had om opnieuw een touroperator op te zetten.


Niet in het huis waar hij acht dagen geleden dood werd gevonden, maar in de villa waar hij naartoe wilde verhuizen konden vrienden en kennissen gisteren afscheid nemen van Koen Everink.

De bouwvakkers hebben de afgelopen dagen de koperen rijplaten weer ingeladen en het bouwmateriaal opgeruimd. ,,We wilden het in elk geval netjes achterlaten,'' zei een bouwvakker bij het verlaten van het terrein.
Koen Everink was trots op z'n nieuwe huis. Hij zal er nooit voetbal kijken met z'n vrienden, zoals de laatste avond in z'n oude woning, 2 kilometer verderop. In de riante, strak ingerichte huiskamer met een foto van dochtertje Julie prominent aan de muur, had Everink vaak vrienden over de vloer. Vanuit de huiskamer keek je uit op de enorme tuin met jacuzzi en trampoline voor de kleine.

Slecht verlicht
De grote heg eromheen ontnam pottekijkers ieder zicht op wat er binnen gebeurde. Alleen de overburen in de donkere, slecht verlichte lanen hadden zicht op de voorkant van het huis, maar juist zij waren de nacht dat Everink werd vermoord, op vakantie.

Koen Everink zou nog maanden wonen aan de Hoflaan. De verbouwing van zijn nieuwe villa aan de Rembrandtlaan, ook in Bilthoven, was nog lang niet klaar. Dus nee, blijven vrienden benadrukken, al was z'n nieuwe huis beter beveiligd dan z'n oude woning, Koen Everink was niet bang en wilde niet in allerijl in een fort gaan wonen. De verbouwing liep zelfs zodanig uit dat makelaar Boon de verkoop en foto's van zijn half-vrijstaande villa aan de Hoflaan tijdelijk van Funda afhaalde.

'Liefe papa'
Vandaag in Utrecht wordt Koen Everink begraven in het bijzijn van zijn onder anderen zijn ouders, zijn broers Bastiaan (ex-militair, nu bekend als operazanger) en Tim en natuurlijk zijn dochtertje die met een ontroerende handgeschreven briefje deze week in kranten afscheid nam van haar vader: liefe papa, ik blijf voor altijd jou kleine mijsje, ik hou van jou.

Hartverscheurender kan het verdriet niet worden weergegeven. Weer staat Everink als gevolg van een misdrijf tégen hem volop in de schijnwerpers. Koen Everink, 22 februari 1974 geboren in het oosten van het land, was altijd de succesvolle ondernemer die touroperator Eliza was here had grootgemaakt. Eliza was de niet bestaande reizigster die ongerepte toeristische plekjes ontdekte voor de toerist die iets aparts wil.

Eliza was zeldzaam
In 2001 werd Eliza 'geboren', een naam bedacht door een reclamebureau. Expres een naam die je zelden hoort. Maar toch vertrouwd, en een tikje mysterieus. 'Vertrouw Eliza maar, zij zoekt mooie plekjes voor je uit'. Twee jaar lang leidde Eliza een marginaal bestaan tot Koen Everink vanaf 2003 in haar huid kroop en gemiddeld 15 weken per jaar Europa afspeurde naar unieke zonbestemmingen.

In 2005 zei hij in een van de schaarse interviews 'dat hij het er wel van zag komen ooit zelf zo'n onontdekt hotelletje te runnen'. ,,Leuke mensen ontvangen en lekker tijdloos leven.'' Eliza was toen al hard op weg het succes te worden waarmee Everink miljonair zou worden.

Eliza kenden we dus wel. De man achter haar, Koen Everink, werd echter pas bekend toen hij in 2012 in de Amsterdam Arena tijdens dancefeest Sensation White al dan niet iets verkeerds zei tegen Estelle Cruijff en vervolgens door haar opvliegende vriend, kickbokser Badr Hari, zwaar in elkaar werd geslagen. Vier maanden eerder had Everink net zijn aandelen in Eliza was here verkocht aan reisgigant Sundio van vriend Joost Romeijn voor zoveel geld dat werken niet meer nodig was.

Gemolesteerd
De klappen van Hari veranderden het leven van Everink, die tot z'n eigen frustratie zag dat de kickbokser een bepaalde populariteit bleef houden en hij - de joviale, hardwerkende selfmade miljonair die zoveel mensen prachtvakanties had bezorgd - soms zelfs als 'louche ondernemer' werd weggezet. ,,Daar heeft hij veel last van gehad,'' zegt een goede vriend van Everink. ,,Van: hoe kan dit? Ík ben toch gemolesteerd??''

Everinks enkel was zodanig beschadigd dat hij nooit meer voluit kon voetbal en tennissen. Na 'Badr Hari' werd hij meer teruggetrokken, deels omdat Marokkaanse Hari-fans hem vaak uitscholden, ook omdat hij simpelweg 'geen zin' had bekeken en gefotografeerd te worden. Badr Hari kreeg 'slechts' 14 maanden cel.

Nieuwe touroperator
Everink was vastberaden hem 'dan maar' financieel keihard aan te pakken met een schadeclaim van vele tonnen. Maar ondertussen, bevestigt een goede vriend, was hij na inmiddels psychisch zodanig over de mishandeling heen dat hij weer plannen had om een nieuwe touroperator te starten. Op zoek naar nieuwe dromen. Tot daar vorige week een bruut einde aan kwam.

Over zijn dood wordt nog altijd druk gespeculeerd. Hij was vanaf 6 uur thuis donderdagavond 3 maart. Niet bekend gemaakt is dat hij de uren daarna nog vrienden over de vloer had. Voetbal kijken, de bekerwedstrijd Feyenoord-AZ. Laat in de avond heeft hij ze uitgezwaaid en niet lang daarna moet de confrontatie zijn geweest met de persoon die hem doodstak. De volgende ochtend werd Koen pas gevonden.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2016/16/14/7/20160312092329/media_xll_3659587.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 24, 2016, 14:01:08
‘Coach opgepakt voor dood Koen Everink’

De politie heeft donderdagmorgen een arrestatie verricht in de zaak Koen Everink. RTL Nieuws en persbureau ANP melden dat het gaat om Mark de J., de coach van tennisser Robin Haase. De man, een 29-jarige Rotterdammer, kwam naar voren bij het onderzoek en werd opgepakt op Schiphol toen hij aankwam uit het buitenland. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de zakenman.


De politie wilde er niets over zeggen: “Wij doen geen mededelingen over de personen.” Robin Haase reageerde donderdagmiddag aangeslagen op de aanhouding van zijn coach. “Ik ben geschokt. Meer kan ik er op dit moment niet van maken”, liet hij weten aan het ANP.

Vrijdagochtend 4 maart werd het dode lichaam van Everink aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. Hij is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gebracht. De politie meldde toen dat Everink door een misdrijf om het leven was gekomen. Begin deze maand werd bekend dat de zakenman met messteken om het leven is gebracht. Uit onderzoek blijkt dat er geen sporen van braak zijn gevonden.

De politie heeft ruim honderd tips ontvangen die verder onderzocht worden. De tips kwamen binnen nadat in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak werd besteed. Een woordvoerder van de politie kon donderdagmorgen nog niets zeggen over een eventuele link tussen de verdachte en Everink. Over of er meer verdachten zijn wilde de politie evenmin iets kwijt. “Het onderzoek gaat verder. Wij hebben zelf ook nog veel vragen.”

Misdaadjournalist John van den Heuvel beweerde op Radio 538 dat er een link is tussen de verdachte en Everink.

(https://i.gyazo.com/5d0aea5769ff45c190c06f51b70d5035.gif)

(https://i.gyazo.com/7ba3fb0cd949c97fe117db8b621d0112.gif)

Bron:NRC.nl
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 25, 2016, 12:17:10
Verdachte zaak Everink zaterdag voorgeleid

 De verdachte die donderdag werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van zakenman Koen Everink wordt zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Utrecht. Die bepaalt of de verdachte Mark de J. (29) uit Rotterdam nog langer moet blijven vastzitten. De J. is coach van tennisser Robin Haase.


De verdachte werd donderdagochtend op Schiphol aangehouden. De politie kwam hem op het spoor naar aanleiding van informatie die naar voren kwam bij het onderzoek. Everink werd op vrijdag 4 maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij werd doodgestoken.

Everink had diverse contacten in de tenniswereld. De J. heeft waarschijnlijk in de uren voor


(http://static0.ad.nl/static/photo/2016/7/12/7/20160325120055/media_xll_3692752.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 25, 2016, 16:14:30
UPDATE

Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht heeft de aanklacht tegen de verdachte in de zaak-Everink verzwaard naar moord dan wel doodslag, maakte het OM vrijdag bekend.


De verdachte, tenniscoach Mark de J. (29) uit Rotterdam, werd in eerste instantie nog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de zakenman uit Bilthoven.

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op maart 27, 2016, 18:09:02
'Mark de J. had gokschulden, ook bij Koen Everink'

 Mark de J., de tenniscoach die wordt verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, zou grote pokerschulden hebben gehad. De 29-jarige Rotterdammer zou ook een schuld van 80.000 euro bij Koen Everink hebben gehad. Over dat bedrag zou ruzie zijn ontstaan.


Dat beweren ingewijden uit de pokerwereld tegenover de site Pokernews.com. Zij deden een rondvraag nadat het AD zaterdag meldde dat De J. tot voor kort actief leek in de online pokerwereld. Op een pokerforum bood hij grote geldbedragen aan die hij wilde omruilen in een andere elektronische munteenheid. Het afgelopen jaar probeerde De J. grote bedragen om te ruilen, van soms 10.000 tot 30.000 dollar per keer.

Link
Bovendien meldt een bron aan het AD dat er bij de politie inmiddels een verklaring ligt van een tennisser dat De J. inderdaad gok- en pokerschulden heeft. Onbekend is of in die verklaring ook een link met Koen Everink wordt gelegd.

Pokernews.com meldt dat Koen Everink geld aan De J. zou hebben geleend, maar dat Everink het geld op korte termijn terug wilde hebben. Everink zou daarbij gedreigd hebben om de gokproblemen van De J. openbaar te maken.

Loopjongen
Koen Everink kende De J. sinds een paar jaar. Everink trok veel met tennissers op, vooral met de Nederlandse profspeler Robin Haase. Mark de J. was sinds 2014 coach van Haase. Everink reisde als pure hobby vaak mee naar toernooien en fungeerde als een soort 'loopjongen' voor Haase.

's Avonds 3 maart nodigde Everink De J. uit bij hem voetbal te komen kijken. De volgende ochtend werd Everink dood gevonden in de keuken van zijn villa in Bilthoven.


(http://static3.ad.nl/static/photo/2016/16/13/14/20160327174223/media_xll_3696884.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op mei 10, 2016, 19:19:36
Politie zoekt horloge en telefoon Everink

BILTHOVEN - De politie is op zoek naar de telefoon en het tienduizenden euro's kostende horloge van de begin maart vermoorde zakenman Koen Everink. Die zijn niet aangetroffen in de woning van Everink in Bilthoven, waar hij 4 maart levenloos werd gevonden. Hij was door messteken om het leven gebracht.


Tenniscoach Mark de J. is verdachte in de zaak. Hij zit nog vast. De J. was de coach van tennisser Robin Haase. Everink had diverse contacten in de tenniswereld.

Koen Everink kwam in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article25765891.ece/BINARY/d/FotorCreated)

Bron: Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op juni 27, 2016, 14:09:42
Mark de J. ontkent moord Koen Everink

DEN HAAG - De verdediging die het Openbaar Ministerie tunnelvisie en gebrekkig onderzoek verwijt, en een officier van justitie die de bal terugkaatst naar de verdachte die voortdurend wisselende verklaringen aflegt. In die stekelige sfeer ging maandag de strafzaak van start tegen tenniscoach Mark de J., verdacht van de moord op zakenman Koen Everink.


Everink werd begin maart doodgestoken gevonden in zijn huis in De Bilt. Mark de J. (29) meldde zich bij de politie met het verhaal dat hij twee mannen in de straat bij Everink had gezien. Pas later viel de verdenking op hem en stuitte de politie op een aantal verdachte omstandigheden.
Schulden

Zo bleek er op de passagiersstoel van de auto van Mark de J. een bloedspoor te zitten van Koen Everink. Ook bleek hij in het bezit van Everink's bebloede peperdure IWC-horloge, én bleek Mark de J. een geldschuld van naar schatting 43.000 euro bij Everink te hebben, waarover ze volgens het OM ruzieden.

Bebloed horloge

Mark de J. kwam pas nadat hij als verdachte werd aangemerkt met het verhaal dat hij op de avond van de moord vlak nadat hij het Huis van Everink verliet, door vier mannen werd tegengehouden. Hij werd met een muts over zijn hoofd op de achterbank gezet. Tien minuten later kwamen de mannen terug. Mark de J. zegt dat hij al geruime tijd werd bedreigd door de mannen, maar dat hij niet kon zien wat ze die nacht hebben gedaan. Die mannen zouden ook het bebloede horloge van Everink in zijn auto hebben achtergelaten, waarmee Mark de J. zich geen raad wist. Justitie vond het horloge uiteindelijk in de woning van De J.'s zus, nadat De J. in de gevangenis fluisterend aan zijn ouders vertelde over het kleinood. Dat gesprek werd opgenomen.
Ongeloofwaardige verklaringen

Volgens het OM bemoeilijkt Mark de J. het onderzoek voortdurend met wisselende en ongeloofwaardige verklaringen. Zo vertelde De J. dat de mannen die hem overvielen behalve het horloge, een briefje achterlieten in de zak van een vest. "We komen terug voor het horloge en voor jou", zou erop hebben gestaan. Maar Mark de J. stopte het vest eenmaal thuis in de wasmachine. Er werden geen restanten van een briefje gevonden.
Onvoldoende bewijs

Volgens raadsman Hoogendam van Mark de J. is er onvoldoende bewijs tegen zijn cliënt. DNA-sporen van De J. in het huis van Everink bewijzen hooguit dat hij daar is geweest, maar Everink en Mark de J. waren vrienden. Het zijn volgens de advocaat geen dadersporen. Volgens Hoogendam richt het onderzoek zich volledig op Mark de J., en worden andere scenario's buiten beschouwing gelaten. De geldschuld van Mark de J. was geen motief, zegt de advocaat. Mark de J. had over het afbetalen goede afspraken met Everink, en een groot deel reeds terugbetaald. Van ruzie was volgens Hoogendam geen sprake.

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article26089955.ece/BINARY/q/HH-54129336)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op juli 04, 2016, 14:50:09
Dinsdagavond reconstructie zaak Koen Everink

UTRECHT - Onder leiding van de onderzoeksrechter wordt dinsdagavond een reconstructie uitgevoerd in het onderzoek naar de moord op Koen Everink. Dat gebeurt bij de woning van Everink in Bilthoven, meldt de rechtbank in Utrecht.


Everink werd op vrijdag 4 maart gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken.Tenniscoach Mark de J., voormalig coach van Robin Haase, wordt verdacht van de moord. Hij ontkent echter in alle toonaarden.

Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen van hem. De reconstructie wordt gehouden om te kijken of zijn de beweringen kunnen kloppen.

Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Ook heeft De J. een heel duur horloge en een telefoon van zijn slachtoffer gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Ook werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden, lieten ze vorige week maandag tijdens een eerste openbare zitting weten.

Everink en De J. gokten samen geregeld op sites. De tenniscoach had daardoor flinke schulden bij Everink opgebouwd. Op het moment van de moord zou een schuld moeten worden terugbetaald. Dat is een motief, stellen de aanklagers.

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article26138464.ece/BINARY/q/Schermafbeelding+2016-07-04+om+12.37.29)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op juli 05, 2016, 21:04:09
Verdachte moord Everink moest 28 dagen 'kop houden'

Kan er íets kloppen van het 'ontvoeringsverhaal' van Mark de J., verdacht van de moord op miljonair Koen Everink? Op zoek naar bewijs dat De J. níet de moordenaar is, speelt hij vanavond in Bilthoven de hoofdrol in de reconstructie van zijn kant van het verhaal.


De Hoflaan in Bilthoven, de plek waar Everink in de nacht van 3 op 4 maart werd doodgestoken, wordt volledig afgezet voor de reconstructie. Achter die schermen speelt zich het verhaal af van wat er volgens Mark de J. gebeurd zou zijn die nacht. 

Terwijl het Openbaar Ministerie denkt dat De J. Everink doodstak vanwege geldschulden die hij had bij de miljonair, zegt de verdachte zelf dat hij na een avond voetbal kijken buiten voor Everinks deur werd 'gekidnapt'. De J. was net enkele meters weggereden in zijn Golf GTI en probeerde rijdend zijn gordel om te doen. Ineens sprongen vier mannen voor zijn auto en sleurden hem eruit. Onder bedreiging van een pistool werd De J. op de achterbank gezet.

De J. kreeg een muts over zijn hoofd, zag niks, maar merkte dat de auto achteruit reed, tot het huis van Everink. Twee mannen stapten uit, bleven enkele minuten weg en stapten weer in. Daarna reden ze linksaf de Soestdijkseweg op en op een rotonde weer rechtsaf. Daar lieten de mannen De J. achter in zijn auto. Waarschijnlijk op de Antonie van Leeuwenhoeklaan. Hij reed daarna in paniek weg.

Badr Hari
De J. vermoedt dat zijn kidnappers Koen Everink hebben omgebracht. Omdat er Marokkanen bij waren, wordt zelfs voorzichtig de link gelegd met mensen die Badr Hari een warm hart toedragen. Kickbokser Badr mishandelde Everink in 2012 in de Amsterdam Arena. Everink procedeerde nog tegen Hari.

De J. vertelde het verhaal aanvankelijk niet aan de politie. Het laatste wat hem aan het eind van de kidnap werd toegesnauwd was: 'hou 28 dagen je kop hierover, anders weten we je zus, je moeder en je vriendin te vinden'. Waar die termijn van 28 dagen vandaan komt is onduidelijk.

Pas na zijn arrestatie een paar weken later kwam hij met dit verhaal. Vanavond speelt hij zichzelf in de reconstructie. Conclusies worden pas tijdens de rechtszaken bekend.

(http://images4.persgroep.net/rcs/U_9eIPfZuIHe_pl78xX8aWFAJpM/diocontent/68206309/_crop/0/0/1847/1044/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op september 23, 2016, 13:23:56

Op iPad Mark de J. gezocht naar 'halsslagader' en 'messteken'


Tenniscoach Mark de J. stond vanmorgen voor de rechtbank  op verdenking van de moord op zakenman Koen Everink. Tijdens de vorige zitting op 27 juni ontkende hij het misdrijf te hebben gepleegd. Zijn advocaten denken aan meerdere, andere daders. ,,Alles wat in huis is gebeurd, kan niet door één man zijn gedaan."


Volgens de Officier van Justitie is er geen bewijs van dna-sporen van andere mannen. Wel zijn er op de iPad van Mark allemaal zoektermen gevonden als 'messteken', 'bewijs', 'halsslagader', 'afrekening', 'bewusteloos'. Het OM meent dat deze zoektermen, die mogelijk gedaan zijn voor Everinks dood, kunnen wijzen op moord met voorbedachte rade. Mark de J. heeft eerder zélf verklaard dat hij twee weken voor de moord gezocht heeft op 'bomexplosies' en 'messteken'.

Mark de J., voormalig tenniscoach van Robin Haase, verklaart in de rechtbank in Utrecht dat er op zijn iPad wel 7500 trefwoorden staan. Zijn advocaat zegt dat De J. de iPad al 5 jaar heeft en wel eens wat opzoekt naar aanleiding van iets op televisie. Mark beschuldigt het OM van achterhouden van informatie. ,,Het gaat over mijn leven hè. Dat is al halfjaar naar de klote. De emotie bij mij loopt hoog op. Ik ben er klaar mee. Ik wil naar huis'', aldus een geëmotioneerde De J. in de rechtbank.

Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Kidnapping
Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen van hem. Er is inmiddels een reconstructie bij de woning van Everink in Bilthoven gehouden, om te kijken of zijn de beweringen kunnen kloppen.

De tenniscoach zou Everink opzettelijk met meerdere messteken hebben doodgestoken. Er lagen twee messen naast het lichaam van Everink, op een mes zat het dna van Mark. Hij verklaart dat zelf doordat hij de hele avond op bezoek was en dat mes eerder heeft gebruikt in de keuken. Zijn advocaat Pieter Hoogendam zegt ook dat het niet 100 procent zeker is of een van die messen het moordwapen was. ,,De lengte van de messen kloppen namelijk niet met de diepte van de steekwonden.''

Uit onderzoek blijkt verder dat De J. een heel duur horloge en een telefoon van zijn slachtoffer heeft gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Daarnaast werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden. De J. had flinke gokschulden bij Everink, stelt het Openbaar Ministerie.

Meer onderzoek
Volgens Mark de J. ging hij op de avond van de moord rond 23.00 uur weg en stond er op hoek van de straat iemand te bellen. Advocaat Hoogendam wil dat daarnaar onderzoek wordt verricht. ,,We willen de echte daders van de moord vinden om iets van Marks carrière te redden." Omdat Everink zich sterk verzette en zowel in de buik als rug werd gestoken én gewurgd, denkt de verdediging dat meerdere mensen verantwoordelijk zijn voor de moord.

De raadsman vindt dat het OM last heeft van 'tunnelvisie' en zich zo heeft vastgebeten in het Mark-scenario dat elke andere mogelijkheid niet eens wordt onderzocht. ,,En ondertussen duurt het onderzoek naar onbeduidende details eindeloos'', zeggen zij. Het OM denk op zijn vroegst eind november klaar te zijn met het onderzoek naar de moord. Inmiddels zit De J. al een halfjaar in voorarrest en moet hij in voorlopige hechtenis blijven.

(https://i.gyazo.com/8fe531eaf009c1c1f85c2a37485a2b99.gif)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op november 11, 2016, 12:42:05

Erven van Everink eisen geld van moordverdachte De J.


De erven van de vermoorde Koen Everink hebben een kort geding aangespannen tegen Mark de J., die er van wordt verdacht Everink om het leven te hebben gebracht. De erven eisen dat De J. een bedrag van 26.050 euro terugbetaalt.Koen Everink leende een bedrag van 27.750 euro aan De J. Die zou dat in maximaal dertien termijnen terugbetalen aan de gefortuneerde zakenman. Everink leerde De J. in 2015 kennen via proftennisser Robin Haase, met wie de miljonair veel optrok. De J. was sinds eind 2014 coach van Haase. Everink reisde mee naar toernooien als 'loopjongen' voor de tennisser.

Het OM verdenkt De J. er van Everink op 3 maart van dit  jaar dood te hebben gestoken in de villa van Everink in Bilthoven. Het OM gaat er vanuit dat hij dat deed vanwege zijn geldproblemen. De erven willen in elk geval het nog openstaande geldbedrag zo snel mogelijk terug. Volgens hen weigert De J. zonder reden terug te betalen. Hij zou slechts één termijn hebben terugbetaald.

Het kort geding dient woensdag 16 november om 14.30 uur in de Utrechtse rechtbank.

(http://images2.persgroep.net/rcs/LRRpHAEvng1yiGWFtaPY6SpCoaM/diocontent/72488873/_crop/0/80/1580/893/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op november 28, 2016, 11:05:33
’Dochter Everink (6) horen’

UTRECHT - De advocaat van tenniscoach Mark de J. wil de dochter van de vermoorde Koen Everink horen in het proces tegen zijn cliënt. Dat werd maandag duidelijk tijdens de regiezitting, waar de verschillende partijen hun wensen voor het proces op tafel leggen.


Verdacht De J. was bevriend met de Bilthovense zakenman Everink. Op de avond van de dodelijke steekpartij keken ze voetbal in de villa van Everink. De J. had flinke gokschulden bij Everink.

De officier van Justitie heeft de vraag om de dochter van Everink te horen afgewezen. Het meisje heeft een ’afschuwelijk trauma’ meegemaakt, zegt de OvJ. Zij vond haar vader badend in het bloed.

De verdediging wil ook de bekende tennissers Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung oproepen als getuige. Tegen het horen van Haase verzet het OM zich niet.

Volg de zaak via de tweets van onze verslaggeefster Saskia Belleman.

--->>>   https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5Etfw

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op januari 19, 2017, 14:58:29

'Everinks geheime seksleven van belang in oplossing moordzaak'


De van moord verdachte ex-tenniscoach Mark de J. stond vanmorgen opnieuw voor de rechter. Hij zou zakenman Koen Everink hebben vermoord na een conflict over geleend geld. De J. had gokschulden. Justitie bracht vanochtend een nieuw stuk bewijs in: een envelop met bloed- en schoensporen. Maar het schoenspoor zou naar een andere dader wijzen dan Mark de J. Ook denkt de advocaat van De J. dat de oplossing van de moord gezocht moet worden in het 'geheime seksleven' van Everink. De J.'s voorlopige hechtenis werd opnieuw verlengd.


Het gaat vandaag om een regiezitting, onder meer bedoeld om onderzoekswensen naar voren te brengen, zoals het horen van getuigen.

Justitie meent tegen Mark de J al veel bewijs te hebben: hij was op de avond van de moord alleen thuis bij Everink, hij had enorme gokschulden bij Everink, er zijn allerlei sporen van hem in het huis gevonden (onder meer op een mes dat naast Everink lag) en op de passagiersstoel in de auto van De J. werden bloedsporen van Everink aangetroffen. Ook had De J. een wond aan zijn hand, had hij een duur horloge van Everink verstopt en vond de politie allerlei zoektermen op zijn computer die met moord te maken kunnen hebben.
Achter houden

Justitie bracht vanmorgen een nieuw stuk bewijs in: een envelop met daarop bloed- en schoensporen. Het bloed is hoogstwaarschijnlijk van Everink. Maar van het schoenspoor is dat nog maar de vraag. Het schoenspoor is volgens advocaat Pieter Hoogendam van Mark de J. niet van de verdachte, maar van een van de ontvoerders. ,,Het matcht met geen enkele schoen van Mark de J.'' Hoogendam verwijt het Openbaar Ministerie aanwijzingen die De J. vrij pleiten, achter te houden.

Ook Mark de J. zelf wond zich vanmorgen in de rechtbank weer op over zijn 'onterechte hechtenis'. ,,Moet ik blijven vastzitten vanwege gevaar op herhaling van een misdrijf dat ik niet heb gepleegd?'' Volgens De J. staan er leugens in het dossier.

De J. wordt ervan verdacht zakenman Koen Everink begin maart 2016 te hebben gedood. Het motief zou zijn dat de voormalige trainer van Haase een gokschuld had bij Everink.
Ontvoerd

De J., eind maart vorig jaar op het vliegveld opgepakt, ontkent iets met de dood van Everink te maken te hebben. De oud-tenniscoach verklaarde eerder al dat hij rond de tijd dat Everink werd gedood, was gekidnapt. Hij werd naar eigen zeggen uit zijn auto gesleurd, achterin vastgehouden, kreeg een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan. Die ontvoerders zouden Everink hebben vermoord. Bewijs voor dat scenario ontbreekt tot nu toe.

Het schoenspoor zou wel in die richting wijzen, vindt zijn advocaat. Het spoor zou wijzen naar Nike Air schoenen die Mark de J niet heeft. Maar justitie vermoedt dat De J. dergelijke schoenen én de schoenendozen heeft proberen kwijt te maken.

Ook suggereert de advocaat van De J. dat de oplossing van de moord gezocht moet worden in het geheime seksleven van Everink. Hoogendam wil daarom allerlei getuigen oproepen die daar iets vanaf zouden weten. In een openbare zitting wil hij echter niet toelichten wat hij precies bedoelt. De advocaat liet al 'ns eerder doorschemeren dat Everink er minnaressen op zou nahouden en meerdere vijanden zou hebben.

Hoogendam en De J. zelf pleitten er vanmorgen opnieuw voor dat zijn hechtenis voorlopig wordt geschorst en hij de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in vrijheid mag afwachten. De rechter ging daar niet in mee. De J. blijft in de cel. Justitie wil de zaak van 8 t/m 11 mei inhoudelijk behandelen.

(http://images4.persgroep.net/rcs/J0pBG5lMjj31eAqfIV-Sd9cwoug/diocontent/68205677/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op mei 04, 2017, 14:25:01
Mark de J. wil rechter wraken in moordzaak Koen Everink

Mark de J., verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, probeert de rechter-commissaris uit het onderzoek naar de moordzaak te wraken. Het wrakingsverzoek wordt vandaag behandeld. Dat bevestigt de rechtbank Midden-Nederland.


Details over het wrakingsverzoek, dat achter gesloten deuren wordt behandeld, zijn niet bekend. Oud-tenniscoach Mark de J. zit al vijftien maanden vast omdat hij in maart 2016 Everink zou hebben doodgestoken in diens huis in Bilthoven, maar De J. heeft altijd ontkend.
Ontvoerd

Tijdens verschillende pro forma-zittingen beklaagden zowel advocaat Pieter Hoogendam als De J. zich over de 'tunnelvisie' waar justitie in hun ogen aan lijdt. Met een wrakingsverzoek kun je vragen om een andere onderzoeksrechter als je vindt dat ze bevooroordeeld te werk gaan. Justitie zou alleen oog hebben voor de theorie dat De J. Everink heeft vermoord, en niet open staan voor De J's verhaal dat hij kortstondig werd ontvoerd en dat zijn ontvoerders Everink hebben vermoord.

Mark de J. moet volgende week terecht staan voor de moord op Everink. Volgende week wordt ook de strafeis verwacht. Omdat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak dus volgende week is, wordt de uitspraak over het wrakingsverzoek later vandaag al verwacht. De J. zou Everink hebben vermoord omdat hij hoge gokschulden had bij de miljonair die hij kende uit de tenniswereld.

(https://images4.persgroep.net/rcs/1LbclAa6ZeEcALbVkJy7z2FlmNU/diocontent/70956395/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op mei 08, 2017, 16:11:18
Aangrijpende verklaring dochtertje Everink

UTRECHT - UPDATE 15.00 uur - Na een zoveelste schorsing is de rechtszaak tegen voormalig tenniscoach Mark de J., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op zakenman Koen Everink hervat. De J.’s advocaat dreigde de verdediging neer te leggen, nadat de rechtbank een verzoek om nieuw dna-onderzoek afwees. Uiteindelijk staat advocaat Hoogendam zijn cliënt nog steeds bij, maar lopen de irritaties op.


Nadat de rechtbank het verzoek om Maastrichtse forensisch onderzoekers op te roepen afwees, vroeg advocaat Hoogendam de rechtbank: „Wilt u nu de waarheid weten of niet?!” De voorzitter reageerde hierop ijzig: „We zullen noteren dat u deze vraag aan de rechtbank stelt.”
Dochtertje hoorde gegil

Inmiddels is de rechtszaak hervat en wordt duidelijk wat het 7-jarige dochtertje, die haar vader de volgende ochtend in een plas bloed vond, heeft verklaard aan agenten.

Het meisje was opgehaald door haar vader. Ze keken samen tv en aten wat. ’s Nachts werd het kind wakker van gegil van haar vader, dat best lang duurde. „Wel honderd seconden”, verklaarde het kind dat op dat moment in bed bleef. „Het was geen gilletje dat hij het leuk vond.”

Na het gegil hoorde ze de achterdeur dichtklappen, waarna ze in slaap viel. Rond zeven uur werd ze wakker, waarna ze eerst naar de slaapkamer van haar vader ging. Toen ze zag dat zijn bed leeg en onbeslapen was, verplaatste ze zich naar de keuken om iets te eten. Daar vond ze haar vader in een bloedplas.

Vervolgens is ze naar de buurman gerend. Hem viel op dat de voor- en achterdeur niet op slot waren. Zelf kwam hij om 00.30 uur thuis, het was toen donker bij Everink.
Ontmoetingen met mannen

Mark de J. meldde zich op 4 maart bij de politie met de mededeling dat hij de avond van de moord bij Everink was geweest. Hij is meermalen verhoor en vertelde uiteindelijk op 4 april dat hij de maanden ervoor een aantal ontmoetingen had gehad met mannen.

De eerste keer was in augustus 2015, op een tennistoernooi in Volendam. Twee mannen stelden daar vragen over tennis, maar ook over Koen Everink. Twee maanden later werd De J. tijdens een training aangesproken door een man op de fiets. Hij vroeg hem of De J. ergens aan wilde meewerken, maar wilde niet zeggen waaraan.

Eind 2015 werd de sfeer van de ontmoetingen steeds grimmiger. De J. ontmoette twee mannen na een avondtraining. Hij moest „aan die k*nkerlijer Everink zeggen dat hij moest stoppen”, vertelt De J. in de rechtbank die zichtbaar gespannen is. Rode vlekken trekken op in zijn nek.

Later werd De J. nog eens aangesproken in een zijstraat in Almere door twee onbekende mannen. Hij moest zeggen dat Everink zijn zaken moest laten vallen „want ze waren genaaid.” Tijdens die ontmoeting kreeg de verdachte tenniscoach duizend euro. „Dat geld heb ik moeten aannemen”, zegt De J. daarover, die het naar eigen zeggen aan Koen Everink gaf om zijn gokschuld van 6500 euro af te lossen.

Drie dagen voor de dood van Everink zei een man met Marokkaans uiterlijk en een litteken op zijn gezicht dat Everink niet meer in Amsterdam moest komen. De J. zei echter pas eind februari tegen Everink dat hij op zichzelf moest passen. Op de vraag waarom zo laat, antwoordt De J.” „Ik dacht dat dat goed was, ik heb geen glazen bol.” Ook ging De J. niet naar de politie.
Uitstel

De verdediging heeft al vaker om uitstel gevraagd, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden. Ook zijn er twee wrakingsverzoeken gedaan in aanloop naar de inhoudelijke behandeling, omdat De J. en zijn advocaat vrezen dat de zaak niet eerlijk wordt behandeld. De advocaat overweegt nu de verdediging neer te leggen, hij beraadt zich daarop. Later maandag wordt duidelijk wat hij besluit.
Dna-sporen van onbekenden gevonden

De ex-coach van tennisser Robin Haase ontkent ten stelligste iets met de gewelddadige dood van Everink te maken te hebben. Zijn advocaat betoogde maandag dat er niet voldoende onderzoek is gedaan naar dna op onder meer de kleding van Everink, in diens woning en in de auto van De J. Er zouden namelijk ook nog onbekende sporen zijn die de theorie van de 30-jarige coach zouden ondersteunen dat Everink is vermoord door onbekende mannen, terwijl De J. zelf ontvoerd was. Een Rapport van het TMFI (onafhankelijk forensisch experts) toonde aan dat er in 10 van de 25 onderzochte sporen dna zat van onbekende personen.

Ex-tenniscoach Mark de J. moet zich vanaf maandag verantwoorden voor de dood van Koen Everink maart vorig jaar. Hij wordt ervan verdacht de zakenman vorig jaar maart met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht. Zelf ontkent de voormalig coach van tennisser Robin Haase. De J. zelf zegt dat hij door onbekenden was ontvoerd op het moment dat zijn „vriend en gokmaatje” werd omgebracht.
Gokschuld en horloge

Het OM vindt dat al het bewijs richting de 30-jarige De J. wijst: hij was op de avond van de moord bij Everink thuis, bloed van Everink is in de auto van De J. gevonden, hij had een forse gokschuld bij de zakenman en had zijn familie gevraagd het horloge van Everink te verstoppen.
Nabestaanden aan de beurt

De rechtbank Utrecht heeft maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gereserveerd voor de zaak. De strafeis van het Openbaar Ministerie wordt op dinsdag verwacht. De nabestaanden krijgen die dag ook de mogelijkheid hun verhaal te doen. De verdachte zelf krijgt donderdag de kans om als laatste nog wat te zeggen. De uitspraak staat gepland voor 13 juni.

De rechtbank Utrecht heeft maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gereserveerd voor de zaak.

Koen Everink werd maart vorig jaar door meerdere messteken gedood in zijn huis in Bilthoven. Zijn dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag. De J. was die avond bij Everink thuis geweest. De twee waren volgens de tenniscoach bevriend en zij gokten regelmatig samen. De J. had een forse gokschuld bij de zakenman.


(https://i.gyazo.com/543219c33ba38fd7c41e2df271613912.gif)


(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article28119366.ece/BINARY/q/Schermafbeelding+2017-05-02+om+13.20.43)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op mei 09, 2017, 13:42:41
Dochter Everink: ’Maar dat is een vriend van papa’

UTRECHT - „Maar dat is een vriend van papa”, zei de dochter van Koen Everink toen tenniscoach Mark de J. vorig jaar werd opgepakt voor de gewelddadige dood van haar vader. De moeder van het destijds zesjarige meisje had een boodschap ingesproken die dinsdag in de rechtbank in Utrecht werd afgespeeld in de zaak tegen de voormalige tenniscoach.


„Jij liet haar alleen in het huis achter met haar vermoorde vader”, zei de moeder. „Deze ellende duurt nu al meer dan een jaar.”

De vader van Everink sprak dinsdag in de rechtbank. Hij richtte het woord tot verdachte De J., die een paar stoelen verderop zat: „Kom er nou voor uit.” Hij vertelde in een emotioneel betoog dat hij behalve enorm verdrietig over het verlies van zijn zoon, ook boos is op De J. en zijn raadsman. „Jullie tonen geen enkel begrip voor de nabestaanden.”

Everink werd vorig jaar maart in zijn huis in Bilthoven door zijn destijds zesjarige dochter gevonden. De zakenman was met tientallen messteken om het leven gebracht.

In de rechtszaal bleek dinsdag ook dat de Nederlandse tenniswereld op de hoogte was van de forse gokschulden die Mark de J. had bij Everink

De J. was de coach van Robin Haase. De tennisser heeft bij de politie verklaard dat hij wist van de forse schuld van De J. bij Everink. Ook andere Nederlandse toptennissers, zoals Igor Sijsling en Timo de Bakker, zijn door de politie gehoord over de gokschuld.

In de tenniswereld was het bekend dat er iemand een forse lening had bij Everink en ook dat diegene de afspraak om terug te betalen, niet nakwam. De J. had tienduizenden euro’s schuld bij Everink. Daartoe waren contracten getekend. Haase verklaarde bij de politie dat Everink had gezegd de vader van De J. of Haase in te gaan lichten over die schuld.

De J. ontkende dit alles. „Ik had goede afspraken gemaakt met Everink over het afbetalen van mijn gokschuld. Er is op één keer na nooit een geïrriteerd gesprek over het geld geweest.”

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article28126779.ece/BINARY/q/Unknown-1.JPEG)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2017, 00:07:34

Erven Everink willen alsnog héle gokschuld terug van Mark de J.


Mark de J., verdacht van de moord op Koen Everink, moet 70.000 euro van de schuld die hij had bij Koen Everink, waarschijnlijk alsnog in zijn geheel terugbetalen aan de nabestaanden. Tijdens de gestaakte rechtszaak van gisteren, kwam nieuw bewijs boven water dat hij het hele bedrag er zelf gokkend doorheen heeft gejaagd.


Vrienden van Everink die de erfenis regelen, eisten tijdens een kort geding in november vorig jaar 70.000 euro van De J., bijna het totaalbedrag dat hij had geleend van Everink om te kunnen gokken. Volgens Mark de J. heeft Everink online echter een deel van dat geld zelf vergokt, op het account van De J.
23.000 euro

Op die manier zou een deel van de schuld al 'verrekend' zijn. De kort-gedingrechter zei vorig jaar ‘dat dat best kan gezien het feit dat beiden vrienden waren’. De J. hoefde daarom ‘slechts’ de 23.000 euro terug te betalen waarvan hij wel erkent dat hij ze heeft vergokt.

Maar gisteren tijdens de rechtszaak over de moord bleek dat De J. zo goed als zeker toch alles zelf heeft vergokt. De J. kwam namelijk met verklaringen wanneer Everink en De J. samen gegokt zouden hebben, maar uit onder meer telefoongegevens bleek dat beide mannen op die momenten nooit op dezelfde plek kunnen zijn geweest. Bovendien werd uit verklaringen van De J. (na doorvragen van rechter en officier van justitie) duidelijk dat De J. minstens 33.000 euro zelf vergokte van de ruim 40.000 euro die hij van de kort-gedingrechter niet hoefde terug te betalen.
Presenteerblaadje

,,We hebben gisteren meteen onze advocaat gebeld'', zegt een van de vrienden van Everink, die de zaak namens de nabestaanden afhandelt. ,,We hebben het bewijs nu op een presenteerblaadje.''

In juli dient een bodemprocedure bij de rechtbank Utrecht over de terugbetaling van het uitgeleende gokgeld. De J. heeft overigens ook van die 23.000 euro die hij al wel moest teruggeven, nog niks terugbetaald.

(https://images1.persgroep.net/rcs/p24zNFzmTpLyAtUCaxHxmLMIqHk/diocontent/64961149/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD

Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op juni 06, 2017, 14:55:26
Nieuwe advocaat voor verdachte moord Everink

UTRECHT - De Haagse advocaat Bob Kaarls neemt de verdediging van tenniscoach Mark de J. (30) over, de man die verdacht wordt van het doden van zakenman Koen Everink.


Hij staat De J. dinsdagmiddag in de rechtbank in Utrecht bij tijdens een pro-formazitting, waarin de voortgang van de zaak wordt besproken. Kaarls bevestigt berichtgeving daarover van RTV Utrecht.

Eerder legde zijn voorganger Pieter Hoogendam de verdediging neer na afwijzing van een verzoek tot aanvullend DNA-onderzoek. Hij vond dat hij zijn werk niet meer goed kon uitvoeren.

Kaarls zegt vorige week de verdediging van De J. op zich te hebben genomen, maar wel een aanzienlijke kennisachterstand te hebben over het dossier, dat hij ,,omvangrijk en complex'' noemt. Hij verwacht pas na de zomer zo ver te zijn dat hij de zaak inhoudelijk kan bespreken.

De voormalig tenniscoach van Robin Haase wordt ervan verdacht Everink maart vorig jaar te hebben gedood. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wijst alles in zijn richting. De J. was als laatste bij Everink thuis, diens bloed is in zijn auto gevonden en hij had een forse schuld bij de zakenman.

Volg de zitting vanaf 14.30 uur live via onze verslaggeefser Saskia Belleman.

https://twitter.com/SaskiaBelleman

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article28315518.ece/BINARY/q/Unknown-1.JPEG)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op juli 21, 2017, 21:54:09
Familie Mark de J. looft 40.000 euro tipgeld uit

De familie van Mark de J. (30), moordverdachte in de zaak Koen Everink, stelt 40.000 euro beschikbaar voor de ’gouden tip’ die de onschuld van de tenniscoach kan aantonen. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries vrijdagavond in het televisieprogramma RTL Boulevard.


Tips kunnen worden doorgegeven via de speciale gebouwde website. Daar is ook het nummer te vinden van de tiplijn. De hoop is dat tipgeld mogelijk voor een doorbraak in de zaak zorgt.

Mark de J. heeft in juni op een pro-formazitting flinke kritiek geuit op het politieonderzoek. Volgens hem krijgt hij geen eerlijke kans en heeft de politie grote fouten gemaakt.

De tenniscoach zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op zakenman Koen Everink, maar hij heeft zelf altijd ontkend.

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article28717557.ece/BINARY/q/ANP)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op september 14, 2017, 17:04:56
Rechtbank: Everink maakte misbruik van gokverslaving

Koen Everink had nooit tienduizenden euro's aan Mark de J. mogen uitlenen. Everink wist namelijk dat De J. zwaar gokverslaafd was en had daarom geen leningscontracten met De J. mogen afsluiten. De rechtbank in Utrecht heeft daarom besloten dat twee leningsovereenkomsten tussen Everink en De J. niet meer bestaan.


Dat is pikant, omdat de geldleningen die De J. had bij Everink, worden gezien als motief voor de moord op de zakenman. Mark de J. wordt ervan verdacht begin maart 2016 Everink in zijn eigen huis in Bilthoven te hebben doodgestoken. De gokverslaafde De J. had twee bedragen van bij elkaar zo'n 70.000 euro van Everink geleend. De twee vrienden ging vaak samen op stap om te gokken. Voor reismiljonair Everink was dat financieel geen probleem, terwijl De J. steeds verder in de schulden zonk.Everink had een terugbetalingsregeling met De J. op papier laten zetten, waarbij hij zijn geld terug wilde, met rente. De nabestaanden van Everink proberen via de rechtbank De J. te dwingen alsnog al dat geleende geld terug te betalen. Maar De J. beweert dat de schuld tienduizenden euro's lager is dan de 70.000 die op papier staat. Volgens De J. had hij contant al een en ander teruggegeven én zou Everink op De J.'s onlineaccount zijn eigen uitgeleende geld deels zelf hebben vergokt.

De rechtbank oordeelt nu dat die terugbetalingsregelingen (voor twee bedragen: 43.400 euro en 26.050 euro) nooit afgesloten hadden mogen worden, vanwege De J's verslaving. Met terugwerkende kracht bestaan de contracten nu niet meer. Toch meent de rechtbank dat er 'een geldschuld' was tussen Everink en De J. Laatstgenoemde krijgt nu twee weken de tijd om aan te tonen hoeveel hij al van de schuld had afbetaald. Kan hij dat niet, dan zal de rechter zelf bepalen hoe hoog het bedrag is dat De J. moet terugbetalen.
Ouders

De nabestaanden van Everink vinden het vreemd dat de miljonair van misbruik wordt beticht. De leningsovereenkomsten werden ook ondertekend door de De J.'s ouders. Weliswaar vervalste De J. die handtekeningen van zijn ouders, maar dat wist Everink niet. ,,Koen was in de veronderstelling dat zelfs De J's ouders wisten van de lening, dus dan kan je hem niet van misbruik betichten'', verklaart een van de vrienden die bij de afwikkeling van Everinks erfenis betrokken is.

27 september ligt de zaak over de schuld opnieuw bij de civiele rechter in Utrecht. Daarnaast loopt de behandeling van de moordzaak door. Die zaak wordt 11, 12 en 13 december inhoudelijk verder behandeld.

(https://images2.persgroep.net/rcs/1Y5MxzvGKgYWx0x-jSc4qFahLEI/diocontent/66124626/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op september 28, 2017, 13:09:52
Geen aanvullend DNA-onderzoek in zaak Everink

DEN HAAG - De verdachte van de moord op zakenman Koen Everink, Mark de J., mag geen nader onderzoek laten doen op DNA-sporen. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft een vordering hiertoe van zijn advocaat Pieter Hoogendam afgewezen.


Hoogendam had een kort geding aangespannen tegen de Staat, omdat het Openbaar Ministerie (OM) het genetische materiaal niet wil vrijgeven. De strafrechter in het proces steunde het OM daarin. Hoogendam probeerde daarom via de civiele rechter alsnog deze blokkade op te heffen. Maar volgens de voorzieningenrechter hoeft het OM niet mee te werken aan aanvullend onderzoek.

Het gaat om sporen die zijn gevonden in de auto van de verdachte en op het lichaam van het slachtoffer. De J. ontkent dat hij Everink heeft vermoord. Hij beweert dat hij na zijn bezoek aan het slachtoffer, met wie hij bevriend was, in zijn auto werd ontvoerd en dat anderen de zakenman om het leven hebben gebracht. Het DNA-materiaal kan dat scenario ondersteunen, aldus de verdediging.

Familie en vrienden van de verdachte waren eventueel bereid om extra DNA-onderzoek te betalen.

De voorzieningenrechter in Den Haag vindt dat hij terughoudend moet zijn bij het ingrijpen in strafzaken. Hij stelt dat de strafrechter het belang van de verdachte al heeft meegewogen in zijn afwijzing voor nader onderzoek. De kortgedingrechter stelt dat een civiele rechter alleen in zeer bijzondere gevallen een strafproces kan doorkruisen. Maar dat is hier niet het geval, aldus de kortgedingrechter.

In het strafproces waren alleen nog regiezittingen. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen De J. is waarschijnlijk op 11, 12 en 13 december.

(https://www.telegraaf.nl/images/672x378/filters:format(jpeg):quality(80)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/0c93c216-a42c-11e7-ad22-f102a13d77b3.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op december 11, 2017, 19:40:54
18 jaar cel geëist tegen Mark de J.

UTRECHT - UPDATE 18.45 uur - Het Openbaar Ministerie acht Mark de J. schuldig aan moord op zakenman Koen Everink en eist 18 jaar cel. Volgens het OM heeft de voormalig tenniscoach met opzet en voorbedachten rade zijn vriend en gokmaatje Everink vermoord.


Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die ’s ochtends haar vader vond.

De J., oud-coach van Robin Haasse, was bevriend met de miljonair. Hij was de avond dat Everink overleed, bij de zakenman thuis op bezoek. Ze hadden samen gegeten en sport op tv gekeken.
Ontkenning

De 30-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd ontkend iets met de gewelddadige dood te maken te hebben. Nadat hij de woning van Everink had verlaten, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen is toen de villa van Everink binnengegaan en zou hem hebben vermoord.

Het OM gelooft niets van die lezing en noemt het ontvoeringsverhaal „ongeloofwaardig”. De J. had een forse gokschuld bij Everink en hij heeft verscheidene keren gelogen en zijn verklaringen aangepast.
Huilend

De J. zat maandag ogenschijnlijk onaangedaan in de rechtbank. Hij hoorde het requisitoir van het OM aan, maakte veel aantekeningen en schudde af en toe met zijn hoofd.

De familie van Everink hoorde de flinke strafeis huilend aan.
Veel onderzoekswensen afgewezen

De afgelopen anderhalf jaar heeft De J. samen met zijn advocaten van alles uit de kast getrokken om de onschuld te kunnen aantonen. De rechtbank wees veel onderzoekswensen echter af.

De verdediging mag wel een 3D-presentatie laten zien over mogelijke manieren waarop de zakenman omkwam. Ook mag raadsman Rob Kaarls twee forensisch deskundigen, die de moord hebben geanalyseerd, horen.
Mishandeling Badr Hari

Het slachtoffer kwam jaren eerder in het nieuws, omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA, in 2012.

Voor het proces zijn drie dagen uitgetrokken. De uitspraak staat gepland op 23 januari.


(https://i.gyazo.com/4321b71bf1e4e9c55c6d852bb47ada46.gif)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Koen Everink overleden
Bericht door: Bobbie op december 13, 2017, 13:17:38
Mark de J. huilend: Koen en ik waren vrienden

UTRECHT - ,,Ik heb het echt niet gedaan. Koen en ik waren vrienden." Huilend en met een rood aangelopen gezicht herhaalde verdachte Mark de J. woensdag nogmaals in de rechtbank dat hij Koen Everink niet vermoord heeft. De voormalig tenniscoach van Robin Haase staat terecht voor de gewelddadige dood van de zakenman. Er is achttien jaar cel tegen hem geëist.


,,Dit is een verschrikkelijke zaak, het is vreselijk voor de nabestaanden. Maar ik heb het echt niet gedaan, ik blijf het herhalen", aldus De J. in zijn laatste woord in de rechtbank in Utrecht.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen.

De rechter doet op 23 januari uitspraak.

(https://i.gyazo.com/aecdc711d29f76814373e875f20d3379.gif)
Bron:Telegraaf